Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.08.2019 16:00 | Správy | Zahraničné správy

Richarda († 19) našli mŕtveho v rieke: Matke pred smrťou poslal správu, ktorá ňou otriasla

19-ročného Richarda Blissa našli prvý augustový víkend mŕtveho v rieke Mersey v Liverpoole. „Veľkorysý, láskavý a zamýšľajúci sa“ tínedžer poslal svojej mame sms-ku, že ju ľúbi, len pár hodín pred tragédiou.

Zdevastovaná Richardova rodina uviedla, že vôbec nevie, ako sa to stalo. Študent univerzity v Liverpoole si vyšiel s priateľmi von. Tesne pred piatou ráno zazrel jeho nehybné telo vo vode náhodný okoloidúci, ktorý zavolal políciu, píše portál Metro. Bohužiaľ, napriek snahe záchranárov bol Richard v nemocnici vyhlásený za mŕtveho.

 

Jeho otec Keith (52) povedal, že deň pred smrťou jeho syna viezol do obchodu v Liverpoole, kde pracoval ako asistent predaja. Naposledy spolu viedli „normálny rozhovor“ na ceste do práce. „Zvyčajne som ho do práce neviezol, ale tentokrát panikáril, že príde neskoro, a tak som ho tam hodil. Rozprával o futbale, pretože bol veľkým fanúšikom Liverpoolu už odmalička. Povedal mi, že si chce vymeniť službu, aby mohol sledovať zápas. Hovoril mi aj o svojom treťom ročníku na vysokej škole. Robil si plány a hovoril o budúcnosti. Viedli sme úplne normálny rozhovor a netušil som, že to bude náš posledný,“ spomína na svojho syna Keith.

Okolo desiatej večer, keď sa vrátil z práce, sa Richard vybral von s priateľmi z práce. Rýchlo sa rozlúčil s otcom a odišiel. Keith povedal, že sa zobudil až 6:30 ráno, keď ho prebrala polícia stojaca pri dverách, aby mu oznámili, že telo jeho syna vytiahli z rieky Mersey.

„Zrejme nahnevaný ušiel a svojim priateľom napísal správu: Idem skočiť do Mersey. Tí sa s ním snažili zúfalo skontaktovať a celkom oprávnene zavolali políciu. Ich správy si prečítal, ale neodpovedal na ne. Svojej mame poslal správu: ´Ľúbim ťa´, na ktorú sa uprostred noci zobudila a bez premýšľania mu odpovedala: ´Aj ja ťa ľúbim´. Na túto správu už zrejme neodpovedal,“ znejú slová zroneného otca.

Keith, ktorý pracuje ako štátny zamestnanec povedal, že „neexistujú žiadne dôvody“, prečo by mal byť jeho syn pred večerom rozrušený. „Zrejme si vypil a bol naštvaný, čo nie je úplne neobvyklé pre niekoho v jeho veku a je to typické správanie študentov vo fáze ich dospievania. Len neviem, prečo to urobil,“ dodal.

Polícia Merseyside potvrdila, že neexistujú žiadne podozrivé okolnosti v súvislosti s Richardovou smrťou a spis bol posunutý štátnemu úradníkovi na preskúmanie. „Bol vzorový študent, milý a nežný. Bol veľkorysý, láskavý, veľmi inteligentný a vždy myslel na druhých. Nikdy som od neho nepočul zlého slova na niekoho iného. Taká bola jeho osobnosť. Mal skvelú pracovnú morálku. Nebol si úplne istý, čo chce v živote robiť, ale mal rád podnikanie,“ opisuje výnimočnú osobnosť svojho syna otec Keith.

„Nedal nám žiadne znamenie o tom, čo sa chystá urobiť. Prajem si, aby s nami o tom hovoril.  Všetkým odkazujem – rozprávajte sa so svojimi rodičmi, priateľmi, dobročinnými skupinami alebo s hocikým, ale hlavne nezahadzujte svoj život. Richard bol skvelý, veľký chlapec, ktorý nám, žiaľ, bude veľmi chýbať,“ znejú slová zroneného otca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to