Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2019 06:00 | Šport | Hokej
Foto

Hokejový reprezentant Adam Liška sa udomácňuje v Severstale Čerepovec: O miesto v tíme aj boxoval

Ďalšia veľká výzva v kariére. Hokejový útočník Adam Liška (19) po vydarenej sezóne v Slovane Bratislava a výborných výkonoch v drese Slovenska na MS 2019 podpísal zmluvu so Severstaľom Čerepovec. S ruským účastníkom KHL má za sebou prvú fázu letnej prípravy, v ktorej si premiérovo vyskúšal box na 12 kôl a včera odohral už aj prvý zápas.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Adam Liška si zatiaľ pôsobenie v novom klube pochvaľuje a vyzdvihol pestrosť prípravy. Časť z nej absolvovali v obľúbenom kúpeľnom meste Kislovodsk pri Soči a týždeň boli aj v Českých Budějoviciach.

„Predtým som dostal dva dni voľno, takže som mohol odskočiť domov do Bratislavy za blízkymi, ktorí ma potom odviezli do Čiech. Prvá časť prípravy v Kislovodsku, kde bolo naozaj krásne a chodievajú tam aj ruskí olympionici, bola ťažšia. Mali sme veľa tréningov vrátane boxu. Zvládnuť 12 trojminútových kôl dalo zabrať. Udierať sa ešte dalo, horšie to už bolo s bránením... Na kondíciu to však bolo výborné, tréneri to uprednostnili pred klasickým behom, alebo aby sme sedeli hodinu na bicykloch. V ringu sme si navyše užili veľké emócie, bolo to niečo nové. Myslím si, že fyzicky som pripravený dobre a bude už len na mne, aby som si vybojoval čo najlepšie postavenie v tíme,“ uviedol slovenský útočník.

V kabíne i mimo nej trávi najviac času s českým obrancom Liborom Šulákom, ktorý už má za sebou aj 6 zápasov v NHL za Detroit. „Povahovo sme si hneď sadli, sme tu jediní legionári. Ale aj domáci sú fajn, v ničom nie je problém. Pomaly sa na mňa lepí už aj ruština a najdôležitejšie je, aby som rozumel pokynom trénera,“ uvedomuje si Liška a jedným dychom sa pochválil, že v ruštine si už dokáže privolať taxík.

 

„Stiahol som si miestnu aplikáciu a úspešne som ju aj otestoval. Prišiel po mňa žigulík a cesta z domu k aréne stála v prepočte 50 centov! Peši to mám tiež blízko, tak auto ani nebudem potrebovať. Libor Šulák však bude mať, tak v prípade potreby by mi pomohol. Byty máme od klubu, bývame v jednej oblasti a bol by som rád, keby počas sezóny prišla za mnou i priateľka,“ prezradil svoje plány Liška. Včera odohral prvý prípravný zápas proti Magnitogorsku (1:2).

„Viac než o výsledky ide teraz o to, aby sme sa dostali do nášho systému. Hral som v druhom útoku, ale tréneri to často točia, na turnaji tu majú k dispozícii 6,5 pätky,“ vysvetlil Adam Liška, ktorý má aj v Čerepovci číslo dresu 23. „Našťastie bolo voľné. Až po mne prišiel chalan z Kunlunu a hoci je starší, vyfúkol som mu ho. Niečo síce naznačil, no v Kunlune bol dobrým kamarátom s Marekom Ďalogom, tak nerobil problémy,“ dodal spokojne Adam Liška.

Skvelé zázemie

Pred odletom do Ruska sa Adam Liška pýtal na Severstal Čerepovec brankára Júliusa Hudáčka, ktorý tam pôsobil a bol spokojný. Rodák z Bratislavy mu dáva za pravdu: „Aréna je fajn a aj kabínu máme parádnu. Akurát som ešte nemal čas si pozrieť mesto ani reštaurácie, ktoré mi Julo odporučil.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vodička jazdu pod vplyvom alkoholu nezvládla.
Foto
Opitá vodička napálila do múru: Neuveriteľné, koľko nafúkala ráno pred ôsmou!
Boj o stoličku šéfa parlamentu sa zamotáva.
Boj o stoličku predsedu NR SR: Čo charakterizuje Danka a Rašiho? Politológ hodnotí stabilitu koalície
(ilustračná foto)
Muž († 72) mal COVID 613 dní! Desivé, čo sa v jeho tele udialo: Vedci varujú
(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Riaditeľ RTVS Ľ. Machaj by po rozdelení prišiel o svoju stoličku.
Vláda rozhoduje o osude RTVS: Zásadná vec zostala, príde Machaj o stoličku riaditeľa?
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?