Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2019 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zuzana Belohorcová si v Miami žije americký sen: Prečo sa už na Slovensko nevrátim

Domov iba na návštevu! Zuzana Belohorcová (43), ktorú majú mnohí stále zafixovanú ako moderátorku erotických relácií Láskanie či Pěříčko, je už na míle vzdialená televíznemu svetu.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

V slnečnom Miami býva spolu s manželom Vlastom Hájekom (43) a s ich deťmi Salmou (9) a Neviom (5) v pohodlí luxusného mrakodrapu blízko pláže a nič na tom nemieni meniť. V rozhovore pre Nový Čas Nedeľa známa exmoderátorka porozprávala, čo na Amerike miluje a čo jej, naopak, naháňa strach.

Nedávno ste boli na návšteve na rodnom Slovensku. Ako často sem chodievate?

Snažíme sa sem chodiť každý rok. Prišli sme na mesiac a pol. Vždy sa tešíme na československé leto. Teším sa, že deti sú stále v kontakte s tým naším československým jazykom, či prídu do Frýdka-Místka k manželovej rodine, alebo k mojim rodičom do Žiliny. Mám veľa známych Čechov a Slovákov, ktorí žijú v Amerike a ich deti vôbec neovládajú rodný jazyk rodičov, čo je strašná chyba. Salminka hovorí so mnou po slovensky, s manželom po česky, deti medzi sebou sa rozprávajú po anglicky, lebo pre ne je to prirodzenejšie.

Kde sa vaše deti cítia lepšie, v Česku a na Slovensku alebo v Amerike?

Celý rok sa tešíme, že pôjdeme do Česka a na Slovensko a potom, keď si to tu užijeme, sa tešíme naspäť domov. Sú to úžasné zážitky, ísť niekde na chatu a opekať. Som rada, že decká vidia, odkiaľ pochádzajú ich otec a mama, tak to má byť. A som rada, že moji rodičia dodržiavajú tradíciu, že každý rok chodia v zime za nami, aj Vlastíkova rodina, a potom sme zas v lete my tu.

 

Dcéra a syn majú americké alebo slovenské občianstvo?

Nevinko je narodený na Miami, Salma v Prahe. Nevko je americký občan, má americký pas, Salma má český aj slovenský pas. Po narodení Salmy, hneď po šestonedelí, sme sa presťahovali do Ameriky. Salminka je teda tiež určitým spôsobom Američanka.

Otvoriť galériu

Aj vy ste papierovo stále Slovenka?

Ja som papierovo stále Slovenka. Samozrejme, radi by sme získali v Amerike zelenú kartu, pretože tam plánujeme ostať. Už sme zvyknutí na ten dovolenkový režim, na teplú klímu, prístup k oceánu a k bazénu každý deň. Keby sme sa museli odtiaľ presťahovať, určite by sme zvolili nejakú destináciu, kde je voda, pláž, oceán, more, pretože bez toho si to už nevieme predstaviť.

Chcete tam už teda natrvalo zostať?

Američanmi nikdy nebudeme, to je logické, ale zelená karta by nás oprávňovala byť v Amerike bez obmedzenia. Teraz máme biznis víza, ktoré sú na 5 rokov, a ja ako Slovenka si musím to vízum predlžovať každé dva roky. Zelená karta by nás potešila, ale ak nebude, budeme si stále predlžovať tie biznis víza. Podmienky na zelenú kartu spĺňame, ale nie je to jednoduché, pretože sa neudeľuje každému. Jediná nevýhoda je, že kto získa zelenú kartu, musí zdaniť všetko, čo zarobí aj v tej svojej krajine, aj v Amerike. Ale my už v Česku ani na Slovensku nič nevlastníme, takže pre nás by tá karta bola fajn.

Čím vám Amerika tak učarovala a ako dlho tam už ste?

Už tam budeme 10 rokov, strašne rýchlo to letí… Presťahovali sme sa tam, keď mala Salma dva mesiace. Sme radi, že sme urobili ten krok, lebo sme tam spokojní, nič nám tam nechýba. Samozrejme, život je tam trošku drahší ako tu, človek sa musí obracať, ale keď je šikovný, nájde si svoje miesto a má dobrý príjem.

Aký je tam život v porovnaní so Slovenskom?

Tam toho nepotrebujete veľa, žiadne zimné „gumy“ ani oblečenie… Iba šľapky, plavky, kraťasy, tielko. Život na South Beach mi vyhovuje. Mám pocit, že na Slovensku strašne ľudia všetko riešia, hádžu formu. Tam sú ľudia prirodzení, nikto sa tam nemá potrebu na nič hrať. Aj na sociálnych sieťach vidím, ako tu všetci riešia značky. Rada si kúpim nejaké kvalitné topánky, lebo tie nohy ma nesú, mám i zopár značkových kabeliek. Ale nepotrebujem mať každý rok nejakú novú kolekciu. Rada si kúpim niečo krásne a za dobrú cenu. A kto žije v Amerike, naučí sa kupovať v zľavách, pretože čo je tam teraz nová kolekcia, o týždeň je už stará. Radšej kúpim niečo svojim deťom a urobím im radosť.

Otvoriť galériu

Váš manžel Vlasto podniká s realitami, čo robíte v Amerike vy?

Starám sa o celú domácnosť, o rodinu. Nemám žiadne upratovačky, každodenne varím dobrú domácu stravu, čo oceňuje aj môj manžel. Varím veľa českých a slovenských jedál, ale milujeme aj špecialitky, keďže žijeme pri mori, a tak máme prísun čerstvých rýb. Okrem toho manželovi robím účtovníctvo firmy. Kúpili sme penzión na South Beach, o ktorý sa budem starať, na to sa veľmi teším. Myslím, že to pôjde ako teplé rožky, lebo je to vo výbornej lokalite, dve minúty pešo od pláže. Človek tam nepotrebuje auto, lebo všetko je dostupné pešo, my bývame o ulicu ďalej.

Čo vás viedlo k tomu zadovážiť si penzión?

Dva roky som aktívna na instagrame a každý sa ma tam pýtal ohľadom ubytovania, aby som im poradila… Tak hovorím manželovi: „Som ja nejaká realitka alebo cestovka? Poďme niečo kúpiť, vymyslieť!“ Potom prišla táto možnosť, tak sme si povedali, že to vyskúšame. Viem, že práca s ľuďmi bude náročná, aj Česi a Slováci budú tvrdý oriešok, ale, samozrejme, každý je u nás vítaný. Ak nás to bude baviť, budeme v tom pokračovať, keď nie, nehnuteľnosť predáme a ideme ďalej.

Odkedy začínate ponúkať ubytovanie?

V podstate už teraz od augusta. Investovali sme do penziónu okolo milión dolárov. Rekonštrukcia stála okolo 100-tisíc dolárov. Manžel dal tomu úplne nový šat, myslím, že to nebudeme mať prázdne.

Venujete sa na Floride stále aj modelingu?

Nevenujem sa modelingu, ale deťom. Naša dcéra, čoho sa chytí, to jej ide. Spieva, tancuje, bubnuje, robí hip hop, gymnastiku, varí, chodí na rôzne tvorivé krúžky. Myslím, že o nej ešte budeme počuť, lebo je naozaj veľmi šikovná, všestranná, je to multitalent. Malý mi minule oznámil, že bude youtuber, ten je zas šikovný v hranom divadle, vie úžasne kresliť. Teraz nastupuje do školy, takže budeme mať doma už dvoch školákov. Dcéra hovorí po anglicky, španielsky, česky, slovensky. Syn po česky, slovensky, anglicky. To je úžasné, keď vám deti robia radosť. Teraz rozumiem, keď rodičia boli a sú na nás pyšní. Myslím, že majú tri dobre vychované dcéry, ktoré majú už svoje rodiny a každá z nás už vo svojom odbore niečo dokázala. A ten dobrý rodinný základ, ktorý nám dali rodičia, si veľmi vážim a dúfam, že aj my tak svoje deti vychováme. Niekedy je to náročné, nehovorím, že mám mega super vychované deti, niekedy neposlúchajú, ale sú zdravé, to je dôležité.

Otvoriť galériu
U starých rodičov: Leto deti trávia aj v Žiline.
Zdroj: instagram/zuzana belohorcova

Je pre vás ťažké vychovávať deti v Amerike?

Dúfam, že sa nám to darí, uvidíme, čo bude o pár rokov, keď budú mať osemnásť. Toho sa trošku desím (smiech). Keď vidím teraz tú mládež… Minule prišla dcéra jedného známeho aj s kamarátkami. Také mladé missky černošky s hrivami, s obrovskými nechtami. Pýtala som sa ich, čo si dajú, či pivo, alebo nejaký džús, a ony že „Pivo? My máme trinásť!“ Myslela som, že majú minimálne 21! A keď som potom videla, aké pózy dávali na instagram… Bojím sa toho.

Rodičia vás nelanária späť, aby ste sa vrátili domov na Slovensko?

Práve naopak. Vždy nám hovoria: „Len tam ostaňte, tam máte raj na zemi“. Vždy, keď prídu, takí vyblednutí, hovorím si - dúfam, že sú v pohode. O chvíľu chytia takú tú miamskú farbu. Veľmi si vážim, že ako dcéra im to môžem dať, že už ôsmy rok trávia zimu v teplej klíme. Dva a pol mesiaca si ich užívam maximálne, od rána do večera. Keď som bývala v Česku a na Slovensku, nikdy som si svojich rodičov tak neužila, lebo som vždy prišla tak raz do mesiaca na tri dni, a zas som išla naspäť do Prahy alebo do Bratislavy. Teraz chodíme na výlety, moji rodičia majú zjazdený úplne celý Karibik, prešli od Hondurasu, cez Bahamy, všetky ostrovy. Vždy si to užijeme a máme kopec spomienok. Jediné, čoho sa desím, je, že mi raz povedia: „Zuzi, my už nevládzeme ísť tým lietadlom, je to dlhá cesta.“

Vy ste také slniečko, večne pozitívne naladená. Máte vôbec niekedy aj také dni, že sa mračíte na svet?

Viem sa aj ja nahnevať, to manžel dobre vie. Keď sa nahnevám, potom to lieta (smiech). Kto ma pozná, mi hovorí, že som hrozný „kľuďas“, pozitívne naladený človek. To som, aj som vždy bola. Všetky problémy sa dajú riešiť, vždy treba o tom diskutovať. Nehovorím, že máme s manželom ideálny vzťah, ideálne manželstvo. Keď vidím svojich rodičov, to je ideál! Ale vieme spolu komunikovať, rozprávať sa, a to je veľmi dôležité.

Čo sa týka figúry, kondičky, ako sa udržiavate?

V Miami každý športuje, bez rozdielu veku a pohlavia. Vždy som bola vedená aj svojimi rodičmi k zdravému životnému štýlu a k športom. Ako dieťa som hrávala súťažne tenis, robila som atletiku v škole, chodila som na spev, na klavír, nikdy som nemala čas na hlúposti. Snažím sa aj naše deti viesť k športu, k rôznym krúžkom, aby sa nenudili a nemali čas na telefón. Nebudem sa tváriť, že som dokonalá matka, aj ony sú občas na mobile, ale som rada, že si viem zahrať na klavíri, zaspievať, zahrať tenis.

Otvoriť galériu

Okrem pohybu máte aj nejaké pravidelné skrášľovacie rituály?

Nikdy som často nechodila na kozmetiku. Nechtíky si doprajem, to milujem, vlasy musia byť upravené. Ale kozmetika raz za čas, mám tam jednu Češku, ku ktorej chodím, no skôr si to vždy užijem v lete. Kaderníka navštívim raz, dvakrát za mesiac, nechty si dám spraviť raz za mesiac, ale žeby som sa vyžívala v rôznych kúrach, to nie. Na mejkap nedávam veľmi dôraz, pretože v tom teplom americkom počasí sa veľmi nemaľujem. Žijeme tam aktívne, mám tam partičku svojich kamarátok vo fitku, stretneme sa každý deň, dáme si pilates, potom ideme na kávu alebo na raňajky. V tom našom baráku je úžasný servis, vždy je tam nakrájané ovocie, rôzne druhy štiav, káva. Pri bazéne máme úžasnú reštauráciu, aj na pláži je super servis. Minule za mnou prišiel pán, že mám špinavé okuliare, či ich nechcem očistiť (smiech). A je úžasné, že otvoríme dvere zo záhrady a sme priamo na pláži, tak to si užívame aj s rodinou.

Máte vlastne dovolenku po celý rok.

Áno, sme celoročne vonku, celé dni na pláži, pri bazéne, v parku, domov sa prídeme naozaj len vyspať. A keď je niekedy škaredé počasie, tak si hovoríme, že konečne. (smiech)

Na Slovensku vás ľudia stále majú zafixovanú ako moderátorku. Nelákala vás televízna kariéra aj v Amerike?

Nie, nikdy som to neskúšala. Aj keď veľa ľudí mi hovorilo, že som mohla, pretože Miami miluje prízvuk, tá angličtina nemusí byť stopercentná. Tam ani nikto nehovorí po anglicky spisovne a dobre. Miami je „latino“, takže španielčina je tam viac ako angličtina. Ale povedala som si, že už mám taký vek, že sa radšej budem naplno venovať deťom. Čo už ja tam môžem nejakú kariéru robiť? Myslím, že som si splnila to svoje.

A keby ste teraz dostali nejakú ponuku do televízie?

Dostala som nejaké ponuky aj z Česka aj zo Slovenska, nikdy nehovorme nikdy. Ale možno iba na letné obdobie, keď som tu. No že by som sa vrátila naspäť kvôli práci, to nie. Pre mňa je dôležitá rodina a deti, to, že majú možnosť vyrastať v teple a zdokonaľovať sa v jazykoch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
V meste Poprad rozkvitli tulipány.
FotoVáš Tip
Poprad zažil, čo už dávno nie: Táto nádhera prišla o 3 týždne skôr, pozrite si FOTKY!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Najvyššie prístupné miesto ponúka neuveriteľný výhľad.
Pozrite sa s nami na zrekonštruovaný skvost v Bratislave: Čo Michalská veža (ne)ponúka?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania
Na Instagrame ju sleduje 243-tisíc používateľov.
Foto
Dcéra futbalovej legendy sa poriadne odviazala: Na videu jej takmer vypadli prsia!
Americký prezident Joe Biden a český premiér Petr Fiala na stretnutí v Bielom dome.
Český premiér na dôležitom stretnutí: Toto tu päť rokov nebolo