Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2008 20:56 | Šport | Futbal

Artmedia uhrala s Juventusom remízu 1:1!

BRATISLAVA - Na Tehelnom poli sa dnes stretli futbalisti Artmedie Petržalka s Juventusom Turín.

V prvom zápase pred dvoma týždňami v metropole Piemontu totiž zverenci trénera Vladimíra Weissa zaknihovali s talianskym rekordérom v počte titulov Serie A vysokú prehru 0:4. Artmedia však na medzinárodnej scéne nekončí, bude hrať v 1. kole Pohára UEFA. Meno súpera v európskom pohári číslo dva sa "čierno-bieli" dozvedia na piatkovom žrebe (13.00 h) v Monte Carle.

Na Tehelnom poli slovenský šampión dôstojne vzdoroval jasnému favoritovi a hráči "pribalili" trénerovi Weissovi na rozlúčku s lavičkou Artmedie cenný výsledok. Od 13. minúty viedla Artmedia po exportnom kúsku Branislava Fodreka, na ktorý ešte v prvom polčase odpovedal Amauri (25.).

Artmedia Petržalka - Juventus Turín 1:1 (1:1)

Góly: 13. Fodrek - 25. Amauri. Rozhodcovia: Medina Cantalejo - Guadamuro, Perez (všetci Šp.)
ŽK: Saláta - Camoranesi, Marchisio
rozhodujú: Medina Cantalejo - Guadamuro, Perez (všetci Šp.)
Diváci: 13 451

/prvý zápas: 0:4, do hlavnej fázy postúpil Juventus Turín/

Zostavy a striedania:
Artmedia:
Kamenár - Čišovský, Saláta, Farkaš, Burák - Pedro (83. Halenár), Velický - Obžera (65. Piroska), Kozák, Fodrek - Pospěch (80. Cleber)
Juventus: Buffon - Grygera, Mellberg, Legrottaglie (83. Ariaudo), Molinaro - Camoranesi (70. Sissoko), Marchisio, Poulsen, Nedvěd (70. Giovinco) - Amauri, Iaquinta

Artmedia nechala rešpekt zo súpera v šatni a hneď v úvode pohrozila Pospěchom, jeho strelu však obrana Juventusu zblokovala. V 11. minúte mal tutovku na hlave Legrottaglie, nikým nestrážený na päťke však mieril vysoko nad. O dve minúty explodovalo Tehelné pole radosťou po parádnom góle Fodreka, ktorý ekvilibristicky pravačkou zužitkoval ideálny center Obžeru z opačnej strany ihriska - 1:0.

Favorit odpovedal šancou Amauriho, po ktorej zvonila žrď. Nepozornosť defenzívy Artmedie mohol potrestať aj Iaquinta, ktorého strelu Kamenár v protipohybe vykopol. Domácim počiatočný elán vyprchal a súper to okamžite využil. V 25. minúte sa po centri Nedvěda zavesil pri zadnej žrdi do vzduchu Amauri a Kamenár bol bez šance - 1:1. Bianconeri výborne kombinovali v strede poľa a vziať im loptu na dlhší čas bolo nad sily hráčov Artmedie. Do "siene slávy" mohol vstúpiť Fodrek, lenže jeho priamemu kopu zo 45. minúty chýbala razancia a Buffon skryl loptu do rukavíc.

V 49. minúte dostal priestor na strelu Marchisio a Kamenár končekmi prstov hasil na roh. Udržiavacia taktika Juventusu bola zradná, pretože hostia boli vpredu naďalej nebezpeční a Amauriho hlavičku Kamenár len s námahou lapil. Na druhej strane v ojedinelom útoku Artmedie Velický v páde loptu netrafil. Na oboch stranách sa v ďalšom priebehu vytratili finálne prihrávky, Artmedia bránila lichotivý výsledok a na hrote osamotený Pospěch márne čakal na loptu do behu. Hru rozdrobili striedania, prevládala nesúrodosť a druhý polčas ani zďaleka nenadchol ako jeho predchodca. V 88. minúte sa lopta predsa len so šťastím odrazila ku striedajúcemu Halenárovi, jeho tvrdú ranu z hranice šestnástky však Buffon reflexívne zneškodnil a nepripustil senzáciu.

Hlasy trénera Artmedie Weissa a stredopoliara Juventusu Nedvěda

Vladimír Weiss, tréner Artmedie Petržalka: "Ďakujem chlapcom za výkon, s Juventusom sa neremizuje každý deň. Bola to pre mňa príjemná rozlúčka. Podali sme výkon na hranici našich možností. Mali sme dobré šance, hrali sme dobre, agresívne. Samozrejme, Juventus mal nahrané s prvého zápasu. Ale som rád, že sme podali dobrý výkon pred dobrým publikom, ľudia boli výborní. Verím, že každý dobrý výsledok, a remíza s Juventusom je výborný výsledok, pomôže oživiť slovenský futbal."

Pavel Nedvěd, stredopoliar Juventusu Turín: "Artmedia bola dnes veľmi nepríjemný súper, nebolo to pre nás vôbec ľahké. Sme strašne šťastní, že sa po dvoch rokoch vraciame do Ligy majstrov. Naši fanúšikovia by si priali, aby sme to tam potiahli čo najďalej. Finále je v Ríme."

Claudio Ranieri, tréner Juventusu Turín: "Našim cieľom bolo dostať sa do hlavnej fázy Ligy majstrov, to sa nám aj podarilo. Ďakujem všetkým hráčom, ktorých som dnes nasadil. Ako trénera ma samozrejme neteší, že sme nevyhrali, ale Artmedia ukázala, že je dobre organizovaným tímom."

Branislav Fodrek, strelec gólu Artmedie: "Škoda, že môj gól nebol víťazný, určite sa ale zaradí medzi moje najpamätnejšie v celej kariére. Braňo Obžera tam dal skvelý center, nebolo veľa čo špekulovať, skvele som to trafil."

Branislav Obžera, stredopoliar Artmedie:
"Som rád, že mi zápas vyšiel, teší ma, že som nahral na krásny gól. Škoda, že sme tento zápas napokon nedotiahli do víťazného konca."

Ján Kozák, kapitán Artmedie: "Som spokojný s výkonom i výsledkom, taký sme už dávnejšie potrebovali. Ak príde na štadión aspoň 13.000 ľudí, tak cítime podporu z hľadiska a aj sa lepšie hrá."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné