Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.08.2019 11:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Žene pred 5 rokmi ukradli 27 eur, teraz jej prišiel list od zlodeja: Z toho, čo doň vložil, sa nevie spamätať

Babička zdieľala krásne ospravedlnenie od chlapca, ktorý bol v minulosti drogovo závislý. Ten jej teraz vrátil peniaze, ktoré žene ukradol pred piatimi rokmi.

Lynne Hamer z anglického mesta Stockton-on-Tees prežívala „ťažké obdobie“, keď jej syn prepadol drogám, píše portál The Sun. Ukradol jej všetok nábytok, osobné veci a dokonca aj hračky svojho vlastného syna, aby si vedel financovať závislosť na drogách.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Napriek tejto situácii sa Lynne snažila pomôcť aj jeho kamarátovi Dannymu. Keď mohla, dala mu nejaké jedlo a aj drobné. Danny však prekročil hranicu, keď vkročil do domu 71-ročnej Lynne a ukradol je 25 libier (27 eur).

Lynne, ktorá sa stará o svojho 12-ročného vnuka, však opäť začala veriť v dobro ľudstva, keď jej Danny ukradnuté peniaze vrátil a pridal aj ospravedlnenie. „Asi pred piatimi rokmi mi tento mladý chlapec ukradol z domu 25 libier, keď zúfalo túžil po drogách. Poohovárala som ho po celom Stocktone. Všetci vedeli, že to bolo práve v období, keď mi dom v čase mojej neprítomnosti vybrakoval vlastný syn. Takže pre mňa to bolo naozaj veľmi ťažké obdobie,“ napísala Lynne na Facebooku.

 

„Keď som bola na poschodí, vošiel do domu, ukradol peniaze zo stola a odišiel.  Môj vnuk sa vpredu hral a videl ho,“ povedala Lynne a tiež tvrdí, že Dannyho gesto je dôkazom, že ľudia „svoj život môžu zmeniť“. „Tak rýchlo, ako som o ňom dávnejšie povedala, že je spodina, tak rovnako rýchlo musím zverejniť aj to, že každý dokáže svoj život zmeniť. Zaslúži si, aby som o jeho geste povedala všetkým mojim priateľom,“ znejú slová Lynne.

Danny vložil peniaze do karty v tvare srdca a priložil list na ospravedlnenie: „Posielam to spolu s ospravedlnením a dúfam, že mi nakoniec odpustíte. Nachádzal som sa vo veľmi zlej situácii, avšak viem, že to nie je ospravedlnenie za moje činy. Som veľmi vďačný za všetku pomoc, ktorú ste mi poskytli, ste naozaj úžasný, nápomocný a úprimný človek. Dúfam, že jedného dňa sa cez to prenesieme a staneme sa priateľmi.“

Chlapcovu zmenu ocenili aj ľudia na internete. „Je pekné vidieť, ako sa niekto znova postaví na nohy, a určite sa v mysli stále modlí za krádež, ktorú spáchal v jeho zúfalých časoch. Vďaka Bože, že si mu dal príležitosť ukázať ľuďom, že sa niektorí vedia zmeniť,“ povedala používateľka Facebooku. „Vidieť to v písanej podobe je niečo úžasné a je naozaj skvelé vidieť, ako sa váš život zmenil. Priznanie nesprávneho konania vyžaduje odvahu... Výborne!!“ pochválili Dannyho ďalší.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
Aktualizované
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Ilustračné foto
Na západe zúri nebezpečné ochorenie: Slovensko tento rok láme rekordy, na zozname pacientov sú len tínedžeri
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Aktualizované
Fico odhalil plány: Koho navrhnú na post eurokomisára za Slovensko? Má to byť tento muž