Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2019 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Chlapčekovi († 3) diagnostikovali vytknutý členok, pravda bola niekde inde: Krutá smrť anjelika!

Logan Maclean zomrel len pár týždňov po oslave svojich tretích narodenín. Jeho rodina spozornela, keď začal krívať na pravú nohu, avšak lekár z jeho rodného mesta Largs v North Ayrshire sa vyjadril, že sa netreba ničoho obávať a ide len o bolesť v členku.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Po tom, čo batoľa začalo strácať silu aj v ručičkách, bolo prevezené na pohotovosť A&E Crosshouse v škótskom meste Kilmarnock, píše portál Daily Mail. Po vyšetrení CT a magnetickej rezonancii sa zistilo, že chlapček mal zriedkavý nádor, ktorý sa nazýva DIPG (difúzny vnútorný pontínový glióm). Ide o smrtiacu formu rakoviny mozgu, pri ktorej sa uvádza miera prežitia nula percent.

„Zobrali sme ho na vyšetrenie do Largs, kde si doktor myslel, že má len vytknutý členok, pretože kráčal veľmi nešikovne. Pri tretej návšteve na pohotovosti si však všimli slabosť v jeho ramene, čo ich viedlo k presvedčeniu, že ide o neurologický problém,“ vyjadrila sa zronená babička Fiona Govan (49).

 

Spočiatku si mysleli, že má slabú mŕtvicu. Urobili mu magnetickú rezonanciu a potom ho previezli do Royal Hospital for Sick Kids v meste Glasgow, kde mu nasadili steroidy. Začali mať pocit, že ide o DIPG, ale chceli mu urobiť biopsiu, aby si boli istí a mohli mu nasadiť paliatívnu liečbu,“ pokračuje chlapcova babička.

Logan podstúpil od konca roku 2016 do začiatku februára 2017 šesť liečení rádioterapiou, ale lekári mu dali len pár mesiacov života. Loganovu babičku Fionu a matku Sapphire Maclean podporovali v ťažkých chvíľach sestry z nemocnice a v posledných mesiacoch ich obklopili aj najbližší priatelia. Logan zomrel doma 17. októbra 2017 len pár týždňov po tom, ako oslávil svoje tretie narodeniny.

Jeho mladší brat Ezra mal len 7 týždňov, keď Loganovi diagnostikovali zákernú chorobu. „Rovnako ako väčšina rodín, ani my sme o podobnom ochorení nikdy predtým nepočuli. Musela som sa s tým, že s nami bude tak krátko, vyrovnať a to isté robila aj moja dcéra. Išli sme na výlet do Chorvátska a absolvovali sme dve cesty do rezortu pre deti trpiace rakovinou Calums Cabin,“ znejú slová babičky Fiony.

„Nebolo nič, čo by sme mohli urobiť. Len sme sa snažili zo všetkých síl vytvoriť si čo najsilnejšie spomienky. Ezra bol príliš malý na to, aby si svojho brata pamätal, ale máme fotky, na ktoré sa môže pozerať, a dúfame, že jedného dňa si na neho spomenie. Logan bol jednoducho úžasný. Bol taká jemná duša. Jeho brat je malý drzáň, ale on bol milunký. Bolo pre mňa cťou spoznať ho a stáť po jeho boku,“ spomína na svojho vnúčika Fiona.

Fiona teraz spustila online petíciu za ďalší výskum a financovanie tejto choroby. Získala už viac ako 40 000 podpisov. „Logan bol chodiaca radosť, nemal zomrieť. Som smutná. Prajem si, aby sa to nestalo jemu a ani ďalšiemu dieťaťu a rovnako sa hnevám za nedostatočný výskum, ktorý doteraz prebehol. Ide o viac ako DIPG. Dokonca aj pri iných detských rakovinách veľa detičiek trpí a je potrebné sa oveľa viac zamerať na boj proti nim,“ vyjadrila sa Fiona.

Usiluje sa dosiahnuť 100 000 podpisov, aby sa táto záležitosť prediskutovala v parlamente. „Skutočne verím, že existujú ďalšie rodiny a tiež poslanci, ktorí neakceptujú nezmyselné odpovede. Budeme požadovať jasnejšiu reakciu od vlády. Nemám v úmysle s tým prestať,“ uzavrela odhodlane babička Fiona.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!