Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2019 20:29 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mamičke tvrdili, že je zdravá, pretože rakovina nebolí: O pár mesiacov jej oznámili krutú správu

Gemme Corby (35) diagnostikovali rakovinu prsníka po tom, ako jej najskôr povedali, že má „upchatý mliečny kanálik“. Tvrdili, že to je úplne normálne.

Novorodeniatko Gemmy Corby bolo ešte stále na jednotke novorodeneckej intenzívnej starostlivosti, keď si prvýkrát v prsníku všimla hrudku veľkosti hrášku, píše portál Fox News. Nahlásila to zamestnancom nemocnice a tí jej odvetili, že ide len o upchatý mliečny kanálik, ktorý pre dojčiacu matku nie je nič nezvyčajné.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Lekári mi povedali, že ide o zablokovaný mliečny kanálik, takže som to nepovažovala za niečo zlé. Nebol dôvod, aby som o nich pochybovala,“ povedala Gemma pre spoločnosť SWNS. 35-ročná mamička porodila v auguste 2018 dcérku Aylu a jej mŕtvonarodenú dvojičku.

Avšak do februára jej hrudka v prsníku narástla natoľko, že si u gynekológa vyžiadala ultrazvuk, ktorý zachytil abnormalitu. O desať dní neskôr ju poslali na mamograf, ktorý odhalil trojnásobne negatívny karcinóm prsníka. „O hrudke som hovorila mnohým zdravotníckym odborníkom a všetci mi povedali, že sa nemusím obávať, čo moju diagnózu ešte viac zhoršilo,“ povedala Corby pre SWNS.

Podľa Národnej nadácie pre rakovinu prsníka predstavuje trojnásobne negatívna rakovina prsníka asi 10 až 20 percent diagnóz a je pravdepodobnejšie, že postihuje mladších pacientov, Afroameričanov, Hispáncov a pacientov s génovou mutáciou BRCA1. Rakovina môže byť agresívnejšia a ťažko liečiteľná ako iné a je pravdepodobnejšie, že sa rozšíri a znovu objaví.

Gemma, ktorá v súčasnosti žije vo Francúzsku, začala podstupovať chemoterapiu, avšak nemá tušenia, čo jej budúcnosť prinesie. Tvrdí, že svoj príbeh chce šíriť medzi ľudí, aby aj ostatní dbali na svoje zdravie.

 

Ak zistíte, že máte nejaké hrudky, prosím vás, veľmi vás prosím, choďte na vyšetrenie rakoviny prsníka, aby ste sa uistili, o čo ide. Myslím, že jedným z dôvodov, prečo si môj prsník nikto nevšímal, bolo to, že ma bolel. Často mi hovorili: Tak je to v poriadku, pretože rakovina prsníka nebolí. Avšak tá moja bola veľmi bolestivá,“ opisuje svoje ochorenie mamička.

Zablokované alebo upchané mliečne kanáliky sa vyskytujú, keď sú nedostatočne odvodňované, čo vedie k nahromadeniu mlieka a tlaku v kanálikoch, čo môže mať za následok nepohodlie v prsníkoch a hrudky. Príznaky sa môžu vyskytovať postupne, ale podľa spoločnosti Medela sa môžu najskôr javiť ako jemné hrčky vo veľkosti hrachu alebo o niečo väčšie.

Teraz, keď sa obzriem späť, mám pocit, že som mala vyvolať oveľa viac rozruchu a mala som byť dôraznejšia. Zdá sa však, že nikto iný nemá pocit, že sa niečo stalo. Tak čo mám urobiť?“ opisuje svoje pocity Gemma.

Teraz spolupracuje s organizáciou Breast Cancer Now na šírenie povedomia o možných príznakoch rakoviny prsníka. Aj keď mnohé príznaky nie sú viditeľné alebo sa ich dá zistiť len za pomoci lekárskeho vyšetrenia, citlivosť bradaviek, hrudka alebo zhutnenie v blízkosti prsníka alebo podpazušia môžu byť znakom toho, že niečo nie je v poriadku. Zmena v textúre pokožky alebo zväčšenie pórov v kožnom prsníku môžu tiež signalizovať potenciálny problém a rovnako aj zmena veľkosti alebo tvaru prsníka, tlak, nevysvetliteľný opuch alebo zmrašťovanie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka.
Foto
Akcia Teplárne rozhorčila exministra Milana Krajniaka: Vallo, prečo ste toto povolili v kostole?!
Kysučan Tomáš opísal boj o život s rozzúrenou medvedicou.
Foto
Brutálny útok medvedice! Kysučan Tomáš opísal desivé minúty: Čo mu zachránilo život?
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Dcéra Laufera († 84): Prečo k otcovi nikoho nepustila?! Kým ležal v umelom spánku, mala ho izolovať
Premiér Robert Fico je s jej prácou spokojný.
Foto
Šimkovičová na chvoste rebríčka: Ako Fico obhajuje nedôveryhodnú ministerku? Politológ to povedal jasne
Štefan Harabin 11,73 %
Niektorých sudcov oblial studený pot: Chystá Harabin veľký návrat?
Vyššie snežilo, dole svietilo slnko na rozkvitnuté stromy a obďaleč bola hmla.
Foto
Nenormálne, čo sa dialo pod Tatrami: Príroda sa zbláznila! Čo bude nasledovať?
Raquel v kostýme jaskynnej ženy v snímke Milión rokov pred Kristom očarila Hollywood.
Foto
Dražba šiat hollywoodskej sexbomby († 82): Odpadnete, akú sumu za ne dali!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko varuje pred konfliktom svetového formátu: Reč padla opäť na jadrové zbrane
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Foto
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté!