Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2019 20:11 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Vražda chlapca († 8) na vlakovej stanici: Eritrejčana vzali do väzby, bol duševne chorý?

Na muža eritrejského pôvodu, ktorého zadržali po sotení matky s dieťaťom pod vlak na železničnej stanici vo Frankfurte nad Mohanom, vydal v utorok sudca zatýkací rozkaz a bol tak vzatý do vyšetrovacej väzby. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie hovorkyne miestnej prokuratúry.

Predpokladaný útočník vo veku 40 rokov čelí v Nemecku podozreniu z vraždy a dvojnásobného pokusu o vraždu.

Pri pondelkovom incidente na hlavnej železničnej stanici vo Frankfurte nad Mohanom sotil muž z nástupišťa do koľajiska matku s dieťaťom vo chvíli, keď k nemu prichádzal vysokorýchlostný vlak ICE. Žena vo veku 40 rokov, pochádzajúca zo spolkovej krajiny Hesensko, vyviazla so zraneniami, jej osemročného syna však vlak zachytil a na mieste usmrtil.

Útočník mal napadnúť na stanici aj 78-ročnú ženu, ktorá však z nástupišťa nespadla. Z miesta činu následne utekal, s pomocou svedkov sa ho však podarilo zadržať. Motív jeho konania je stále nejasný.

 

Polícia švajčiarskeho kantónu Zürich medzitým podľa DPA uviedla, že predpokladaný páchateľ s bydliskom vo Švajčiarsku sa tento rok zrejme podroboval psychiatrickej liečbe. Naznačujú to dokumenty nájdené pri domovej prehliadke. Znaky prípadnej radikalizácie alebo iného ideologického motívu tohto prisťahovalca, ktorý sa hlási k pravoslávnemu kresťanstvu, zatiaľ vyšetrovanie neodhalilo.

Nemecký policajný prezident Dieter Romann už skôr oznámil na tlačovej konferencii v Berlíne povedal, že po zadržanom mužovi už od minulého týždňa pátrala švajčiarska polícia. Tá teraz spresnila, že minulý štvrtok tento muž zamkol svoju manželku a deti vo veku jeden, tri a štyri roky, ako aj susedu v ich bytoch vo švajčiarskom meste Wädenswil. Susedu tiež napadol a ohrozoval ju nožom.

Suseda i manželka zadržaného podľa polície zhodne uviedli, že takéto násilie z jeho strany nikdy predtým nezažili a bolo pre ne prekvapujúce. Muž však už od januára 2019 nepracoval a bol "vypísaný" pre duševné problémy. Jeho dovtedajším zamestnávateľom bol zürišský dopravný podnik.

Podľa vyjadrenia Romanna vydali na tohto muža vo Švajčiarsku zatykač, pričom už v minulosti na seba upozornil "podobnými deliktami". Na základe aktuálnych informácií sa však dosiaľ dopustil len "malého dopravného priestupku" a až do minulého štvrtka viedol "nenápadný" život.

Nemecký policajný prezident uviedol, že tento Eritrejčan pricestoval v roku 2006 ilegálne do Švajčiarska, kde mu o dva roky neskôr udelili azyl. V súčasnosti je držiteľom povolenia na pobyt kategórie C, čo znamená, že je "dobre integrovaný". Podľa ministra Seehofera bol dokonca spomínaný v niektorých publikáciách ako príklad úspešnej integrácie.

Seehofer opísal pondelkovú udalosť z Frankfurtu nad Mohanom, pre ktorú prerušil svoju dovolenku, ako "chladnokrvnú vraždu" a "hrôzostrašný zločin".

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!