Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2019 09:03 | Šport | Hokej
Foto

Viceprezident Slovana Juraj Široký ml.: Vedie sa proti nám účelová antikampaň!

O pár dní padne verdikt! Hokejový Slovan sa už začiatkom augusta dozvie od Slovenského hokejového zväzu, či dostane licenciu na návrat do Tipsport ligy po siedmich rokoch.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Viceprezident klubu Juraj Široký ml. pre klubový web prezradil, že belasí splnili takmer všetky podmienky na udelenie licencie vrátane finančného a materiálno-technického zabezpečenia. Navyše vyhlásil, že niektorí ľudia sa snažia o to, aby Slovan nepôsobil budúci ročník v lige!

Široký mladší tvrdí, že proti klubu sa vedie účelová antikampaň. „Áno, mám pocit, že sa tu rozpútala istá kampaň, aby Slovan licenciu nezískal a aby minimálne rok nemohol hrať. Myslím, že je to iniciatíva pár ľudí, ktorým Slovan leží v žalúdku. Zrejme majú nejaké vlastné záujmy a ambície, dokonca mám informácie, že sú medzi nimi aj bývalí hráči Slovana, čo ma veľmi mrzí,“ povedal viceprezident Slovana pre klubový web.

Podľa Širokého už belasí vyriešili po splatení miliónovej sekery za prenájom zimného štadióna mestu Bratislava aj dlhy voči hráčom, ktoré sú základom na udelenie licencie. „S hráčmi sme sa zmluvne dohodli, že všetky podlžnosti im budú vyplatené najneskôr do konca apríla budúceho roku, t.j. do konca nadchádzajúcej sezóny, pravidelnými mesačnými splátkami.“

 

Definitíva, či Slovan bude hrať slovenskú najvyššiu súťaž, padne v auguste, kedy zasadne výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Robíme všetko pre to, aby klub splnil požadované podmienky vstupu do extraligy a v termínoch, ktoré platia rovnako pre všetky kluby. Verím, že pri rozhodovaní o licenciách pre hokejové kluby na sezónu 2019/2020 členovia VV SZĽH nepodľahnú tlaku a emóciám z vedomého rozširovania nepravdivých a nekorektných informácií a budú sa pri hlasovaní rozhodovať na základe skutočných faktov,“ uviedol Široký a dodal: „Návratom Slovana do extraligy sa zvýši jej úroveň a atraktivita. Máme za to, že dokážeme zvýšiť marketingovú hodnotu súťaže a prilákať späť na štadióny po celom Slovensku množstvo hokejových fanúšikov."

Dvojaký meter?

Denníku Nový Čas sa cez víkend ozval český hráčsky agent Tomáš Krejčí, ktorého prekvapuje jednostranná negatívna kampaň voči Slovanu.

„Chcem iba poznamenať, že nie proti všetkým klubom sa vedie rovnaký meter. Klub Nové Zámky ešte počas víkendu stále dlhoval trojici mojich hráčom – Anderson, Nejezchleb či Henderson dokopy vyše 15-tisíc eur,“ reagoval Krejčí. „Skúmali sme, či všetky kluby, ktoré vlani hrali Tipsport Ligu, predložili čestné prehlásenie o tom, že majú vysporiadané všetky záväzky. Všetko je u nich v poriadku. Zaoberali sme sa aj situáciou Slovana, ten však nepredložil vôbec nič. A preto navrhneme hokejovému zväzu, aby Slovanu neudelil licenciu. Tieto slová povedal v rozhovore pre hokejportal.sk začiatkom júla predseda predstavenstva Pro-hokej Juraj Koval. Preto sa pýtam, či platí rovnaký meter pre všetky kluby, keďže Zámky dlhujú hráčom peniaze a tvrdili, že nie,“ dodal Krejčí. Oslovili sme aj šéfa klubu Nových Zámkov Františka Suchardu. ,,Nikomu nič nedlžíme, všetko máme vyplatené aj dodávateľov.“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, Nový Čas, mko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené