Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2019 16:54 | Šport | Cyklistika | Tour de France
FotoVideo

Čo sa to deje na Tour de France? Etapu predčasne ukončili, Alaphilippe prišiel o žltý dres!

19. etapa Tour de France je neutralizovaná. Na ceste sa nachádza sneh a krúpy.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

"Preteky sú pozastavené kvôli poveternostným podmienkam. Časy sú zaznamenané na vrchole Col de l'Iseran," uviedol oficiálny účet Tour de France na Twitteri.

Kolumbijčan Egan Bernal z tímu Ineos je nový líder 106. ročníka cyklistických pretekov Tour de France. Zo žltého dresu vyzliekol Francúza Julian Alaphilippa z QuickStepu v piatkovej 19. etape, ktorú organizátori predčasne ukončili pre nepriaznivé počasie, prvé správy hovorili o hroziacom snežení a krupobití. Jury sa zhodla, že po snehovej búrke boli cesty v záverečnej časti etapy príliš nebezpečné, aby tadiaľ jazdci prešli. Za konečné výsledky etapy tak uznali poradie na najvyššom bode tohtoročnej Tour, na Col de l'Iseran 37 km pred pôvodným cieľom etapy.  

V najnáročnejšom stúpaní dňa sa na čele postupne vytvorila päťčlenná skupina, v ktorej boli Nibali, De Plus, Barguil, Uran a aj najväčší favorit Bernal. Zozadu sa snažil útočiť už aj Geraint Thomas. Sekundoval mu Steven Kruijswijk, kym Alaphilippe už na ich tempo nestačil a postupne naberal manko na najlepších. Necelých 39 km ho už aj virtuálne zo žltého dresu vyzliekol Bernal, ktorý už posledný kilometer pred prémiou na Col de l'Iseran išiel sólo pred Yatesom a na vrchole získal okrem 40 bodov do súťaže o bodkovaný dres aj Cenu Henriho Desgrangea, prvého riaditeľa pretekov. Tá sa každoročne odovzdáva na najvyššom mieste Tour. Bernal mal už v tomto momente na Alaphilippa náskok približne dvoch minút, na skupinu s Geraintom Thomasom jednu minútu. Výraznú stratu pri stúpaní nabral aj víťaz štvrtkovej etapy Quintana. Z výšky 2770 mnm mal potom nasledovať dlhý zjazd, už o chvíľu neskôr sa ale rozhodcovia rozhodli etapu neutralizovať.

Cesty na 27 km dlhom zjazde z Col de l'Iseran boli zasnežené a jazdci tadiaľ podľa jury nemohli prejsť.

 

Slovenský cyklista Peter Sagan sa do méty 50 kilometrov pred koncom  držal s pretekármi ašpirujúcimi na triumf v celkovom poradí. Potom si zvolil vlastné tempo a začal zaostávať. Na rýchlostnej prémii nebodoval, bez bodu však zostali aj jeho konkurenti bojujúci o zelený dres. Dvadsaťdeväťročný líder tímu Bora-Hansgrohe vedie bodovaciu súťaž s náskokom 85 bodov pred Talianom Eliom Vivianim (Deceuninck-Quick Step), na tretej priečke figuruje s odstupom 106 bodov ďalší taliansky cyklista Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!