Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2019 08:59 | Správy | Domáce správy
Foto

Hovorkyňa ministerstva kultúry Barbora Palovičová prehovorila: Kariéru začala po boku Troškovej

Ročník Miss Universe 2007 bol z mnohých pohľadov unikátny. Najväčšiu mediálnu pozornosť dostávajú totiž aj roky po súťaži krásky, ktoré vtedy nevyhrali.

Hoci sa stala víťazkou Miss Universe 2007 Lucia Senášiová, jej neúspešnejšie konkurentny možno obišli ešte lepšie. Katarína Saganová sa vydala a porodila dieťa jednému z najrýchlejších a najlepšie platených cyklistov sveta - Petrovi Saganovi. Máriu Troškovú preslávila jej blízkosť k expremiérovi Róbertovi Ficovi a talianskym podnikateľom podozrivým z budovania drogového biznisu. Bývalá štátna radkyňa si mohla aj po ukončení pracovného pomeru dovoliť luxusný mezonet v hlavnom meste.

Sťažovať sa nemôže ani prvá vicemiss Barbora Palovičová. Tá sa stala v apríli riaditeľkou tlačového odboru ministerstva kultúry a zarába 1321 € mesačne v hrubom. Palovičovú zviditeľnilo video, kde odpovedá na otázku markizáckej redaktorky Martiny Törökovej, či môže ministerstvo pokutovať politické strany za billboardy v cudzom jazyku.

Otvoriť galériu

Palovičová jednoznačnú odpoveď nemala, čo redaktorku vytočilo natoľko, že neštandardne zverejnila na internete celé video so zákulisia rozhovoru. To sa stalo okamžite hitom internetu. Hovorkyňu celá situácia mrzí. „Je pravda a nebudem to popierať, že som nebola úplne pripravená, čo ma samozrejme mrzí. Ja totiž tlmočím stanovisko, nemôžem si povedať len tak, čo chcem, pretože ja nehovorím za seba, ale za rezort kultúry. Som stále nováčik. Avšak nemyslím si, že to bol zo strany pani redaktorky vhodné, to takto zverejniť. Myslím, že takéto konanie je skôr jej negatívnou vizitkou ako mojou.“ uviedlla Palovičová.

Čo podľa nej redaktorku viedlo k zverejneniu videa? „Neviem, osobný spor nemáme, nechcem špekulovať nad tým, čo ju viedlo k takému spôsobu vyjadrenia nespokojnosti s mojou prácou. Odvtedy sme sa nerozprávali. Ľudia aj novinári, s ktorými pracujem na pravidelnej báze mi vyjadrili podporu. Na internete to je ale horšie,“ dodala bývalá Misska s tým, že ju najmä mrzí na aké svetlo to vrhá na rezort kultúry.

„Je mi to veľmi nepríjemné, snažím sa povzniesť. Labilnejší človek by už možno skočil z mosta. Chápem, že na základe tej reportáže a toho ako to bolo zostrihané som teraz dobrý terč, ale to je symbol dnešnej doby, na internet napíše každý kto chce čo chce bez snahy vcítiť sa do druhého. Nemrzí ma to táto vlna hejtu ani tak kvôli mne, ale skôr preto, že táto zvýšená pozornosť poškodzuje meno rezortu a odborníkov, ktorí tu pracujú. Toto si nezaslúžia,“ povedala Palovičová.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

A ako si spomína na súžaž Miss a na vtedajšiu konkurentku Troškovú? „Matne. Je to veľmi dávno, takmer 13 rokov, bola to naozaj krátka etapa môjho života. S Majkou som sa od missky nevidela, ja si ju pamätám ako milé dievča. Často nás v médiách spájajú, keďže sme boli v jednom ročníku súťaže, ale my sme sa odvtedy vôbec nestretli,“ povedala Palovičová. Tá sa nechtiac zviditeľnila aj hneď po súťaží, keď spoločne s ďalšími kráskami neodmietla pozvánku finančných žralokov na dovolenku do Monaka. Palovičová je momentálne slobodná a podľa vlastných slov sa snaží venovať najmä práci.

 

Pamätám si ju ako profíčku

Silvia Lakatošová, riaditeľka Miss Universe

Na Barboru si pamätám. Očarila ma tým, že pôsobila v Lúčnici, tuším spievala aj tancovala. Viem, že robila aj Miss Foklór. Počas súťaže som ju vnímala ako profesionálku, Lúčnica naozaj pripravuje ľudí do života, to je dobrá škola. Ona vtedy na sebe makala, aj schudla. Čo som jej povedala, to robila. Video s ňou ma prekvapilo, zlyhala tam po profesionálnej stránke, mala sa určite lepšie pripraviť. Ja som žila s hovorcom a viem, ako sa musia makať a pripravovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, Nový Čas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?
(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo
V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Aktualizované
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!
Vera Wisterová(46)
Foto
Ako hodnotí Vera Wisterová svoje mamičkovské povinnosti? Extrémna sebakritika: Za toto si zaslúžim diplom!
(ilustračné foto)
Poslanec mal udrieť svojho kolegu: Suspendovali ho! Podajú trestné oznámenie?
Manželia vedia, že príde koniec.
Foto
Martina sa stará o smrteľne chorého manžela: Pred eutanáziou zistili, že čakajú bábätko
V Kolároviciach sa prevrátil muž s traktorom
Foto
Mrazivé FOTO nešťastia pri Bytči: Muž sa prevrátil s traktorom a UVIAZOL pod ním! Zasahovať musel vrtuľník