Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2019 18:30 | Správy | Zahraničné správy

Jej manžel prišiel o dve ženy za zvláštnych okolností: Po rokoch zistila pravdu, ktorá ju vydesila na smrť

Keď sa slobodná mamička Diane Beasley vydala za Johna Smitha z amerického Ohia, skutočne verila tomu, že našla svoju životnú lásku. O pár rokov neskôr zistila, že jej manžel je chladnokrvný zabijak.

Všetci si mysleli, že John Smith má nešťastie v láske. Hovoril, že s prvou ženou sa rozviedli, druhá žena zomrela na rakovinu. V skutočnosti to ale bolo inak, cituje The Sun americkú krimi reláciu Crime+Investigation.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Diane si spomína na Johna na začiatku ich vzťahu ako na obyčajného muža, vysokého, chudého, s odstávajúcimi ušami. "Nehľadala som žiaden vzťah. Bola som tri roky rozvedená a príležitostné randenie mi stačilo." John bol podľa jej slov milý, zdvorilý, skutočný džentlmen.

Spomenul jej, že bol už dvakrát ženatý. Jeho prvou manželkou bola Janice, láska z detstva. S tou sa mali rozviesť. Druhý manželka, Fran, mala zomrieť na rakovinu. "Povedal mi, že keď zomrela, spával na jej strane postele, a ja som mu to uverila." 

 

Všetko bolo v skutočnosti inak. John zavraždil Janice a kusy jej tela ukryl v krabici. Nikto nevie, čo sa stalo s jeho druhou ženou. Jedného dňa zmizla a nikto nevie kam.

Podľa ľudí, ktorí Johna a Janice poznali, pôsobil pár idylicky. Vzali sa, keď mali 19 rokov. No za zatvorenými dverami sa z Johna stával psychicky labilný žiarlivec. Štyri roky si Janice povedala, že je koniec, a vyplnila rozvodové papiere. 

Tri dni po rozvode Janice zrazu zmizla a dva dni potom ju John nahlásil ako nezvestnú. Polícia nenašla žiadne stopy. John ukryl telo svojej bývalej manželky do drevených krabíc v rodičovskom dome. Osem rokov o nich nikto netušil a jeho život pokračoval ďalej.

Rok po vražde sa na Floride zoznámil vo firme, kde pracoval, s Betty 'Fran' Gladden. Netrvalo dlho a došlo k svadbe. V manželskom zväzku sa opäť začala prejavovať Johnova povaha. Po roku sa Fran pošmykla na kachličkách a kvôli zraneniam musela stále ležať v posteli, odkázaná na Johna. Mesiac nato zmizla bez stopy.

Jedna manželka mohla zmiznúť náhodou, ale dve? Polícii sa to zdalo podozrivé, a tak sa opäť pozreli na prípad zmiznutej Janice. Nezistili nič nové. Keď sa ale o pár rokov neskôr stal policajt, ktorý prípad vyšetroval, agentom FBI, rozhodol sa znovu otvoriť prípad zmiznutých manželiek.

V tom čase, v roku 1989, bol John už rok tretíkrát ženatý. FBI ho vystopovala až do Kalifornie vďaka dopravnému priestupku, ktorého sa dopustil. Istý čas Johna sledovali a potom sa rozhodli kontaktovať jeho manželku. Oznámili jej, že majú podozrenie, že John je vrahom, stretáva sa s inou ženou a majú obavu o jej bezpečie. Diane im nemohla uveriť.  Keď sa ale John neprestával vídať s milenkou, uznala, že asi majú pravdu a v tajnosti sa s Johnom rozviedla. 

Jedného dňa sa John objavil u nej doma. Diane na to spomína ako na nočnú moru: "Keď šiel hore, bral schody po dvoch a v tvári vyzeral ako... nevyzeral ako šialený, ani ako nahnevaný. Vyzeral ako diabol."

Pravdepodobne ju zachránilo, že jej dcéra bola doma. "Keď zbadal Summer, jeho tvár sa zmenila a povedal: 'Zlatko, prečo mi to robíš? Porozprávajme sa o tom. Chcem sa s tebou rozprávať.' Oznámila som mu, že polícia je už na ceste, a on odišiel." 

V roku 2001 sa začal súd s Johnom. Bol odsúdený na pätnásť rokov väzenia v Ohiu za vraždu Janice Smith. Diane ho vo väznici aj navštívila. Chcela, aby jej povedal, či zabil aj Betty, no on tvrdil, že nezabil ani jednu z jeho žien.

"Nechcem, aby sa na tento príbeh zabudlo, lebo Betty je stále nezvestná. Je možné, že ho pre dobré správanie pustia z väzenia a to nikto nechce. Pretože ak ho pustia, bude opäť zabíjať," hovorí Diane. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj