Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Osudná cesta do kostola: Mama vodiča bojuje o život, susedia Mária († 59) a Dušan († 64) zahynuli

Osudná cesta do kostola. Tragédia, ktorá sa stala v sobotu popoludní pri Štítniku (okr. Rožňava), zasiahla dve rodiny.

Po náraze do stromu zahynuli manželia Mária († 59) a Dušan († 64). V aute sa viezli so susedou Jolanou (44) a jej synom Zdenom (23), ktorý vozidlo šoféroval. Štvorčlenná posádka sa mala ponáhľať na omšu do Plešivca. Pod nešťastie sa mohlo podpísať aj počasie - nečakane sa rozpršalo, a mladý vodič zrejme dostal na mokrej ceste šmyk. Pri nehode sa vážne zranila Zdenova mama a samotný šofér utrpel ľahké zranenia.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Osudnú jazdu si Zdeno bude vyčítať do konca života. K tragickej havárii došlo popoludní na rovnom úseku za miernou pravotočivou zákrutou asi kilometer za Štítnikom. „Ponáhľali sa do kostola, lebo meškali. Omša býva v Plešivci od 14. do 16. hod. Už to však nestihli a ani sa nepomodlili. Bola to osudná cesta,“ vraví zronená dcéra manželského páru Mária (41).

Otvoriť galériu

V rukách zvierala fotografiu svojich už nebohých rodičov a so slzami v očiach dodala: „Mamka aj otec mi budú veľmi chýbať. Boli to dobrí ľudia.“ Mária († 59) a Dušan († 64) sedeli na zadnom sedadle Volkswagenu. Obaja nemali šancu prežiť, pretože pravdepodobne neboli pripútaní a náraz do jablone pri vozovke ich vymrštil z auta.

Nemali šancu prežiť

Vpredu sediaca mama mladého vodiča zo Slavošoviec Jolana (44) skončila v rožňavskej nemocnici na jiske. Vodič Zdeno, ktorý pracuje v Košiciach vo fabrike na autodoplnky, vyviazol s ľahkými zraneniami. Iróniou je fakt, že na sociálnej sieti naposledy zdieľal príspevok o najkratšej ceste domov, kde každého čaká vlastná rodina. „Nech sa vždy vrátiš bezpečne a zdravý k svojim milovaným,“ zdieľal na svojom facebookovom profile.

 

Vtedy však ešte netušil, že pravidelná cesta do svätostánku, keď na bratovom aute povezie vlastnú mamu a susedov, sa skončí tragédiou. Tomáš Kráľ, hovorca siete Svet zdravia, ktorá spravuje rožňavskú nemocnicu, Novému Času potvrdil, že tento pacient má len ľahšie poranenia a nechali si ho na pozorovanie. Jeho mama v dôsledku nárazu utrpela vážne vnútorné poranenia. „Lekárom sa však jej stav podarilo stabilizovať,“ uviedol Kráľ. Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že mladý vodič na VW Golf Variant podľa doterajších zistení pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky dostal na mokrej vozovke šmyk.

„Prešiel do protismeru, bočnou časťou vozidla narazil do stromu, od ktorého sa odrazilo a ostalo stáť na poli. Dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ dodala hovorkyňa. Alkohol u mladého šoféra zistený nebol. „Dychová skúška vodiča bola negatívna, vyšetrovateľ už začal stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví,“ uzavrela Ivanová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia