Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2019 22:00 | Šport | Futbal

Pohronie statočne odolávalo Slovanu: Belasí však privítali nováčika prehrou

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola Fortuna ligy 2019/2020 na pôde nováčika FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:1.

Dvakrát skóroval najlepší strelec uplynulého ročníka súťaže Andraž Šporar, raz sa v drese úradujúceho majstra presadil Aleksandar Čavrič.

FK Pohronie – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (0:1) 

Góly: 65. Abrahám - 8. Čavrič, 53. a 85. Šporar (prvý z 11 m). ŽK: Nosko, P. Jacko, Tesák - Dražič. Rozhodovali: Chmura – Benko, E. Weiss, 2602 divákov.

 

Pohronie: Jenčo – Hatok, P. Jacko, Nosko, Tesák – Sojka (61. Klec), Pellegrini – Blahút (73. D. Hrnčár), Badolo (29. Mészáros), Abrahám – Zachara
Slovan: Greif – Bajrič, Abena, Božikov, Suchockij – Nono – Dražič (86. Daniel), Holman (78. De Kamps), Ratao (72. Moha) – Čavrič, Šporar

Bratislavčania nastúpili na duel proti nováčikovi súťaže s cieľom odčiniť tohtotýždňové vypadnutie z Ligy majstrov. Dočasný tréner Radenkovič urobil päť zmien v zostave oproti zápasu v Nikšiči. Slovan skóroval už v tretej minúte Šporarom, avšak gól neplatil pre ofsajd. V ôsmej minúte už bolo všetko v poriadku, po prieniku Šporara a jeho prihrávke cez Jacka poľahky poslal loptu medzi žrde Čavrič – 0:1. Majster naďalej dominoval, mal i ďalšie šance. Dražič v šestnástke po peknej akcii mieril tesne vedľa žrde a gólmana Jenča poriadne zamestnal z ľavej strany Suchockij. Pohronie sa ťažšie dostávalo do šestnástky súpera, navyše sa im zranila africká kreatívna posila Badolo. Hostia sa prihlásili o slovo do prestávky ešte v 40. minúte. Po centri Bajriča hlavičkoval Abena nad brvno. Prvú vážnejšiu strelu medzi žrde vyslali domáci až v 44. minúte. Z otočky zakončil v pokutovom území Zachara, Greif bol na mieste. 

Po zmene strán sa dôležitý moment udial v 53. minúte. Tesák videl žltú kartu za faul na prenikajúceho Čavriča v pokutovom území, hoci zasiahol aj loptu, a nariadenú jedenástku premenil Šporar – 0:2. Nováčik následne nabral viac odvahy niečo vpredu vymyslieť. O slušnú koncovku sa pokúsil Abrahám, tečovanú loptu musel Greif vyškriabať spod brvna. Na opačnej strane po rýchlom protiútoku vyslal krížnu strelu Čavrič, mieril tesne vedľa žrde a po rohovom kope hlavičkoval ešte nebezpečne Abena, no s podobným výsledkom ako jeho spoluhráč predtým. Oboch ich to mohlo mrzieť, pretože v 65. minúte sa po peknej akcii z ľavej strany presadil v šestnástke pohotový Abrahám a znížil na rozdiel gólu - 1:2. Ani v ďalších minútach nechýbali šance na oboch stranách. Slovan mohol zvýšiť, ak by mali presnejšiu mušku Dražič, Abena a Čavrič, Pohronie mohlo vyrovnať po rohu Zacharom, ktorý hlavičkoval tesne vedľa žrde. V závere sa majster spoliehal na brejky a jeden mu po pravej strane vyšiel, ťažil z neho pred odkrytou bránkou pohodlne Šporar – 1:3. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ