Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.07.2019 23:34 | Šport | Futbal

Sen o skupinovej fáze v Trnave stále žije: Spartak zvládol dramatický penaltový rozstrel

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 2. predkola Európskej ligy UEFA 2019/2020, v ktorom narazia na Lokomotiv Plovdiv.

Po minulotýždňovej prehre 0:2 na ihrisku Radniku Bijeljina z Bosny a Hercegoviny dokázali zmazať manko v riadnom hracom čase štvrtkovej odvety na Štadióne Antona Malatinského a v jedenástkovom rozstrele triumfovali 3:2.

Prvý duel s Plovdivom odohrajú zverenci trénera Ricarda Cheua vo štvrtok 25. júla v Bulharsku, odveta je na programe 1. augusta v Trnave.

2. zápas 1. predkola EL 2019/2020:
FC Spartak Trnava - FK Radnik Bijeljina 2:0 pp (2:0, 1:0), 3:2 v rozstrele z 11 m
Góly: 10. Sobczyk, 87. Mihálek. Rozstrel: Tešija - 1:0, Merajič - 1:1, Sobczyk - 2:1, Motika - nedal, Záhumenský - nedal, Mekič - 2:2, Lovat - nedal, Plavšič - nedal, Jakúbek - 3:2, Popara - nedal, ŽK: Halilovič, Mitrea, Záhumenský, Mesík, Tešija, Mihálek, Rusov - Radovič, Simonovič, Peco, Plavšič, Kozič, ČK: 108. Mitrea po 2. ŽK. Rozhodovali: Hasanov - Husejnov, Hashimov (všetci Azer.), 4222 divákov.
/prvý zápas 0:2, postúpil FC Spartak Trnava/
Trnava: Rusov - Oršula (80. Mihálek), Mesík, Mitrea, Záhumenský - Dangubič (64. Kelemen), Halilovič (93. Turňa), Tešija, Lovat - Tavares (77. Jakúbek), Sobczyk
Bijeljina: Kozič - Sušič (61. Merajič), Simonovič, Šubert, Radovič - Popara, Mekič - Peco, Djurič (88. Bradonjič), Maksimovič (99. Plavšič) - Zukič (54. Motika)

Spartak vyrukoval so štyrmi zmenami v zostave v porovnaní s prvým duelom v Bosne, jeho súper nastúpil s identickou jedenástkou ako pred týždňom. Domáci sa ujali vedenia už v 10. minúte, keď Sobczyk vydoloval v skrumáži loptu spod ležiaceho obrancu a z niekoľkých krokov ju zasunul do prázdnej brány - 1:0. V 20. minúte Mitreovu prudkú hlavičku k žrdi zneškodnil pozorný Kozič, domáci vyťažili iba roh. Spartak sa snažil o strelenie druhého gólu, ktorým by zmazal manko z prvého súboja. Zároveň si však musel dávať pozor na zadné dvierka ako pri situácii z 23. minúty, keď po centri Maksimoviča hlavičkoval Zukič nad Rusovovu bránu. V 35. minúte si Tavares šikovne cez obrancu pripravil loptu na strelu, no v čistej šanci tesne minul ľavú žrď. Vzápätí sa mladý útočník "andelov" dostal k hlavičke po centri Oršulu, ale Kozič bol pripravený.

V 47. minúte mohlo byť 2:0 po zblokovanom Lovatovom cenri, ktorý dopadol na brvno hosťujúcej brány. Spartak si vzal z nevydareného prvého súboja ponaučenie, v odvete hral koncentrovanejšie, bojovnejšie a najmä bol aktívnejší v útoku. V 61. minúte hostí opäť zachránila horná žrď po hlavičke Mesíka. Druhý gól visel na vlásku, lenže čas na jeho strelenie sa Spartaku krátil. V 78. minúte sa dostal do zakončenia striedajúci Jakúbek, ktorého hlavičku na zadnej žrdi brankár reflexívne zneškodnil. O pár sekúnd dal o sebe vedieť ďalší nový muž na ihrisku Kelemen, no netrafil bránu. Štadión "explodoval" gólovou radosťou v 87. minúte, keď sa po veľkej chybe hosťujúceho brankára presadil hlavou Mihálek a poslal duel do predĺženia - 2:0.

V ňom mohol posadiť Spartak na koňa Mihálek, jeho hlavičku však Kozič chytil. Hráčom oboch mužstiev ubúdali sily, hralo sa opatrnejšie s dôrazom na defenzívu. V 108. minúte prišli Trnavčania o svojho kapitána Mitreu, ktorý za faul dostal druhú žltú a automaticky červenú kartu. Krátke oslabenie však bez problémov prežili a v jedenástkovom rozstrele sa na nich usmialo šťastie, keď o víťazstve slovenského zástupcu rozhodol Jakúbek a najmä dva bravúrne zákroky "penaltového" špecialistu Rusova.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!