Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.07.2019 12:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Fico si mal kúpiť luxusný byt v centre mesta: Z cien nehnuteľností na Bezručovej sa vám zatočí hlava

Balí si kufre?! Expremiér Robert Fico (54) zrejme konečne splní sľub a odsťahuje sa z bytu daňového podvodníka Ladislava Bašternáka (46) v Bonaparte.

Jeho novým domovom by sa podľa zdroja Nového Času mal stať luxusný byt v centre Bratislavy v komplexe Bezručova Residence. Ten by sa mal začať kolaudovať v júli a ako sa nám podarilo zistiť, bývalý premiér by už teraz mohol dohliadať na posledné úpravy svojho nového hniezdočka. Zo sumy, za ktorú sa tu predávajú nehnuteľnosti, sa vám zatočí hlava.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Sťahovanie naťahoval do posledného možného okamihu. Šéf Smeru Fico sľuboval, že sa z bytu, ktorý vlastnil Ladislav Bašternák, odsťahuje v momente, keď ho obvinia. Ani právoplátné odsúdenie kontroverzného podnikateľa ho však z luxusného bytu v Bonaparte s rozlohou 377 štvorcových metrov nevyhnalo a stále opakoval tú istú pesničku. „Hľadám si bývanie,“ odvetil viackrát na tlačových besedách. Novému Času sa však podarilo získať informáciu od dôveryhodného zdroja, že expremiér už nové bývanie má mať niekde inde. „Videl som ho vo vchode na Bezručovej, mal si tam kúpiť dva byty vedľa seba na najvyššom poschodí a bol tam dohliadať už aj na nejaké úpravy,“ povedal pre Nový Čas zdroj, ktorý chce zostať v anonymite. Tieto vyjadrenia by však potvrdzovali aj Ficove slová spred pár dní, keď sa jasne vyjadril, že vyriešenie tejto otázky už je na spadnutie. „Už nechcem byť od septembra konfrontovaný s touto témou. Robím na tom veľmi intenzívne,“ vysvetlil.

 

Z kaluže do blata

Robert Fico na otázku novinárov, prečo mu tak dlho trvá nájdenie nového rodinného hniezda, odpovedal vždy veľmi opatrne: „Vždy, keď sa niečo objaví a ja mám o to záujem, tak hľadám pozadie toho stavebníka a buď nájdete daňového podvodníka, DPH-čkára, mafiána, človeka, ktorý má záznamy v registri trestov a ja vám nechcem dávať šancu na to, aby ste ma dusili vo vlastnej šťave, že zase od koho ten byt kupujem alebo prenajímam.“ Ani teraz však pozadie vlastníkov nehnuteľnosti v komplexe Bezručova nie je také transparentné, ako Fico zrejme chcel. Podľa informácií Trendu patrí developerská spoločnosť Bezručova Invest do okruhu firiem pod vplyvom podnikateľa Juraja Širokého, ktorý bol spájaný so Smerom a kontroverznými štátnymi zákazkami. Širokého Váhostav je aj staviteľom rezidencie.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Nevídaný luxus

Byty v komplexe Bezručova si obyčajný smrteľník len tak ľahko nemôže dovoliť. Suma za jeden dvojizbový byt sa pohybuje okolo 180 000 €, za väčšie a luxusnejšie byty vrátane mezonetov sa šplhá od 300-tisíc až po astronomických 910 000 €. Podľa našich informácií by si mohol šéf Smeru užívať bývanie na najvyššom poschodí s výhľadom na Modrý kostolík či hrad. Na definitívne sťahovanie si bude musieť ešte nejakú dobu počkať. „Skôr ako v septembri to skolaudované nebude. Potom následne prebehne podpisovanie zmlúv,“ povedal nám jeden z budúcich vlastníkov. Na kúpu sme sa chceli opýtať aj Roberta Fica. Hovorca strany len zopakoval to, čo pred časom. „ Je to súkromná vec pána predsedu, ak to bude definitívne vyriešené, verejnosť sa to dozvie,“ uzavrel Ján Mažgút.

Čo tvorí luxusný komplex

Otvoriť galériu

  • ide o rekonštrukciu starej polikliniky
  • tvorí ju 117 bytov
  • byty majú od 1 až po 5 izieb, vrátane veľkých mezonetov
  • voľných zostáva 6 bytov
  • podzemné parkovisko a fitnes centrum je samozrejmosťou
  • cena bytov sa pohybuje od 110 000 € až do 910 000 € podľa veľkosti
  • parkovacie miesto stojí cca 20 000 €
  • očakávaný termín nasťahovania: zima 2019
  •  

Tajnosti okolo Bašternákovho bytu

Bratislavský okresný súd vyhlásil konkurz na Bašternákov majetok v prvej polovici mája. 45-dňová lehota na prihlasovanie pohľadávok ubehla už pred dvomi týždňami. „Po skončení základnej prihlasovacej lehoty začína plynúť 30-dňová lehota na popretie pohľadávok, ktoré v predmetnom konaní má právo poprieť len správca a dočasný správca. Nasledovať bude schôdza veriteľov,“ povedal Juraj Szalay, nezávislý správca konkurznej podstaty PERSPECTA Recovery. Poverená správkyňa Bašternákovho bytu Lenka Ivanová však nechcela spresniť, ako konkurz napreduje. „Ku konkrétnostiam konkurzu sa vyjadrovať nebudem,“ uviedla Ivanová. Či o byt niekto prejavil záujem a koľko bol zaň ochotný zaplatiť, sme sa teda nedozvedeli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: dcy, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver