Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.07.2019 11:50 | Šport | Futbal
Foto

Slovan už našiel po blamáži obetného baránka: Ševela má padáka, čo bude s babrákmi?

Hanba, blamáž, sklamanie. To sú slová, ktoré sa skloňujú najčastejšie v súvislosti s vypadnutím Slovana Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Belasí sa už po úvodnom dvojzápase s čiernohorským Sutjeska Nikšič šokujúco lúčia s prestížnou súťažou. Doplatil na to tréner Martin Ševela (43), ktorého po fiasku odvolali z funkcie. Vedenie klubu avizuje aj konzekvencie voči hráčom.

Slovanisti boli pritom iba pár sekúnd od postupu: v 3. min. nadstaveného času odvetného zápasu, ale prišiel vyrovnávajúci gól na 1:1, ktorý znamenal predĺženie. Následný jedenástkový rozstrel vyšiel lepšie domácim.

„Nedá sa to obhájiť. Opäť sme na posmech celému Slovensku. Celý rok sa nám budú smiať. A zaslúžene,“ povedal značne podráždený gólman Dominik Greif.

Dokonca už priamo na štadióne kričali fanúšikovia na hráčov frázu vyzlečte si dresy. „Nechcem vybuchnúť, lebo by som povedal niečo, čo by ma mrzelo. Ak by som povedal, čo si naozaj myslím, tak by bolo veľmi zle,“ dodal rodák z Bratislavy. „Strata koncentrácie v posledných chvíľach zápasu nás stála postup ďalej. Situácie, ako tie v posledných sekundách, sú aj o individuálnej zodpovednosti, v takých chvíľach je potrebná maximálna koncentrácia, nesmie sa stať, že hráč takto skóruje,“ stručne skonštatoval po zápase Ševela, ktorý zrejme už vtedy cítil, že sa blíži jeho koniec.

„Vypadnúť v prvom kole a takýmto spôsobom je jednoducho neakceptovateľné. Rozhodli sme sa odvolať Martina Ševelu z funkcie trénera. Oba zápasy a predovšetkým ten odvetný sme z pohľadu pripravenosti mužstva a taktiky nezvládli. Samozrejme, vina nepadá len na trénera, dôsledky pocíti aj kabína,“ reagoval generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. V kuloároch sa už špekuluje o návrate Vladimíra Weissa povestného prístupom tvrdej ruky. Bratislavčania v pohároch napriek vypadnutiu nekončia, o týždeň ich v 2. predkole Európskej ligy čaká KF Feronikeli z Kosova.

Dušan Galis (69): Na vine sú hráči aj tréner

Som sklamaný. Celá slovanistická rodina verila, že sa na novom štadióne dožije niečoho krajšieho. Súper bol zdolateľný. Hlavne doma si Slovan vypracoval veľa šancí, ktoré mal premeniť. To sa neodpúšťa. Myslím si, že nemôžeme ukazovať prstom na trénera či hráčov. Na vine sú všetci. Teraz je na ťahu vedenie. Treba si posvietiť aj na veľké hviezdy. Hráči si mali uvedomiť, že toto už nebol ligový zápas. Chýbalo nasadenie a koncentrácia. Na to, aby ste vyhrali, je zo 60 % potrebné aj srdce. Kolektív ako taký ma veľmi sklamal. Tí chlapci sa musia po roku v lige nájsť aj naslepo. Čo je tam medzi nimi, prečo chémia nefungovala, to vám ale neviem povedať, lebo sa nepohybujem v štruktúrach klubu.

 

Tibor Jančula (50): Príde zemetrasenie

- Je to prúser, pretože Slovan kvalitatívne aj papierovo určite mal na to, aby postúpil. Chalani to však nezvládli herne ani psychicky. Opäť dostali gól v nadstavenom čase. Keď chce hrať mužstvo v pohárovej Európe, tak sa to môže stať raz, ale nie, aby to bolo pravidlom ako v týchto zápasoch. Určite príde nejaké zemetrasenie. Futbal sa nehrá len nohami, ale aj hlavou a tento neúspech niečo na hráčoch isto zanechá. Ja si stále myslím, že Slovan by mal byť výkladnou skriňou slovenského futbalu a zo Slovana by sa malo ísť do reprezentácie. Ale doba je iná. Nikto nechce čakať na to, kým mu nejaké mladé talenty vyrastú a hneď chce hrať pohárové súťaže.

Dušan Tittel (52): Tímu chýba duša

- Pre belasú rodinu je to veľké sklamanie, pre samotné mužstvo veľká hanba. Chalani majú na Slovane vytvorené nadštandardné podmienky. Majster z Čiernej Hory sa s nami v tomto nemôže ani náhodou porovnávať. To, čo sa stalo, je škoda pre celý slovenský futbal. Po nepriaznivých výsledkoch si to väčšinou ako prvý odnesie tréner. Na ihrisku však hrajú hráči. Tí sú zodpovední za svoje výkony. Ich hre chýbala duša. S bývalými spoluhráčmi sa o tom občas bavíme. Všetci by sme si priali, aby bol Slovan taký, aký bol za našich čias. To znamená množstvo domácich, slovenských hráčov. Legionárov je zbytočne veľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu? SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia