Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.07.2019 11:00 | Správy | Politika

Exsiskár Tóth vypovedal o kontaktoch špeciálneho prokurátora Kováčika: Chcel dostať Kočnera z basy?!

Špeciálny prokurátor na seba opäť strháva špeciálnu pozornosť.

Podľa najnovšej výpovede spolupracujúceho svedka Petra Tótha má prokurátor Dušan Kováčik nadštandardné vzťahy s kontroverzným podnikateľom Norbertom Bödörom - kamarátom Mariána Kočnera obvineného z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Bödör sa podľa Tótha snažil u Kováčika vybavovať Kočnerovi priepustku z basy. Kováčik všetky obvinenia odmieta. Informácie priniesla nadácia Zastavme korupciu v spolupráci s portálom Aktuality.sk.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

O prepojeniach Dušana Kováčika na rodinu nitrianskych podnikateľov Bödörovcov - ktorým sa v podnikaní darilo najmä za vlád Smeru, sa hovorí už dlho. Olej do ohňa teraz prilial Peter Tóth, bývalý kamarát Mariána Kočnera, ktorý po prevalení podozrení z Kočnerovej účasti na vražde novinára začal vypovedať. Práve exsiskár Tóth vraj policajtom priniesol motáky, ktoré mal pre Kočnera z basy pašovať právnik Andrej Šábik. Ten to popieral.

Skryté správy mali byť jedným z dôvodov sprísnenia Kočnerovej väzby a tento skutok teraz vyšetruje polícia. Vo veci vypovedal aj Tóth, ktorý policajtom povedal, že Norbert Bödör skúšal Kočnerovi u kamaráta Kováčika vybaviť službičku. Priznať sa mu k tomu mal na stretnutí sám Bödör. „Bödör mi povedal, že riaditeľ Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Dušan Kováčik síce mal na kontrole spis v trestnej veci zmeniek TV Markíza od prokurátora Jána Šantu a rád by prikázal, aby netrval na väzobnom stíhaní Mariána Kočnera, ale nemôže si to dovoliť, pretože Ján Šanta by okamžite zvolal tlačovú besedu a kontaktoval médiá,“ vypovedal Tóth podľa webu Aktuality.sk.

Práve prokurátorovi Šantovi, ktorému šéfuje Kováčik, sa pripisuje leví podiel na Kočnerovom uväznení a jeho meno sa skloňuje ako možného budúceho generálneho prokurátora. Ďalším, kto mal Bödörovi, a tým aj Kočnerovi, vynášať informácie, tentokrát v kauze Technopol, bol podľa Tótha šéf finančnej časti NAKA Bernard Slobodník. Ten priznal, že sa s nitrianskym podnikateľom pozná, no zvyšok poprel.

Pán 61:0

Opoziční poslanci Dušana Kováčika nenazvú inak ako Pán 61:0. Čísla označujú virtuálne skóre. Kováčik totiž za posledné roky dozoroval 61 prípadov, medzi nimi aj viaceré kauzy Smeru, no ani v jednom prípade nepodal obžalobu. Tóth tvrdí, že sa Bödör stretával so šéfom špeciálnej prokuratúry pravidelne, ten to odmieta.

 

„Túto osobu stretol na kultúrno-športových podujatiach tak ako stovky ďalších ľudí, pred asi 8 až 10 rokmi. Nemá s ňou žiadny a už vôbec nie tzv. nadštandardný vzťah. Čo sa týka publikovaných tvrdení osoby vydávajúcej sa za expolicajta, špeciálny prokurátor na rozdiel od tejto osoby vzťah s rodinou nitrianskeho oligarchu nemá, nebol u neho a netelefonuje si s ním. Tieto informácie nie sú pravdivé,“ uviedla hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová a dodala, že Kováčik podriadenému prokurátorovi Šantovi do práce nezasahoval.

„Špeciálny prokurátor v tejto konkrétnej veci žiadnym spôsobom dozorujúceho prokurátora neovplyvňoval, nevstupoval do výkonu jeho právomocí a nijakým spôsobom do veci nezasahoval,“ odkázal Kováčik s tým, že Tóth nehovorí pravdu a ide o súčasť dlhodobej diskreditačnej kampane. Bödör o vzťahu so špeciálnym prokurátorom mlčí. „K položeným otázkam sa v súčasnej dobe nebudem vyjadrovať,“ odpísal Nadácii Zastavme korupciu.

 

Kto už skončil

Peter Šufliarsky

Prokurátor nevydržal vo funkcii prvého námestníka ani rok.

 

René Vanek

Námestník generálneho prokurátora si vypisoval s obvinenou z vraždy novinára Zsuzsovou .

 

Pavol Vorobjov

Lustroval zavraždeného novinára v policajnej databáze, vraj na príkaz Gašpara.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!