Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2019 19:37 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Diváci si mysleli, že je to súčasť programu: Krásna cirkusová akrobatka sa zrútila z 11 metrov!

Cirkusová akrobatka predvádzala kaskadérske vystúpenie priamo pred očami divákov. Pre skúsenú umelkyňu sa však utorkové poobedie zmenilo na horor.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

28-ročná Gabrielle Souza Santos bola v kritickom stave okamžite prevezená do nemocnice v Adelaide po tom, ako 16. júla spadla z 11 metrov 45 minút pred začiatkom hlavnej šou Circusu Rio v austrálskej rezervácii Wigley v Glenelgu, píše portál Daily Mail.

Hrozivé zábery brazílskej umelkyne zobrazujú momenty pred nešťastím. Na videu je vidieť, ako sa Gabrielle húpa vo vzduchu na kruhu. Po nešťastnom páde boli zdravotníci na mieste do niekoľkých minút.

„Žena bola urýchlene prevezená do nemocnice Royal Adelaide Hospital po tom, ako utrpela viacnásobné zranenia,“ uviedla hovorkyňa záchrannej zdravotnej služby pre Daily Mail Australia. Predpokladá sa, že Gabrielle bude musieť podstúpiť operáciu, pretože si vykĺbila lakeť a zápästie.

 

Circus Rio na svojom Facebooku zverejnil, že umelkyňa Gabrielle sa zotavuje a má úsmev na perách. „Sme radi, že sa môžeme podeliť o to, že naša umelkyňa Gabby Souza je v poriadku a na najlepšej ceste k uzdraveniu po nešťastnej nehode na dnešnom večernom vystúpení. Usmieva sa a chcela by poďakovať všetkým, ktorí jej poslali priania,“ znejú slová v ich príspevku.

„Vystúpeniami sa živí a dúfa, že jej fanúšikovia a priatelia budú aj naďalej podporovať kolegov z Circus Rio. Zatiaľ čo sa bude Gabby zotavovať, môžete si byť istí, že boli zabezpečené všetky podmienky pre bezpečnosť a naši umelci naozaj milujú to, čo robia,“ pokračuje vyjadruje Circusu Rio k tragédii.

Gabrielle je skúsená umelkyňa, ktorá vystupovala v niekoľkých cirkusových spoločnostiach v Brazílii, vrátane Unicirco Marcos Frota, Circo dos Sonhos, Circo Florilegia a Circo Stankowich. Skúsenosti naberala v špecializovanej cirkusovej škole a od decembra 2017 pôsobí v Circus Rio. Na svojom facebookovom profile prednedávnom zverejnila niekoľko fotiek, ako si užíva Adelaide, kde bol cirkus založený.

Zúfalí diváci, vrátane mnohých malých detí, si pôvodne mysleli, že pád umelkyne bol súčasťou vystúpenia. To, že došlo k tragédii, si uvedomili až neskôr. „Pod krkom mala kruh a potom sa len zrazu zrútila na zem. Priamo na drevenú podlahu,“ popísala tragédiu diváčka Alice Young pre Nine News. Ďalší jej fanúšik povedal: „Niektorí ľudia si mysleli, že to je len súčasť vystúpenia, ale zjavne sa stala hrozná tragédia.

Nehoda sa stala 45 minút pred začiatkom hlavnej šou, čo viedlo k predčasnému ukončeniu predstavenia. Šokovaných divákov usporiadatelia okamžite požiadali, aby opustili stan. „Ľudia prišli a potom nás všetkých požiadali, aby sme odišli,“ povedala pani Young.

Cirkus na Facebooku uviedol, že musel predstavenie skrátiť kvôli obavám o bezpečnosť Gabrielle a všetci tí, ktorí sa na vystúpení zúčastnili, dostanú náhradný lístok, aby si mohli vychutnať iné predstavenie.

Jediný svojho druhu v Austrálii! Circus Rio prepisuje históriu s kaskadérskymi kúskami, ktoré nikto v tejto časti zemegule ešte nepredviedol,“ znie popis na ich oficiálnej stránke. Hrozný pád sa udial krátko po tom, čo organizátori podujatia zazdieľali príspevok na Facebooku, aby podporili návrat mladej umelkyne: „Príďte a podporte našich talentovaných umelcov.“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia