Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Bábätku dávali len 1% šancu na prežitie: Zistíte, čím mu mama zachránila život, padne vám sánka

Bec Cox a jej manžel Tom sa o dieťa snažili takmer 6 rokov, kým sa im splnil sen.

Podľa informácií portálu The Sun, dvojici z Walesu zlomil srdce každý neúspešný pokus o umelé oplodnenie. O to viac šťastia cítili, keď sa im to konečne podarilo. Netušili však, že radosť nepotrvá veľmi dlho. Bec bola v 12 týždni, keď jej praskla plodová voda a lekári jej odporučili, aby svoje tehotenstvo predčasne ukončila. 

My baby was given a 1% chance of survival when my waters broke at 12 weeks so I downed four litres of water a day to keep my son alive

BEC COX and her husband Tom had been trying for a baby for six years when they discovered that she was pregnant. The couple from Newcastle, New South Wales, had tried several rounds of IVF, and were left heartbroken at each failed attempt.

"Počas rokov nášho snaženia som nedokázala odolať a priebežne som nakupovala roztomilé detské oblečenie s nádejou, že už čoskoro budeme mať vlastné. Po potvrdení tehotenstva sa to stávalo skutočnosťou," spovedala sa Bec. Ultrazvuk v 6. týždni dokonca potvrdil, že Bec čaká dvojičky. "Pri dvojičkách je veľmi pravdepodobné, že jedno dieťa neprežije," varoval lekár dvojicu. O niekoľko týždňov neskôr, ultrazvuk potvrdil, že sa to aj naozaj stalo. "Volá sa to syndróm miznúceho dvojčaťa, silnejšie embryo absorbuje druhé," vysvetlil doktor. "Boli sme veľmi sklamaní, ale snažili sme sa ostať pozitívni," dodala Bec. 

Ešte horšie správy prišli, keď bola Bec v 12. týždni tehotenstva. Praskla jej voda a testy ukázali, že sa pretrhla aj membrána. To znamenalo, že môže kedykoľvek potratiť či porodiť príliš skoro. Aj v prípade, že by sa dieťa narodilo v normálnom termíne, mohlo by mať problémy s pľúcami, alebo by sa mohlo narodiť mŕtve kvôli nedostatku tekutín. "Moje bábätko dostalo jednopercentnú šancu na prežitie. Ja som sa ho odmietla vzdať a Tom so mnou súhlasil. Ultrazvuk nám ukázal, že čakáme chlapca a to v nás ešte umocnilo pocity, že musíme ostať silní," vravela Bec.

 

Bec po prezretí rôznych diskusných fór zistila, že iné ženy s rovnakou diagnózou riešili tento problém pitím väčšieho množstva vody. "Dávalo mi to zmysel. Čím viac vody vypijem, tým viac vody bude mať môj chlapček. Zvýšila som teda príjem tekutín na štyri litre za deň a chodievala som na pravidelné testy," prezradila. Cieľom bolo v zdraví dosiahnuť aspoň 23. týždeň tehotenstva. "Tesne pred 28. týždňom som pocítila bolesti. Doktor povedal, že to sú kontrakcie a musia mi spraviť cisársky rez, kvôli riziku infekcie." 

Maličký Thomas sa narodil minulý máj a vážil iba 900 gramov. Keďže musel byť okamžite uložený do inkubátora, Bec nemala šancu ani ho podržať. "Po štyroch dňoch mi ho dali rúk a hneď som sa rozplakala. Bol to náš malý bojovník," spomínala Bec. Po troch mesiacoch si ho rodičia mohli zobrať domov a momentálne je Thomas veselé a zdravé dieťa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!
Moderátor sníva o ceste do Bhutánu.
Foto
TRAPAS Martina Nikodýma: On o ničom nevedel, no keď to zistil... Ja vás zabijem!
Opitý vodič sa zranil pri náraze vozidla do stĺpa v Prešove.
Foto
Opitý vodič to napálil rovno do stĺpa! Nenormálne, koľko nafúkal: FOTO z nehody
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní