Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2019 23:36 | Správy | Zahraničné správy

Trump opäť zaútočil na tradičné médiá: Sociálne siete sú oveľa lepšie

 Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok opäť pasoval do role experta na médiá a vyhlásil, že sociálne siete sú ďaleko lepšie pre šírenie pravdy ako bežné médiá.

Tie prezident tradične označuje ako "fake news" a hnevá sa, že sú proti nemu a neposkytujú údajne priestor iným než liberálnym názorom. Sociálne siete, ich používateľov a tvorcov ich obsahu postavil Trump na štvrtkovej tlačovke do protikladu so "strážcami brány v médiách a korporátnymi cenzormi" a vyhlásil, že práve tvorcovia obsahu na sociálnych sieťach "prinášajú pravdu americkému ľudu" a darí sa im "obchádzať filter falošných správ". Čím tradične nemyslel to, že by sami šírili falošné správy, ale naopak to, že tradičné médiá sú podľa neho cenzurované a šíria iba falošné správy.

Trump pritom ešte vo štvrtok ráno zaútočil aj na Twitter, ktorý je jeho hlavným komunikačným kanálom a sleduje ho na ňom 61 miliónov používateľov.

Trump sa dlhodobo sťažuje na to, že vedenie sociálnych sietí vrátane Twitteru je liberálneho zmýšľania a údajne cielene sťažuje šírenie príspevkov "konzervatívnejšieho" ladenia, ako svoje posolstvá prezident nazýva.

 

Vo svojich štvrtkových tweetoch sa Trump opäť vrátil aj ku svojej utkvelej predstave, že je "stabilný génius", o ktorej prvýkrát hovoril už minulý rok. Prezident sa vo štvrtok pýtal ľudí, či chcú mať v budúcom volebnom období za prezidentku "Pocahontas", ako nazýva demokratickú uchádzačku o prezidentskú nomináciu Emily Warren, alebo radšej jeho. "(Chcete mať) za prezidentku tú veľmi nervóznu a tenkú verziu Pocahontas, radšej ako to, čo máte teraz - tak dobre vyzerajúceho a inteligentného, naozajstného Stabilného Génia?"

Podľa reakcií pod Trumpovým postom si prezident týmto vyjadrením veľkú podporu nezískal. "Potrebujete psychiatrickú liečbu," "Toto je choré," "Pozerali ste sa v poslednej dobe do zrkadla?" - tak znejú niektoré z tých mierumilovenjších reakcií Trumpových sledovateľov. "Toto by bol naozaj veľmi dobrý parodický falošný profil. Problém je, že ide o profil reálnej osoby," reagoval na Trumpove vyhlásenie jeden z používateľov. "Houston, máme problém," píše ďalší.

"Je naozaj príšerné, že vy a aj ďalší terorizujete tohto človeka. Stačilo!" znie jeden z mála príspevkov pod Trumpovým postom, ktorý prezidenta obhajuje. "Samozrejme, hlavný problém je v tom, že MY terorizujeme JEHO," odpísala naň ďalšia používateľka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!