Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2019 19:51 | Správy | Zahraničné správy

Iračan dostal za znásilnenie a vraždu dievčiny († 14) doživotie: Zarážajúce správanie muža na súde

Nemecký súd v stredu na doživotie poslal do väzenia Iračana, ktorý vlani znásilnil a zavraždil 14-ročné dievča. Informovala o tom agentúra DPA.

Prípad v krajine vyvolal veľké pobúrenie a proces sprevádzal veľký záujem médií. Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť. Súd vo Wiesbadene vo verdikte zdôraznil závažnosť činu 22-ročného žiadateľa o azyl Alího B., ktorý tak podľa DPA nemôže počítať s možnosťou predčasného prepustenia po odpykaní 15 rokov. Podľa súdu by bolo predčasné prepustenie Alího B. po 15 rokoch neprimerané, pretože Susanna bola voči páchateľovi bezmocná.

Súd považuje za preukázané, že mladý muž vlani v máji v lesíku pri wiesbadenskej mestskej časti Erbenheim znásilnil a potom zavraždil školáčku Susanne z Mainzu. Jej telo bolo nájdené 6. júna vo vyhĺbenej diere neďaleko koľají. Dievča podľa obžaloby uškrtil po tom, čo mu pohrozilo, že kvôli znásilneniu pôjde na políciu. Po vražde z jej mobilu ešte napísal jej matke krátku správu, ktorá mala vyvolať dojem, že Susanna je v Paríži. Podľa sudcov je Alí B. "vysoko nebezpečný".

Otvoriť galériu

Vo svojom rozsudku sa trestná komora vyslovila pre ochrannú väzbu. Sklon k páchaniu ďalších trestných činov je u neho podľa súdu veľmi pravdepodobný, aj keď nie istý. Okrem toho Iračan podľa súdu neprejavil skutočnú ľútosť alebo súcit. Prijatím zodpovednosti by sa síce neodstránilo, čo sa stalo, ale Susannina matka by aspoň dostala šancu na nový začiatok v živote bez svojej dcéry, povedal predsedajúci sudca Jürgen Bonk. K tomu ale obžalovaný nebol ochotný, a možno ani schopný, dodal sudca. DPA pripomína, že obžalovaný sa Susanninej matke pred súdom ospravedlnil pri svojom záverečnom slove.

 

Matka zavraždenej Susanny po vyrieknutí rozsudku dala najavo čiastočnú úľavu. "Jednak som vďačná, že rozsudok vyznel takto. Ale na druhej strane mi to dcéru nevráti," konštatovala matka. Súd obžalovanému tiež kládol na ťarchu zákernosť činu a skutočnosť, že vraždou chcel úmyselne zakryť predchádzajúci skutok znásilnenia. "Chcel ste túto dievčinu, o ktorej ste sa domnieval, že ju jednoducho môžete použiť," povedal Bonk. Čin podľa neho takisto ukazuje na pohŕdavý postoj Alího B. voči ženám. Súdna znalkyňa počas procesu hovorila o ťažkej poruche osobnosti a psychopatických rysoch u Alího B.

Po vražde odišiel Alí s rodičmi do Iraku, kde ho ale tamojšie úrady zadržali a vydali späť do Nemecka. K vražde sa priznal už v Iraku a potom znovu v Nemecku, zároveň ale poprel, že by ju znásilnil. Tvrdil, že s pohlavným stykom súhlasila. Prípad v Nemecku znovu rozprúdil diskusiu o azylovej politike. Množstvo politikov v tejto súvislosti varovalo pred populizmom a paušálnym obviňovaním migrantov. Samotný Alí B. sa musí v inom procese zodpovedať ešte zo znásilnenia jedenásťročnej dievčiny. Tento proces sa koná s vylúčením verejnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!