Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2019 17:37 | Šport | Cyklistika | Tour de France
FotoVideo

Ďalší výborný výkon Petra Sagana: Tourminátorovi ušlo pódium iba o chlp

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil štvrté miesto v 4. etape 106. ročníka Tour de France. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe finišoval v hromadnom špurte za víťazným Talianom Eliom Vivianim z QuickStepu, druhým Nórom Alexandrom Kristoffom z SAE-Team Emirates a tretím Austrálčanom Calebom Ewanom (Lotto-Soudal).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Viviani zvládol 213,5 km dlhú trať z Reimsu do Nancy za 5:09:20 h a pripísal si premiérový triumf na Tour. Žltý dres si udržal jeho tímový kolega Julian Alaphilippe z Francúzska, ktorý má 20-sekundový náskok pred Belgičanom Woutom van Aertom (Jumbo-Visma). Sagan zvýšil svoj náskok v boji o zelený dres, pred druhým Vivianim má náskok 23 bodov.

Na pretekárov čakalo v utorok 213,5 km s rovinatým profilom, na trati boli len dve vrchárske prémie 4. kategórie, ktoré nemohli pokaziť predpokladaný hromadný dojazd a šprintérsky súboj o etapové vavríny. Krátko po štarte sa na čele sformoval trojčlenný únik v zložení Michael Schär (CCC), Frederik Backaert a Yoann Offredo (obaja Wanty-Gobert). Postupne si vypracovali niečo vyše trojminútový náskok a pelotón si udržiaval približne rovnaký časový rozdiel až do záverečnej tretiny etapy. Priebeh bol pokojný, no prišlo aj k niekoľkým menším pádom, do ktorých sa zaplietli Tony Gallopin, Patrick Konrad či Serge Pauwels. Na prvej vrchárskej prémii Cote de Rosieres (4., 1 km, 7%) zobral jediný bod Schär.

Približne o 25 km nasledovala rýchlostná prémia, 20 bodov si pripísal Backaert, špurt hlavného poľa zvládol najlepšie Viviani (13 b), za ním nasledovali Sonny Colbrelli z Bahrain-Merida (11 b) a Sagan (10). Pelotón postupne zvyšoval tempo a náskok trojice sa scvrkával. Štyridsať km pred cieľom klesol pod minútu a na čele zostali už len Backaert so Schärom. Posledný menovaný vydržal vpredu najdlhšie, pelotón ho pohltil až 16,4 km pred cieľom.

 

Na vrchol prémie na Cote de Maron (4., 3,2 km, 5%) už prišiel balík pokope a všetko bolo nachystané na hromadný dojazd. Necelých 12 km pred cieľom to ešte skúsil domáci Lilian Calmejane z Direct Energie, jeho snaha však bola márna. V záverečnom špurte si najlepšiu pozíciu vďaka svojim tímovým kolegom udržal Viviani, Sagan finišoval štvrtý.

V stredu je na programe 5. etapa zo Saint-Dié-des-Vosges do Colmaru s dĺžkou 175,5 km so štyrmi vrchárskymi prémiami - dvomi 3. a dvomi 2. kategórie.

výsledky 4. etapy (Reims - Nancy, 213,5 km):
1. Elia Viviani (Tal./Deceuninck-Quick Step) 5:09:20 h, 2. Alexander Kristoff (Nór./SAE Team Emirates), 3. Caleb Ewan (Aus./Lotto-Soudal), 4. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 5. Dylan Groenewegen (Hol./Jumbo), 6. Mike Teunissen (Hol./Jumbo), 7. Giacomo Nizzolo (Tal./Dimension Data), 8. Jasper Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 9. Michael Matthews (Aus./Sunweb), 10. Christophe Laporte (Fr./Solutions Credits) všetci rovnaký čas

celkové poradie:
1. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) 14:41:39 h, 2. Wout van Aert (Belg./Jumbo) +20 s, 3. Steven Kruijswijk (Hol./Jumbo) +25, 4. George Bennett (N.Zél./Jumbo), 5. Michael Matthews (Aus./Sunweb) +40, 6. Egan Bernal (Kol./Ineos), 7. Geraint Thomas (V.Brit./Ineos) +45, 8. Enric Mas (Šp./Deceuninck-Quick-Step) +46, 9. Greg van Avermaet (Belg./CCC) +51, 10. Michael Woods (Kan./EF Education First) rovnaký čas, ... 18. SAGAN +1:00

bodovacia súťaž:
1. SAGAN 104 b, 2. Viviani 81, 3. Matthews 75

súťaž vrchárov:
1. Tim Wellens (Belg./Lotto-Soudal) 7 b, 2. Xandro Meurisse (Belg./Wanty-Gobert) 3, 3. van Avermaet 2

súťaž mladých pretekárov:
1. van Aert 14:41:59 h, 2. Egan Bernal (Kol./Ineos) +20 s, 3. E. Mas +26

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu