Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Jednoducho a bezpečne. A najmä pohodlne

Peňaženky patria do histórie, plaťte jednoducho mobilom. Klienti Slovenskej sporiteľne môžu po novom aj s Apple Pay.

Chvíle, keď ráno venčím psa, si pohodlne užívam. Sú pre mňa rituálom, ktorý mi pomáha naladiť sa na nastávajúce povinnosti a úlohy. Túto časť dňa mám jednoducho rád. Avšak občas mi pípne esemeska: „Miláčik, keď sa budeš vracať, kúp cestou čerstvé pečivo.“

Ja rozmýšľaniu mojej manželky rozumiem. Veď som vonku, nie je problém zastaviť sa v blízkych potravinách. Má to však jeden háčik – nemám pri sebe ani peniaze, ani kartu. A tak prosba o „nákup cestou domov“ sa vlastne zmení na prvú tortúru dňa: musím najskôr zájsť domov po peňaženku, prejsť do obchodu, nakúpiť a znova sa vrátiť domov. „Zbohom buď, pohoda,“ vzdychnem si, zavolám na psa a idem plniť želania svojej drahej polovičky.

Otvoriť galériu
Zdroj: Špeciálny projekt

Tak zaplať jednoducho mobilom

Keď si pri raňajkách dovolím pred rodinou vzniesť malú námietku, aký veľký výkon som hneď z rána musel podať, aby som zabezpečil čerstvo upečené a chutné žemle, tak môj syn ma uzemní: „To si nemohol platiť jednoducho mobilom?“ Nemôžem sa ani uraziť, pretože má pravdu.

  • Platba mobilom je naozaj jednoduchá. Dá sa využiť u všetkých obchodníkov, ktorí prijímajú bezkontaktné platby. Na Slovensku na vyše 45 000 miestach. Aj v tých našich malých potravinách pod barakom. Stačí, keď podobne, ako pri platení kartou, k platobnému terminálu priložíte svoj inteligentný mobilný telefón. Ak ste klientom Slovenskej sporiteľne, na platenie mobilom môžete využívať nielen smartfón so službou Google Pay, odteraz aj so službou Apple Pay.

 

  • Platba mobilom je nielen jednoduchá, ale aj rýchla. Namiesto niekoľko desiatok sekúnd zvášho času spotrebuje asi tak dve sekundy: v prvej vytiahnete mobil, v druhej ho priložíte k terminálu a hotovo, zaplatené. Pri sume do 20 eur netreba telefón ani odomykať. Pri väčších sumách musíte mať telefón odomknutý, či už PIN-om, obrazcom, odtlačkom prsta alebo skenom tváre. Nečudo, že mobile payment dnes predstavuje najmodernejší spôsob platenia za tovar.

 

  • A ak rozmýšľate nad bezpečnosťou údajov, obavy z ich zneužitia môžete rovno zažehnať. Aplikácia Apple Pay pri komunikácii mobilu s terminálom u obchodníka neprezrádza skutočné číslo platobnej karty, ale používa náhodne vygenerované číslo, ktoré nie je možné dešifrovať. Údaje platobnej karty sú tak chránené. A hoci detailné podrobnosti fungovania svojho platobného systému spoločnosť Apple nezverejňuje, isté je, že Apple Pay používa najbezpečnejšie štandardy elektronických platieb, aké len ľudstvo vymyslelo.

 

  • Zákazníci Slovenskej sporiteľne, ktorá Apple Pay prináša na Slovensko ako jedna z prvých bankových inštitúcií, môžu službu využívať nielen pri bezkontaktných nákupoch v obchodoch, ale aj na nákupy cez internet, samozrejme, túto službu musia internetové obchody podporovať.

Otvoriť galériu
Zdroj: Špeciálny projekt

Jednoducho a pohodlne

„Jasné, že môžem,“ povedal som s úsmevom svojmu „drzému“ potomkovi a hneď som si šiel stiahnuť Apple Pay do svojho mobilu. Podľa návodu na stránke www.slsp.sk som zadal údaje svojej debetnej karty. A s vedomím, že hotovosť, kartu a vlastne celú peňaženku si môžem pohodlne zabúdať alebo vedome nechávať doma, a to nielen pri venčení psa, sa pohoda do môjho života znova vrátila.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo