Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Čerstvá vodička Darina († 30) a spolujazdkyňa Alžbeta († 46): Mamy 4 detí zomreli pre štátny sviatok?!

Čo bolo príčinou tragédie, pri ktorej prišli deti o svoje mamičky? Zrážka rýchlika s osobným autom, ku ktorej došlo ešte v piatok pri obci Horný Pial (okr. Levice) na nechránenom železničnom priecestí, otriasla celým okolím.

Kolegyne Darina († 30) a Alžbeta († 46) išli do práce do neďalekých Vrábeľ aj vo sviatočný deň, preto sa rozhodli cestovať autom. Domov sa už však, žiaľ, nikdy nevrátia. Za volantom renaultu sedela mladšia z kamarátok. Jej manžel netuší, čo sa mohlo stať. Nebohú Alžbetu pritom delilo od domu len pár krokov.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Auto, v ktorom sedeli Darina († 30) z obce Veľký Ďur a Alžbeta († 46), nemali žiadnu šancu prežiť. Rýchlik ich zmietol z priecestia a tlačil renault pred sebou viac ako 100 metrov. Pohľad na zdemolované auto mohli zniesť len silné žalúdky. „Vodičák si robila zhruba pred rokom. Keď ho zvládla, kúpil som jej to auto,“ hovorí manžel nebohej Dariny, po ktorej zostali dve malé školáčky a dodáva: „Denne chodila autom do práce. Za volantom bola zodpovedná a keď šoférovala, nikdy netelefonovala.“

Čo sa stalo na priecestí, vôbec netuší. „Bol som doma a varil som. Volala mi svokra, či je doma Dada, lebo sa stala vážna nehoda. Keď mi poslala link, okamžite som tam bežal. Dcérky o tom vedia, znášajú to veľmi ťažko,“ dodáva so slzami v očiach nešťastný vdovec. So svojou milovanou Darinou tvorili pár 13 rokov a pred časom si kúpili v dedine dom, v ktorom sa tešili zo života. Teraz na ich spoločné princezné a prázdny príbytok bude úplne sám.

 

Na mieste boli mŕtve

V osudný piatok viezla Darina († 30) domov do obce Horný Pial svoju staršiu kolegyňu Alžbetu († 46). Obidve pracovali v závode vo Vrábľoch. „Betka chodila autobusom. Bol sviatok, preto nešla autobusom a viezla ju kolegyňa. Od domu ju delilo niečo cez 150 metrov,“ vraví smutným hlasom Alžbetin sused.

„Vôbec si nevieme vysvetliť, čo sa stalo. Vraj nejaký vodič videl, že žena za volantom telefonuje. Je to hrozná tragédia, lebo to bola výborná žena. Aj sme si poplakali,“ podotkol sused s tým, že po nebohej žene zostali dospelé deti. Vo vlaku, ktorý smeroval z Košíc do Bratislavy, sa viezlo asi 300 ľudí. Nik z cestujúcich sa pri zrážke nezranil. Také šťastie však nemali dve kamarátky, ktoré pri zrážke s kolosom nemali šancu prežiť.

Na nechránenom železničnom priecestí zrejme vodičku oslnilo slnko a nevšimla si výstražnú signalizáciu. „Jedna aj druhá utrpeli také zranenia, ktoré absolútne nie sú zlučiteľné so životom,“ povedal obhliadajúci lekár Juraj Orság. „Vodička pravdepodobne nerešpektovala svetelnú signalizáciu a vošla na železničné priecestie,“ informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Prečo ženy vošli do cesty rýchliku, ako aj presné príčiny tragédie sú predmetom vyšetrovania.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí