Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.06.2019 10:55 | Správy | Servis | Rodina

Dnes sa rozdávajú vysvedčenia: Čo dostanú jednotkári zadarmo

Dobre sa učiť sa vyplatí! Všetci školáci, ktorí na koncoročných vysvedčeniach majú samé jednotky, sa dočkajú odmeny.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Drina počas dlhých mesiacov si predsa zaslúži náležitú pozornosť - a to nielen od rodičov. Snaživé deti za parádne známky odmenia aj tento rok múzeá, galérie, zoo, cukrárne či zmrzlinárne, a to bezplatným vstupom či sladkou odmenou. Jedinou podmienkou je, aby si jednotkári zo základných škôl priniesli so sebou vysvedčenie, v niekorých prípadoh bude potrebná aj kartička poistenca. Prinášame tipy, kde budú môcť superžiaci zažiť kopec zábavy bezplatne.

1. Vstup do zoo 

Otvoriť galériu

Košice, Bojnice, Bratislava - Výnimočnú akciu pre školákov základných škôl ku koncu školského roka pripravuje Zoologická záhrada Košice. Vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu Eva Malešová uviedla, že výborné vysvedčenie sa v piatok berie ako voľná vstupenka do zoo. „Žiaci sa môžu preukázať originálom alebo fotokópiou vysvedčenia. Táto akcia ale platí len počas piatka,“ dodala Malešová. Rovnaký darček pre jednotkárov pripravila aj Národná zoo Bojnice – deti do 15 rokov, ktoré majú na vysvedčení samé jednotky, budú mať dnes vstup do zoo zadarmo. Druhým prekvapením je Motýlia záhrada, ktorú otvoria v piatok, a návštevníci v nej môžu pozorovať desiatky druhov exotických motýľov. Rovnako vstup zadarmo budú mať samí jednotkári, ktorí si prinesú vysvedčenie aj v Bratislave, „U červenej pandy“ dostanú dokonca bezplatne aj zmrzlinu.

 

 

Otvoriť galériu
Zákusok zadarmo
Zdroj: fab

Poprad - V cukrárni Domenico v Poprade dostane každý žiak s čistými jednotkami zákusok zdarma. Mála Nina Fekete (9) práve končí tretiu triedu a na vysvedčení bude mať samé jednotky. Po sladkú odmenu si do vychýrenej cukrárne určit príde. „Potešilo ma, že je tu opäť odmena pre dobrých školákov.. No a ja mám opäť na vysvedčení samé jednotky. Z desiatich predmetov desať jednotiek,“ pochválila sa Ninka, ktorá si sladké pokušenie nenechá ujsť.

 

Otvoriť galériu

Žilina - Všetci jednotkári, ktorí  prinesú vysvedčenie do zmrzlinárne Bibi na Hlinkovom námestí v Žiline a stihnú to dnes do 14. hodiny, dostanú kopček zmrzliny zadarmo. „Špeciálne na ten deň som vyrobil aj novú zmrzlinu s názvom Unicorn – Jednorožec,“ hovorí macedónsky zmrzlinár Feti Karahasan (42), ktorý ponúka v Žiline až 28 druhov zmrzlín. Nová zrmzlina pre jednotkárov má lahodnú sladkú chuť, je bez umelých prísad a Feti ju vyrobil z mlieka, ktoré sa varí šesť hodín.

 

Otvoriť galériu
Aquapark zadarmo
Zdroj: meander oravice

Oravice - Začať prázdniny kúpaním a nezaplatiť ani cent. Takýto darček dostanú jednotkári aj od Aquaparku Oravice. Stačí prísť s vysvedčením a kartičkou poistenca, aby sme vedeli, že patrí naozaj jemu a v sprievode dospelej osoby, ktorá bude mať 20 % zľavu.

 

Otvoriť galériu

Spišká Nová Ves – Na jednotkárov sa tešia aj v novootvorenej zážitkovej galérii pre deti v Spišskej Novej Vsi. V tomto LaborARTóriu, v ktorom návštevníkov zmenšujú do rozmeru škrečka, mravca či chameleóna, je v piatok pre čistých jednotkárov vstup voľný. Týka sa to však prvých 10 šťastlivcov, ktorí prídu aj s vysvedčením a ušetria po štyri eurá.

 

Peniaze za vysvedčenie deťom radšej nedávajte

Deti nikdy netrestajte! Tak znie rada odborníkov, ktorí tvrdia, že deti by sme mali odmeniť za každé vysvedčenie, aj keď nie je práve po­dľa našich predstáv.

Vysvedčenie by pre rodičov nemalo byť prekvapením. Ak pozorne sledujú snahu svojho potomka, známky na konci roka by mali podľa odborníkov rešpektovať. „Rodičia by sa mali nad zlými výsledkami zamyslieť a prehodnotiť svoj prístup,“ vysvetľuje Martin Gronský z Centra vzdelávania a psychológie s tým, že bitka a krik v posledný deň školského roka nič nevyriešia.

Naopak by sme podľa neho mali deti podporiť a povzbudiť do ďalšej práce. Psychologička Gabriela Herényiová dokonca tvrdí, že za každé vysvedčenie si deti zaslúžia odmenu. „Neodporúčala by som dávať deťom peniaze, skôr nejaký malý darček, samozrejme, ktorý je v možnostiach rodiny a ktorý reflektuje aj vek dieťaťa. Neprekročila by som však sumu 20 eur,“ dodala s tým, že najoptimálnejšie je urobiť si z tohto dňa sviatok a ísť na spoločný rodinný výlet.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť