Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2019 07:50 | Správy | Domáce správy

Nešťastný otec o živote bez Nadeždy, ktorá zmizla pred 5 mesiacmi: Ľuboš zvažuje radikálny krok

Bolesť a bezmocnosť neprešli! Ľuboš Ondejka (40), manžel nezvestnej Nadeždy Ondejkovej (39) z Rusoviec, prežíva doslova bezútešné obdobie. Odkedy jeho láska a matka ich troch detí odišla v pondelok 14. januára z domu, zľahla sa po nej zem.

V postieľke zostala vtedy ich len štvormesačná dcérka Lujzička. Dvojičky Patrik a Oliver (8) vo svojom detskom svete stále čakajú, že mama sa vráti. Neprípúšťajú si, že ju možno už nikdy neuvidia. Už v piatok šikovní prváci donesú domov svoje prvé koncoročné vysvedčenie. Pochvalu od mamičky si však nevypočujú.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Hoci sa od polovice januára zorganizovalo niekoľko pátracích akcií, kedy profesionáli aj dobrovoľníci použili vari všetku dostupnú techniku, Nadeždu sa nepodarilo nájsť ani živú, ani mŕtvu. Mnohí na ňu pomaly zabúdajú, ale jej milujúci manžel a najbližšia rodina nie.

Nový Čas sa bol pozrieť, ako mladá rodinka zvláda túto neľahkú životnú situáciu. V útulnom domčeku nás privítal Ľuboš v náručí s dcérkou Lujzičkou, ktorá medzitým vyrástla a má už deväť mesiacov. „Je to naša usmiata hviezdička, ona drží pokope celú rodinu,“ smutne sa pousmial starostlivý otec. Ľuboš je momentálne na materskej, aby sa mohol naplno venovať deťom, ktoré nadovšetko ľúbi a snaží sa, aby čo najmenej pocítili to, že mama s nimi nie je.

 

„Chlapci majú svoj svet a myslia si, že sa mama vráti. Vôbec o nej nehovoria, akoby ju na istý čas ako obranu vytesnili. Vedia, že ju hľadáme, ale nepripúšťajú si, že môže byť aj mŕtva, alebo že ju nemusíme vôbec nájsť. Chodíme k psychologičke, aby sa nestalo, že som niečo zanedbal a tá hovorí, že všetko sa môže prejaviť aj neskôr. Veľmi pomaličky sa otvárajú, lebo Paťo už plakal za mamou, a to od jej zmiznutia nebolo,“ priznal smutný otecko.

Oporu má v rodine

Chlapci majú naplánované prázdniny so starými rodičmi, na ktoré sa veľmi tešia. Chodia na futbal a cez víkendy im Ľuboš pripravuje program, aby vždy mali čo robiť. „Ja mám tiež dobré aj zlé dni. Lenže potom pozriem na deti a viem, že musím byť kvôli nim silný. Niekedy je to naozaj ťažké,“ povzdychol si Ľuboš. Hoci väčšina ľudí sa stavia k zmiznutiu Nadeždy skepticky, on skúša každú možnosť, ktorá by vniesla do tohto prípadu aspoň nejaké svetlo.

Otvoriť galériu

„Rodina mi pomáha, ale v prípade polície je to na mŕtvom bode. Podával som podnet na inšpekciu, aby sa viacej do toho zapájali, ale odtiaľ to posunuli prezidentovi Policajného zboru Milanovi Lučanskému a ten to posunul opäť niekde. Nakoniec sa vyjadrili, že na prípade pracujú. Skrátka také tie klasické frázy,“ vraví Ľuboš ukazujúc podnety. Nešťastný otec troch detí rozmýšľal už aj nad tým, že podá na Naďu trestné oznámenie pre zanedbanie starostlivosti o maloletých, aby po nej začali intenzívnejšie pátrať.

Pátrania sa nevzdal

Najnovšie už Nadeždu hľadá aj Interpol. „Keďže po troch mesiacoch od zmiznutia brali Naďkiným rodičom DNA, je už nahodená v systéme a keď sa niečo vyskytne, budú to porovnávať,“ vysvetlil Ľuboš s tým, že pri troch deťoch sa má čo obracať. Zistil, že ako osamelý rodič má nárok na materskú dlhšiu ako 7 mesiacov, preto si ju hodlá predĺžiť. Zároveň sa nevzdal ani po pátraní na vlastnú päsť.

„Ak mám náhodou čas a chlapci sú v škole a malá u babky, idem po trasách, kadiaľ Naďa mohla ísť. Pýtam sa ľudí a preverujem aj to, čo mi povedia kartári či veštci. Jednoducho robím všetko, čo je v mojich silách,“ konštatoval Ľuboš. Požiadať súd, aby svoju manželku vyhlásil za mŕtvu, by mohol až po roku od zmiznutia. „Kým sa však nenašla, stále mám 50-percentnú nádej, že niekde žije, len nemôže prísť. Naďku budem hľadať stále,“ uzavrel Ľuboš tichým hlasom.

Ako po nej pátrali

  • 14. január - Nadežda odišla z domu
  • 15. január - Matku troch detí začala hľadať rodina a dobrovoľníci
  • 16. január - Oficiálne po nej začala pátrať aj polícia
  • 17. január - Zapojili sa aj dobrovoľní pátrači z Trenčína
  • 2. marec - Ďalšia oficiálna pátracia akcia v Rusovciach
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Ilustračné foto
Aktualizované
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári