Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.06.2019 19:17 | Správy | Domáce správy

Facka pre Kočnera: Kompetentní dali jasne najavo, že jeho obhajca nehovorí pravdu

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nemá informácie o monitorovaní obžalovaného a obvineného podnikateľa Mariana Kočnera a jeho obhajcov vo výsluchovej miestnosti.

Podľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zase nie je pravdou, že úkony s Marianom Kočnerom sú vykonávané len v jednej vyšetrovacej miestnosti leopoldovského väzenia, ako tvrdia obhajcovia.

ÚŠP a ZVJS tak pre TASR reagovali na slová obhajcu Michala Mandzáka, ktorý hovorí, že Marian Kočner stiahol svoju ďalšiu žiadosť o prepustenie z väzby, pretože existuje dôvodné podozrenie, že miestnosť č. 4 Ústavu na výkon väzby (ÚVV) v Leopoldove, kde dochádza k výsluchom za prítomnosti obhajcov, je monitorovaná.

"Dozorujúci prokurátor v predmetnej trestnej veci týkajúcej sa zmeniek nemá žiadne informácie, ktoré by potvrdzovali dohady obhajcov obvineného o možnom monitorovaní obvineného a jeho obhajcov," uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Ústav Leopoldov má desať miestností určených na vykonávanie procesných úkonov Orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) a obhajcov s väznenou osobou. Nie je pravdou, že úkony sú vykonávané len v jednej vyšetrovacej miestnosti. ZVJS nie je oprávnený realizovať a ani nevykonáva monitorovanie procesných úkonov OČTK a obhajcov s väznenou osobou," uviedla zase riaditeľka odboru podpory centrálneho riadenia a komunikácie ZVJS Katarína Nováková.

 

Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) v pondelok (24.6.) informoval, že Marian Kočner stiahol žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Senát ŠTS z tohto dôvodu zrušil neverejné zasadnutie, ktoré sa malo konať v utorok. Aktuálne sa Marian Kočner nachádza v sprísnenej kolúznej väzbe v Leopoldove.

"Marian Kočner netrvá na svojej žiadosti o prepustenie z väzby z toho dôvodu, že tu existuje dôvodné podozrenie až presvedčenie o monitorovaní jeho komunikácie s obhajcami, a preto sa nemôže riadne pripravovať na výsluch. Pripomíname, že je nám sústavne prideľovaná výsluchová miestnosť č. 4, ktorá je nepretržite vyhradená len Marianovi Kočnerovi, z čoho usudzujeme, že je monitorovaná. Len na ilustráciu uvádzame, že v ÚVV Leopoldov sa priemerne nachádza 250 obvinených vo väzbe a 11 výsluchových miestností (vrátane miestnosti č. 4), ktorá je vyhradená iba pre Mariana Kočnera," uviedol v pondelok obhajca Mandzák.

Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek takmer za 70 miliónov eur. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla. Proces je vytýčený na päť dní.

Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz