Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2019 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Otto Weiter: Kolaps na koncerte, zradilo ho srdce! Vážna výstraha od lekára

Srdce sa opäť prihlásilo o slovo! Spevák Otto Weiter (63) je na scéne dlhé roky, počas ktorých si vybudoval obrovskú fanúšikovskú základňu.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Nabitý pracovný diár a nekonečné koncertovanie si však vybrali svoju daň, keď ho v polovici marca zradilo srdce a musel byť okamžite hospitalizovaný a operovaný. Išlo mu doslova o život. Aj keď sa následne pokúšal o zmiernenie pracovného tempa, milovaná práca ho koncom mája zasa postavila pred davy ľudí. Weiter však Novému Času priznal, že precenil svoje sily a napriek snahe nezvládol svoje vystúpenie dokončiť.

Večne veselý a elánom nabitý Weiter je na pódiu ako doma, o čom svedčia aj dlhé roky na výslní, keď neustále vypredáva koncerty a vystupuje po celom Slovensku. V polovici marca však nečakane skončil na nemocničnom lôžku. V poslednej chvíli mu totiž lekári zistili zápal srdcového svalu, pre ktorý skončil okamžite na operačnom stole. Po prepustení z nemocnice mu lekári nariadili výrazne zmierniť tempo, ale Otto to dlho nevydržal.

Otvoriť galériu
Práca je pre neho zároveň aj koníčkom, a tak sa jej nedokáže len tak ľahko vzdať. „Koncom mája sme mali koncert, ktorý som pripravoval niekoľko mesiacov. Bolo to po mojich problémoch so srdcom, ale všetko bolo dohodnuté, a tak som nechcel nikoho sklamať,“ vysvetlil Novému Času muzikant. Ten však napriek veľkému odhodlaniu cítil, že ešte nie je v takej forme, v akej by si želal, a tak zo seba nedal toľko, na koľko sú jeho fanúšikovia zvyknutí.

 

„Nielenže som spieval, ale som to celé aj moderoval. A keď išlo moje kolo s pesničkami, nedokázal som ich odspievať toľko ako kedysi. Jednoducho som nevládal s dychom, nestačil som,“ prezradil nám Weiter. „Atmosféra však bola úžasná, prišlo veľa ľudí a všetci sa bavili. Som rád, že všetko dobre dopadlo, a dúfam, že sa môj zdravotný stav bude len a len zlepšovať,“ dodal na záver dobre naladený Otto.

Nezvládol hektické tempo

Tomu pritom ešte v marci veľmi do spevu nebolo. V osudný deň sa už od rána necítil dobre a ratovať ho musela manželka Andrea Fischer. „Keď som ho videla, ako sa veľmi zadýchava, mala som oňho veľký strach,“ povedala krátko po Ottovej hospitalizácii jeho žena, ktorá si na pomoc privolala aj kamaráta, lekára Viliama Fischera.

„Prišiel k nám a odviezol nás do nemocnice. Ne­chcel, aby sme šoférovali, keby sa po ceste Ottovi niečo stalo. Po prvom vyšetrení lekári usúdili, že musí byť okamžite hospitalizovaný,“ dodala Andrea. Na Weiterovom zdraví sa pritom podpísali najmä jeho hektický život a pracovná vyťaženosť. „Dôvodom je prepracovanosť. Spával som štyri hodiny denne. Robil som od rána do večera a od večera do rána. Tiež k tomu prispela chrípka,“ odkázal vtedy z nemocničného lôžka spevák.

 

Otvoriť galériu
Viliam Fischer
Zdroj: anc

V tomto prípade je úplne bežné, že nevládal. Príznaky, ako sú srdcová slabosť, presilenosť a dýchavičnosť, sú typické prejavy, ktoré zodpovedajú jeho zdravotnému stavu. Určite sa mal so mnou poradiť predtým, než tam išiel. Jeho ľavá srdcová komora totiž pracovala len na 15 percent, čo je veľmi zlý stav. Po čase sa to síce trocha zlepšilo, ale netreba prepínať svoje sily.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mrh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Čo robiť, keď vás uštipne hmyz?
Nebezpečný komár je na Slovensku: V tomto meste ho potvrdili PRVÝKRÁT!
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom