Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Pedagóga na východnom Slovensku, ktorý sa pred školáčkami vyzliekal, prezradila náhoda: Odhalil ho gymnazista

Spoznali ho na ulici! Učiteľ informatiky na Gymnáziu Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou sa prostredníctvom internetu odhaľoval pred mladučkými dievčatami, ktoré ho pobavene navigovali, čo má robiť.

Muža pritom identifikovali iba zhodou okolností. Dve 14-ročné dievčatá, ktoré netušili, že učiteľ pochádza z rovnakého mesta, ho zbadali na ulici. Spoločnosť im robil prvák z vranovského gymnázia, ktorý kamarátkam prezradil, že ide o ich pedagóga.

Otvoriť galériu

Učiteľ R. P. (42) sa pred dvoma týždňami prostredníctvom aplikácie, ktorá náhodne prideľuje záujemcov o komunikáciu, spojil s dvoma neznámymi dievčatami. Pedagóg ignoroval nebezpečenstvo, že sa jeho konanie môže prevaliť, a nahý sa dal komandovať dvoma žiačkami základnej školy.

„Ešte jeden drep. Teraz si kľakneš pred nás, akože sa hanbíš?” smejú sa mu vo videu dievčatá, ktoré mu dávali ďalšie a ďalšie príkazy. Školáčky netušili, že ide o učiteľa z rovnakého mesta, v ktorom bývajú aj ony. Išlo o zhodu okolností, lebo v internetovej aplikácii je možné komunikovať s ľuďmi z celého sveta. Dievčatá si všetko nahrávali na mobil.

Otvoriť galériu

 

„Podľa toho, čo sme sa dozvedeli od študentov, dve školáčky neskôr kráčali blízko železničného priecestia v spoločnosti prváka z gymnázia. Na rovnakom mieste sa vtedy zdržiaval aj učiteľ, ktorého dievčatá spoznali. Študent zase vedel, že ide o pedagóga,“ vysvetlil odhalenie identity učiteľa zástupca riaditeľky gymnázia Slavomír Kmec.

Vedenie upozornili študenti

Video si tínedžeri začali preposielať a škandál bol na svete. Vedenie školy na video, aké koluje medzi žiakmi, upozornili členovia študentskej rady. „Boli sme v šoku. Bol to dlhoročný zamestnanec. Pomáhal nám s počítačovou sieťou nad rámec povinností. Kolegom nastavoval zdarma počítače a mobily. Bol veľmi šikovný a rozhľadený vo svojom odbore. Dostávame podporné správy od našich bývalých študentov, ktorí sa uplatnili v celom svete, a v nich tvrdia, že bez neho by sa im nepodarilo vybudovať si kariéru v tejto oblasti,“ povedala riaditeľka gymnázia Zuzana Dragulová. Učiteľ v škole nevysvetlil, prečo sa uchýlil k takýmto praktikám. „Iba sme sa dohodli na výpovedi, ktorú sám ponúkol,“ poznamenala riaditeľka.

Pedagóg býva v dome v tichej vranovskej štvrti. V piatok nikto neotváral dvere napriek klopaniu. Prípadom sa zaoberá aj polícia. „Vzhľadom na prebiehajúce úkony bližšie informácie momentálne nie je vhodné poskytnúť,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

A čo si o tom všetkom myslia vranovskí tínedžeri? „Niektorí študenti reagujú pobavene, iní sú zase pohoršení,“ prezradila Viera (17). Paradoxom je, že jednu z dvojice dievčat od budúceho školského roka prijali na gymnázium, na ktorom učiteľ pôsobil.

Čo mu môže hroziť

Marek Benedik, advokát

-Skutok môže zakladať podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva. Toho sa páchateľ dopustí okrem iného vtedy, ak verejne vyvolá pohoršenie vykonávaním sexuálneho exhibicionizmu. Základnou trestnou sadzbou sú až tri roky odňatia slobody. Orgán činný v trestnom konaní bude musieť vyriešiť otázku, či použitie aplikácie učiteľom napĺňa znak, že trestný čin bol spáchaný verejne.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, nov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?