Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.06.2019 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mamička si na nose našla červenú vyrážku: Opísala ju odborníkovi, veci nabrali dramatický spád

Bývalý milovníčka slnka, ktorá pripúšťa, že sa vystavovala lúčom bez použitia ochrany celé desaťročia, sa podelila o desivý príbeh.Odrezali jej špičku nosa po tom, čo sa malá vyrážka nakoniec prejavila ako rakovina kože vyvolaná práve slnkom.

Učiteľka jogy Laure Seguy (35), ktorá je vydatá a má dcéru Aylu-Rose (3), drasticky prehodnotila svoj vzťah so slnkom. Namiesto toho, aby sa v horúčavách, ktoré sú pre Toulosue na juhu Francúzska bežné, opaľovala, sa teraz Laure vyhýba priamemu slnečnému žiareniu. Seguy po operácii skončila s dierou v nose, ktorú jej pomohli zakryť až tri operácie.

"Keď som bol mladšia, nikdy som nepoužívala opaľovací krém, milovala som moju hnedú, opálenú pokožku," začala svoje rozprávanie mamička pre portál Foxnews."Ale teraz som veľmi opatrná. Aby som sa chránila pred slnkom, natieram sa faktorom 50 a nosím klobúk. Nikdy už nechcem, aby sa mi to isté stalo znova," dodala.

Keď si minulý rok v lete prvýkrát všimla malú bodku na špičke nosa, myslela si, že sa len nejako poškriabala. V najbližších mesiacoch jej tam však zostala malá červená vyrážka. Tá prerušovane krvácala, potom sa znovu šúpala. Tento proces sa niekoľkokrát opakoval. Nakoniec sa o tom v októbri minulého roku rozhodla povedať lekárovi.

 

"Spočiatku si myslel, že by to mohlo byť bakteriálne, a tak mi predpísal nejaké krémy. Keď sa však nedostavil žiaden výsledok, povedal mi, že by som mala navštíviť dermatológa. Tak som mu zavolala, aby som si objednala schôdzku. Povedal mi, že voľný termín je až ďalší rok vo februári a spýtal sa ma, čo mám za problém. Keď som sa mu zverila, pamätám si, že na druhom konci linky ostalo dlhé ticho, až kým dermatológ povedal, že mám prísť o 15 dní. Vtedy som vedela, že je to naozaj vážne," povedala Laure.

Vyšetrenie  vyrážky v novembri 2018 odhalilo, že má karcinóm bazálnych buniek - pomaly rastúcu formu nemelanómového karcinómu kože, čo ho robí síce bežnejším, ale menej nebezpečným ako rakovina melanómu kože, ktorá sa šíri rýchlejšie do iných častí tela.

V máji ďalšieho roku absolvovala viacero operácií, aby jej najskôr odrezali 11 milimetrov z nosa a následne jej rany zakryli pomocou špeciálnej metódy. Pri nej použili jej kožu z hornej časti tváre, ktorú presunuli na nos. Seguy po operácii pri pohľade na svoju novú tvár, ktorá vyzerala úplne bizarne, zažila šok. "Cítila som sa naozaj nepohodlne, pretože prvýkrát v živote som zažila, aké to je, keď sa na vás dívajú ľudia na ulici," povedala. "Cudzinci prichádzali ku mne a pýtali sa, či som mala nejakú strašnú nehodu, taká rozdrvená bola moja tvár. Vyzerala som ako boxer, ktorý bol zbitý v ringu," dodala. Našťastie jej vzhľad sa medzitým výrazne zlepšil. Napriek tomu Seguy tvrdí, že tento traumatický zážitok ju prinútil úplne prehodnotiť postoj k slnku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu