Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2019 17:15 | Šport | Cyklistika
Video

Preteky Okolo Švajčiarska s dramatickým dojazdom: Famózny Sagan opäť na stupni víťazov

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe skončil na tretej priečke v utorkovej 4. etape pretekov Okolo Švajčiarska a udržal si pozíciu celkového lídra podujatia

Sagana v šprintérskej koncovke etapy z Murtenu do Arlesheimu (163,9 km) zdolali iba Talian Elia Viviani (Deceuninck - Quick Step) a Austrálčan Michael Matthews (Sunweb). Viviani si pripísal piaty etapový triumf v tomto roku a jeho družstvo Deceuninck - Quick Step si 38. víťazstvom upevnilo líderskú pozíciu v tímovom hodnotení v aktuálnej sezóne.

Peter Sagan vďaka bonifikácii v celkovom poradí má náskok 10 sekúnd pred Matthewsom a 15 sekúnd pred Dánom Kasperom Asgreenom. Sagan momentálne má historicky na pretekoch Okolo Švajčiarska na konte 17 víťazstiev, 7 druhých a 6 tretích miest.

Etapa z Murtenu do Arlesheimu nebola výnimočne náročná, ale pretekári museli absolvovať dve horské prémie s celkovou dĺžkou 8,4 km. V úniku dňa sa objavilo kvarteto Robin Carpenter (Rally UHC), Simon Geschke (CCC Team), Gian Friesecke (Switzerland) a Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma). Z nich bol v celkovej klasifikácii pred utorkom najvyššie na 29. mieste Nemec Geschke, iba 49 sekúnd za lídrom Saganom.

 

Päťdesiat kilometrov pred cieľom mali jazdci v úniku ešte 2:33 min pred pelotónom. Na vrchárskej prémii III. kat. na Eichenbergu na 145. km bol prvý Švajčiar Friesecke, pelotón mal manko už len 55 sekúnd. O čosi neskôr sa v páde ocitol Brit Geraint Thomas (Ineos) a podľa prvých informácií z twitteru lanský šampión Tour de France skončil v nemocnici na pozorovaní. Friesecke, ktorý zostal ako posledný v úniku, vyhral aj šprintérsku prémiu v Hochwalde (150,5 km). Peter Sagan si tam došpurtoval po tretie miesto a získal 2 bonifikačné sekundy.

V posledných 10 km už bol "balík" pokope a šprintérske tímy hľadali čo najlepšie pozície pre svojich lídrov. Peter Sagan bol vpredu na výhodných priečkach. Do posledného kilometra Sagan vstúpil na štvrtej priečke za svojím talianskym rivalom Vivianim. Obaja hlavní favoriti na etapový triumf začali približne v rovnakom momente šprintovať, ale Talian vyvinul vyššiu rýchlosť a Sagana napokon na "páske" zdolal aj Austrálčan Michael Matthews.

Výsledky - Okolo Švajčiarska - utorok:

4. etapa (Murten - Arlesheim, 163,9 km): 1. Elia Viviani (Tal.) Deceuninck - Quick Step 3:46:02 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Sunweb, 3. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 4. Matteo Trentin (Tal.) Mitchelton-Scott, 5. Jasper Stuyven (Belg.) Trek-Segafredo, 6. Sep Vanmarcke (Belg.) EF Education First - všetci rovnaký čas ako víťaz.

Celkové poradie po 4. etape /žltý dres/: 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 11:37:28 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Sunweb +10 s, 3. Kasper Asgreen (Dán.) Deceuninck - Quick Step +15.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder