Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2019 06:00 | Šport | Hokej

Juraj Valach rieši vážny problém: Otcovi dvojičiek sa rúca zmysel pre hokej

Zaistiť milované dvojičky. To je hlavný a jediný zmysel, pre ktorý Juraj Valach (30) zostal pri hokeji po strate manželky Simonky, ktorá zomrela počas tehotenstva v júni 2016. Lenže v českom Chomutove už niekoľko mesiacov márne čaká na výplaty v hodnote viac než 39 000 eur.

K slovenskému reprezentantovi sa už pridali aj jeho spoluhráči, ktorí majú rovnaký problém a podobne nechápavo krútia hlavami, že kompetentní nechali situáciu zájsť až tak ďaleko!

Chomutov v tejto sezóne vypadol z extraligy, keď nezvládol baráž. Juraj Valach počas nej držal palce spoluhráčom len z tribúny, keďže mal zlomenú ruku a týždeň navyše strávil v nemocnici so salmonelózou. To ešte fanúšikovia netušili, že veľký smoliar márne čaká na plácu za odvedenú prácu. „Zdravím vedenie klubu Chomutova a ďakujem im za to, že pripravili môjho chorého syna o skoro milión českých korún. Zdravím tiež Český zväz ľadového hokeja, že umožňuje gaunerom pôsobiť v lige. Ako živiteľ dvoch detí som veľmi vďačný tejto zberbe za pomoc, ktorú som v mojej ťažkej životnej situácii dostal,“ napísal na sociálnej sieti obranca, ktorého manželka pred troma rokmi skolabovala a počas predčasného pôrodu zomrela.

Deti Amálku a Jerguša tak vychováva sám za pomoci svojich rodičov. Pri hokeji zostal len preto, aby dvojičky zaistil. „To je môj hlavný zmysel. Hokej bol vždy súčasťou môjho života, nič iné neviem, ani som nikdy nič iného nerobil. Teraz sa o deti musím postarať a uživiť ich,“ priznal v minulosti pre Nový Čas.

 

Česká hanba

Status slovenského reprezentanta, ktorý je momentálne bez klubu, spustil lavínu sťažností jeho spoluhráčov. „Systém nepočíta, alebo nechce počítať s tým, že k takejto situácii príde. Je to hanba pre celý český hokej,“ uviedol pre isport.cz obranca Ronald Knot.

Peniaze chýbajú aj útočníkovi Vladimírovi Růžičkovi ml., ktorého otec Pirátov trénoval: „Človek chodil domov a neustále premýšľal, ako zaplatí účty a ďalšie veci. Druhá strana nepočká a nezaujíma ju, že vám klub neplatí.“ Majiteľ Chomutova Jaroslav Veverka chcel klub predať podnikateľovi Milanovi Soukupovi. Keď sa však oboznámil s finančnou situáciou, obchod zrušil s vysvetlením, že dlhy sú príliš vysoké a neporadí si s nimi nikto!

Na vedenie klubu Piráti Chomutov a tiež Český zväz ľadového hokeja sme sa včera obrátili s otázkou, kedy by sa mohol Juraj Valach dočkať meškajúcich výplat, no do uzávierky nám neodpovedali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: rag

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Hoaxy zašli priďaleko.
FotoVáš Tip
Hoaxy zašli priďaleko, na ľudí číha nové nebezpečenstvo: Slovák šíri na internete strašidelnú výzvu!
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!