Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Strašná smrť policajta Filipa († 29) a jeho susedy Slávky († 41): Svedok opísal dramatické chvíle pri ich záchrane

Prežívajú ťažké chvíle! Osud zasadil dvom rodinám zo Senice naozaj ťažkú ranu.

Z troch malých detičiek a jednej tínedžerky sa za pár sekúnd stali polosiroty. Filip († 29), ktorý pracoval ako policajt, sa rozhodol vyčistiť studňu. Von sa však už nedostal. Na pomoc mu bežala suseda Slávka († 41), ktorá nečakala, že to budú jej posledné chvíle v živote. Oboch ich zabil čpavok, ktorý v studni namerali hasiči.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Chcel len vyčistiť studňu, zo 6-metrovej hĺbky sa k svojim najbližším už nevrátil. Po tom, čo Filip, ktorý pracoval ako policajt, zostúpil po rebríku nadol, nastalo hrobové ticho. Manželka Gabika začala nekontrolovateľne kričať, na dvore nastala panika. Prosila susedov, aby jej prišli pomôcť. „Nevedela, čo je s jej manželom. Okamžite pribehla Slávka a išla pomôcť Filipovi,“ začína rozprávať sused, ktorý len ťažko hľadá slová.

Otvoriť galériu
Aj ona však zostala uväznená v studni, do ktorej sa vrhol aj bezradný manžel Andrej. „On tam bol chvíľku a už mu pomáhali hore, lebo sa mu ťažko dýchalo. Nedokázal stáť ani na nohách. Volali sa hasiči, ktorí konali okamžite. Aj hasič, ktorý tam išiel bez masky, zostal omámený a museli ho ratovať,“ dodáva sused. Potom, čo hasiči vytiahli obe telá zo studne, enormne sa snažili obom pomôcť. Napriek resuscitácii lekár, ktorý prišiel, už len skonštatoval smrť.

 

Z detí sú polosiroty

Pri strašnej tragédii museli zasahovať aj psychológovia. Filipova manželka Gabika je na dne. Dvom maličkým dcérkam musí teraz vysvetľovať, že ich ocko sa už domov nikdy nevráti. Obe dievčatká boli na otecka mimoriadne naviazané. „Ony sa na neho tak veľmi tešili, keď prišiel z práce,“ hovorí Jozef, ktorý rodinu pozná.

Filip pracoval ako vyšetrovateľ v Senici, vždy bol usmiaty a plný života. Svoju prácu robil zodpovedne a tak sa staral aj o rodinu. Rodinka si kúpila nový dom, kde bývala len pár mesiacov. Krutou ranou zasiahol osud aj do života rodiny Slávky, po ktorej zostali tiež dve deti. Všetci si ju budú pamätať ako športovkyňu a človeka, ktorý nikomu neodmietol pomoc.

Otvoriť galériu
„Všade, kde bolo treba pomôcť, bola ona ako prvá,“ hovorí sused. A tak sa zachovala aj v osudnú sobotu. Zanechala po sebe dcérku (15) a synčeka (7), ktorých nesmierne milovala. Obaja už svoje deti budú strážiť teraz z neba.

Čpavok alebo oxid uhličity?

Túto záhadu nevedeli na mieste rozlúsknuť ani hasiči, ani polícia. V studni bolo namerané veľké množstvo čpavku aj oxidu uhličitého „Za účelom stanovenia presnej príčiny úmrtia osôb bola nariadená pitva, “ vysvetlila trnavská krajská hovorkyňa Mária Linkešová.

 

Mohol to byť oxid uhličitý

Viliam Dobiáš, záchranár

- Môže to byť aj čpavok, ale to by tam musela byť nejaká nádoba, lebo čpavok sa bežne v prírode nevyskytuje v takých koncentráciách. Vo všetkých studniach sa zhromažďuje oxid uhličitý. To je plyn, ktorý vzniká pri kvasení. Keď je to povedzme nečistá voda, riasy alebo vodné rastliny produkujú oxid uhličitý. Ten je ťažší ako vzduch, takže sa zhromažďuje dole - v studniach, jaskyniach, vo vínnych pivniciach, alebo tam, kde sa skladuje ovocie. Keď niekto ide do studne niečo vyčistiť a je tam dostatočne dlho, tak sa môže otráviť do bezvedomia. Srdce ešte ide a dochádza k upchatiu dýchacích ciest, prípadne k zaduseniu zvratkami.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu