Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.06.2019 05:00 | Správy | Domáce správy

Naj momenty inauguračného dňa Čaputovej: Trapas premiéra a nečakané tváre medzi hosťami na recepcii

Bol to jej veľký deň. Zuzana Čaputová (45) sa na inauguráciu pripravovala niekoľko mesiacov - od učenia sa protokolu cez písanie prejavu až po výber šiat a účesu.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Ona a jej tím sa snažili, aby Deň D dopadol na jednotku, nie všetko však vyšlo zrejme podľa ich predstáv. Najrozoberanejšou témou bola nielen reč novej hlavy štátu, ale aj jej denný a večerný outfit. Čo patrilo medzi naj momety slávnostného dňa?

Otvoriť galériu

Na recepciu do Reduty na 20. hodinu večer bolo pozvaných asi 500 hostí, medzi ktorými boli aj Andrej Kiska či zástupcovia všetkých politických strán. Nechýbali ani ľudia blízki Zuzane Čaputovej, teda jej dcéry či členovia tímu, ktorý ju bude sprevádzať počas nasledujúcich piatich rokov. Na slávnostný večer však boli pozvaní aj rodičia zavraždeného novinára Jána Kuciaka a mama jeho snúbenice Zlatica Kušnírová. Domov sa pobrali krátko po desiatej hodine.

 

Otvoriť galériu

Z Reduty sa prezidentka presúvala v sprievode svojich najbližších pešo do Dómu sv. Martina na slávnostnú omšu. Aj preto sa zrejme z krémových lodičiek prezula do modrých s hrubším opätkom. Väčšina ľudí, ktorí prišli pozdraviť novú prezidentku, spontánne skandovali Zuzana, Zuzana... Ulicou sa však nieslo aj pár hlasov, ktoré skandovali hanba, hanba. Nová hlava štátu sa snažila zastaviť pri čo najväčšom množstve ľudí, preberala kvety aj písala venovania.

3. Trapasy Danka a Pellegriniho

Predseda parlamentu bol dôležitou osobou, ktorá otvárala slávnostnú schôdzu. Nikto však nečakal, že si na niekoľko minút zoberie slovo a prednesie vlastnúreč . „Prejav vôbec nebol na mieste. Časový poriadok sa musí dodržať presne na minútu,“ skritizoval Danka protokolista Ladislav Špaček. O tom, že bude mať Danko prejav, nevedela ani Čaputovej poradkyňa Katarína Diková Strýčková. „Ja som nečakala, že tam bude takýto prejav,“ skonštatovala. Premiér Peter Pellegrini sa zase postavil počas príchodu čestnej stráže, no vstať mali až počas príchodu prezidenta Kisku.


4. Odovzdanie úradu

Čaputovú čakal pred Grasalkovičovým palácom prezident Andrej Kiska aj s manželkou Martinou, ktorá sa po jeho boku počas 5 rokov takmer neukazovala. Novú prezidentku privítali s kyticou. Odborník na etiketu veľmi kladne zhodnotil šaty Martiny Kiskovej. „Šaty v jej prípade boli zvolené lepšie ako u Čaputovej. Farba jej veľmi pristala, inak, tá by pristala aj pani prezidentke. Pani Kisková mala šaty zvolené dobre k svojej postave. Dĺžka, strih, fascinátor vo vlasoch, vyzerala naozaj efektne ako prvá dáma,“ prezradil Ladislav Špaček.

 

Otvoriť galériu

Počas celého dňa boli najväčšou oporou novej prezidentky jej dcéry Ema (15) a Lea (18), ktoré vedľa nej sedeli aj na omši v Dóme sv. Martina a boli s ňou, aj keď prechádzala ulicami Bratislavy a nechýbali ani na slávnostnej recepcii. Počas dňa veľmi elegantne ladili k svojej mame v šatách pastelových farieb. „Strih bol dievčenský a zároveň decentný, takže v tomto prípade to bolo v poriadku,“ dodal Špaček.

 

6. Šaty a účes na inaugurácii odborníka neoslnili

Zuzana Čaputová dolaďovala slávnostnú róbu s módnym návrhárom Borisom Hanečkom viac ako mesiac. Modrá farba je podľa odborníka na protokol Ladislava Špačka veľmi pristala, strih a účes už menej. Šaty boli veľmi decentné, pod kolená, bez dekoltu, mali svoju symboliku vo farbe aj v detaile na dekolte, ktorý symbolizoval rieku Dunaj. „Puzdrové šaty jej však nesedeli, vybral by som jej voľnejší strih. V jej prípade by som niektoré partie možno zakryl. Účes mala zbytočne uvoľnený a mala ho tak do tváre, že keď skladala sľub, tak jej kamery vôbec nevideli do tváre. A keď sľub podpisovala, nebolo ju vidieť vôbec. Pre tento okamih mala mať vlasy mierne zopnuté, uvoľniť si ich mohla pri prechádzke ulicami Bratislavy. Tým, že mala ten šál na šatách a vlasy na ramenách, jej vôbec nebolo vidieť krk, čo je u ženy veľký hendikep,“ prezradil protokolista

 

Otvoriť galériu

Nová hlava štátu zvolila na recepciu šaty kráľovsky modrej farby. Na rozdiel od rozpustených vlasov, ktoré mala počas dňa, zvolila vypnutý účes, ktorý jej aj podľa odborníčky pristal viac. „Pani prezidentka je blondínka a preto jej viac pristanú studené odtiene. Modrá farba je veľmi vhodná a šaty sú mierne rafi nované a perfektne zvýrazňujú jej klasicky ženskú postavu. Modrá farba signalizuje dobrú vôľu a dôveryhodnosť, je to farba rešpektu. Ak dáma príde do spoločnosti v modrom, tak do nej vnáša pohodu a uľahčuje komunikáciu. Znamená aj sebaovládanie, spoločenské postavenie, stabilitu a dôstojnosť. Pani prezidentka bola v šatách veľmi prirodzená a dôstojná. Veľmi dobrá voľba! Spod šiat jej dômyselne boli viditeľné špičky karmínových lodičiek, čo pekne ten solídny modrý dress code oživuje,“ opísala večerný outfi t protokolistka Mária Holubová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu