Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2019 10:15 | Správy | Domáce správy

Uznávaný protokolista Špaček o inaugurácii Čaputovej: Kritika jej šiat!

Nakoniec zvolila modrú farbu! Šaty, ktoré pre Zuzanu Čaputovú (45) ušil Boris Hanečka, majú podľa neho v sebe príbeh, históriu a reprezentujú kultúru Slovenska.

Módny návrhár ich tvoril vyše mesiaca, a ako tvrdí, nebola to jednoduchá práca. Do rúk slovenských stylistov sa zverili aj Čaputovej dcéry Ema (15) a Lea (18) podobne, ako aj odchádzajúci prezidentský pár Andrej a Martina Kiskovci. Ako zhodnotil ich celkový outfit uznávaný protokolista Ladislav Špaček?

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Pre módneho návrhára Borisa Hanečku bola tvorba šiat pre novú hlavu štátu veľkou výzvou, s ktorou sa trápil viac ako mesiac. Zabrať mu dal nielen výber materiálu, ale aj skĺbenie určitej estetiky s protokolom. „To, že šaty sa nemali krčiť, to teplo vonku, to bola naozaj zaťažkávajúca úloha,“ povedal Boris Hanečka pre TV Markíza. Inšpiráciu hľadal v období prvej republiky, ale aj v časoch Márie Terézie. „Tento odev reprezentuje kultúru Slovenska,“ vysvetlil Hanečka, ktorý tajil detaily do poslednej chvíle. Priznal, že v hre bolo niekoľko farieb, posledné slovo však mala Zuzana Čaputová. „Horúcim kandidátom bola zelená, pretože jej veľmi pristane. Ale otázkou zostáva, ktorá farba jej nepristane,“ dodal Hanečka pre portál pravda.sk.

Otvoriť galériu

Musela sa prezuť

Nakoniec padla voľba na bledomodrý krep. Na šatách v trojštvrťovej dĺžke bola dominantná vrchná časť. Stuha, ktorá ide po lodičkovom výstrihu a vlieva sa do rukáva, symbolizuje Dunaj. „Rozhodli sme sa tak, pretože Dunaj je rieka, je to voda, ktorá je symbolom intuície. Prináša veci nové, ale aj odnáša staré. Vložili sme teda do šiat aj túto šifru, ale je to veľmi podprahové,“ dodal známy slovenský dizajnér. Kým pri inaugurácii v Redute dopĺňali outfit béžové lodičky, na presun do Katedrály svätého Martina si nová hlava štátu už zvolila obuv s hrubším opätkom vo farbe šiat. O doplnky a šperky sa rovnako postarali domáci tvorcovia, v rukách nechýbala kabelka bledej farby.

Ladislav Špaček, protokolista

Šaty neboli lichotivé k jej postave

- Šaty boli veľmi decentné, pod kolená, bez dekoltu, mali svoju symboliku vo farbe aj v detaile na dekolte, ktorý symbolizoval rieku Dunaj. Puzdrové šaty jej však nesedeli, vybral by som jej voľnejší strih. V jej prípade by som niektoré partie možno zakryl. Účes mala zbytočne uvoľnený a mala ho tak do tváre, a keď skladala sľub, tak jej kamery vôbec nevideli do tváre, že keď ho podpisovala, nebolo ju vidieť vôbec. Pre tento okamih mala mať vlasy mierne zopnuté, uvoľniť si ich mohla pri prechádzke ulicami Bratislavy. Tým, že mala ten šál na šatách a vlasy na ramenách, jej vôbec nebolo vidieť krk, čo je u ženy veľký hendikep.

Otvoriť galériu

 

S doplnkom vo vlasoch

Manželka Andrea Kisku martina dorazila na slávnostný akt v ružových trojštvrťových šatách s jedným zaujímavým detailom. „Osobnou požiadavkou Martiny Kiskovej bolo zakomponovať do stylingu aj doplnok do vlasov,“ povedala stylistka Katarína Zgančíková. Pre inauguráciu si vybrala šperky zo striebra, perly, drevo a kamene.

Otvoriť galériu
Martina Kisková
Zdroj: tasr

Komentár Ladislava Špačeka:

- Šaty v jej prípade boli zvolené lepšie ako u Čaputovej. Farba jej veľmi pristala, inak, tá by pristala aj pani prezidentke. Pani Kisková mala šaty zvolené dobre k svojej postave. Dĺžka, strih, fascinátor vo vlasoch, vyzerala naozaj efektne ako prvá dáma. V tomto prípade je v poriadku, že Andrej Kiska zvolil tmavý oblek aj kravatu.

Dcéry Ema a Lea

V deň D museli vyzerať skvostne aj dcéry Zuzany Čaputovej Ema (15) a Lea (18). Pre obe dievčatá navrhol outfit módny návrhár Marcel Holubec. Mladé dámy zvolili šaty po kolená s krátkym rukávom v pastelových farbách, so zaujímavými detailmi na páse. V rovnakých odtieňoch boli aj lodičky.

Otvoriť galériu

Komentár Ladislava Špačeka:

- Strih bol dievčenský a zároveň decentný, takže v tomto prípade to bolo v poriadku.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Katarína Kurtanská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta
Europoslankyňa Miriam Lexmann
KDH o odoberaní eurofondov: Občania nesmú byť trestaní za voľbu vlády
(ilustračná foto)
Na krajinu sa rúti sneh a mráz: Meteorológovia varujú! Môžu poškodiť úrodu
Hororová noc v Štítniku: Traja lupiči vtrhli do domu, ľuďom dali na hlavy kukly a...
(ilustračné foto)
WHO má strach: Hrozí svetu ďalšia pandémia?! Úmrtnosť je mimoriadne vysoká
Doktor Kubiš sa môže pochváliť 80-percentnou úspešnosťou liečby.
Sexuológ Ivan Kubiš má po covide oveľa viac práce: Impotentných mužov lieči vlnami!
(ilustračné foto)
Slováci, to tu už dlho nebolo: Príde to v noci a platí výstraha prvého stupňa!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Strašná spúšť v Stropkove: Postavia v osade byty? Takmer 50 ľudí nemá strechu nad hlavou
Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj.
Pre Ameriku má drsný odkaz Rusko aj Zelenskyj: Prichádza pomoc príliš neskoro?!
Slováková zostala zhrozená po tom, ako zbadala izbu.
Nela Slováková ZHROZENÁ po ubytovaní v luxusnom hoteli: Ty p*čo, povraciam sa! Za TOTO zaplatila 800 eur na noc