Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2019 11:00 | Správy | Politika
FotoVideo

Inaugurácia Čaputovej: Ako prebiehal jej veľký deň? Pozrite si bohatú FOTOgalériu

Zuzana Čaputová sa v sobotu ujala úradu prezidentky SR. Vo funkcii vystriedala Andreja Kisku.

Fotogaléria
59
fotiek v galérii

Sľub zložila na slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v Bratislave. Po tomto akte nasledoval inauguračný príhovor, v ktorom Čaputová predstavila svoju víziu výkonu verejnej služby vo funkcii hlavy štátu.

Program slávnosti

  • 11.25 hod. - Odchod prezidenta Andreja Kisku z Prezidentského paláca
  • 11.45 hod. - Slávnostná schôdza Národnej rady pri príležitosti zloženia sľubu prezidentky Slovenskej republiky v budove Slovenskej filharmónie
  • 12.40 hod. - Prehliadka Ozbrojených síl Slovenskej republiky, následne peší presun do Katedrály sv. Martina
  • 13.30 hod. - Ekumenická bohoslužba Te Deum v Katedrále sv. Martina
  • 14.30 hod. - Prevzatie Prezidentského paláca
  • 15.00 hod.- Slávnostný obed podávaný prezidentkou Slovenskej republiky
  • 17.00 hod. - Kladenie vencov pri pamätníku Brána slobody v Devíne
  • 17.30 hod. - Položenie kytice k hrobu prezidenta Michala Kováča na Ondrejskom cintoríne
  • 20.00 hod. - Slávnostná recepcia v Slovenskej filharmónii

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Inaugurácia Zuzany Čaputovej
22:01

Deň inaugurácie završuje nová prezidentka Zuzana Čaputová slávnostnou recepciou za múrmi budovy Slovenskej filharmónie. Týmto končí náš ONLINE prenos, ďakujeme vám za pozornosť a želáme príjemný zvyšok večera.

21:42

Seniori, ktorých si Čaputová pozvala do paláca, prezradili, o čom sa s novou prezidentkou rozprávali. Čítajte článok.

20:43

Inauguračný prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej dal veľký dôraz na nádej, ľudskú dôstojnosť, otvorenosť, empatiu a kritický komentár, ktorý bolo treba počuť. Pre TASR to uviedla sociologička Zora Bútorová. V prejave Zuzany Čaputovej zazneli podľa Bútorovej kritické komentáre k dnešnej situácii, ktoré bolo treba počuť. "Či už ide o korupciu, alebo ďalšie veci, ktoré ležia našim ľuďom na Slovensku veľmi na srdci, a keby to tam nebolo odznelo, tak by to nebolo v poriadku," uviedla Bútorová.

Sociologička kvituje, že sa prezidentka zmienila aj o občianskej spoločnosti a jej prínose pre fungovanie Slovenska. To je podľa nej tón, ktorý nie je pre každého prijateľný. "Niektorí politici to vnímajú ako tú časť spoločnosti, ktorú by najradšej videli zatlačenú do kúta, takže to som si tiež cenila. Na prvé vypočutie bol ten prejav veľmi adekvátny," spresnila. Podľa Bútorovej bude mať Čaputová vo funkcii prezidentky kultivačný účinok a očakáva od nej pridanú hodnotu "do civilizačnej debaty, ktorá presahuje našu krajinu". "Má hodnoty, ktoré úplne zapadajú do toho, čo potrebuje slovenská spoločnosť," dodala.

20:18

České médiá Čaputovej deň pozorne sledovali, ako si rypli do Smeru čítajte v článku.

19:53

Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši želá novej prezidentke okrem zdravia najmä to, aby nezabudla, že reprezentuje všetkých občanov Slovenska. Uviedol to na svojom facebookovom profile. „Pani prezidentka, želám Vám veľa dobrých rozhodnutí v prospech Slovenska a nás všetkých, ktorí v tejto krásnej krajine žijeme,“ píše na Facebooku Raši.

19:39

Svetové agentúry prirovnávajú Čaputovú k francúzskemu prezidentovi Macronovi či slávnej aktivistke. Akú jej vymysleli prezývku? Čítajte článok.

19:19

Deň inaugurácie ukončí nová prezidentka SR slávnostnou recepciou v budove Slovenskej filharmónie, oficiálne by mala začať o 20:00 hod.

18:31

Čaputová sa zdraví s ľuďmi po kladení venca k pamätníku pod Devínom.

18:25

Čaputová počas položenia kytice k pamätníku obetiam železnej opony pod hradom Devín.

18:49
18:52
18:50

Zuzana Čaputová položila kyticu k hrobu prezidenta Michala Kováča na Ondrejskom cintoríne.

18:09

Predseda hnutia Sme rodina a poslanec NR SR Boris Kollár si myslí, že novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová mala veľmi pekný prejav. "Je veľmi dôležité, aby bola prezidentkou pre všetkých Slovákov, nielen pre Progresívne Slovensko," uviedol Kollár pre TASR.

Podľa Kollára Čaputová svojím prejavom nesklamala aj preto, že ju takto vnímal aj počas jej prezidentskej kampane. "Myslím si, že jej treba nechať čas, aby mohla dokázať, že to, čo nám povedala v prejave, aj naplní," dodáva Kollár.

18:18
18:11

Prezidentka Zuzana Čaputová položila veniec k pamätníku Brána slobody na Devíne. Na kladení vencov sa zúčastnili aj príslušníci Konfederácie politických väzňov a Dcéry politických väzňov. Na mieste sa pristavovali cyklisti, rodiny s deťmi či zahraniční turisti, aj napriek takmer hodinovému sklzu. Prezidentku vítali potleskom.

Čaputová následne položila kyticu k Pamätníku obetiam železnej opony, ktorý je pár metrov od Brány slobody. Ako na Devíne povedala pre médiá, prišla sem položiť veniec a kyticu, lebo oba pamätníky považuje za dôležité miesta pre novodobú históriu Slovenska.

17:35

O našej novej prezidentke píšu aj v zahraničí. Prečo ju americký denník The New York Times nazval zen-budhistkou, čítajte v článku.

17:07

Odkaz novej prezidentke poslala aj ministerka vnútra Denisa Saková. ,,Dnes som sa zúčastnila slávnostnej inaugurácie novej prezidentky Slovenskej republiky. Pani prezidentke Zuzane Čaputovej želám veľa šťastia pri jej práci pre Slovensko a pre všetkých jeho občanov. Teším sa na spoluprácu v prospech ľudí našej krásnej krajiny," vyjadrila sa.

16:44

Podvečer Čaputová ešte položí veniec k pamätníku Brána slobody a kyticu k pamätníku obetiam Železnej opony na Devíne. Cestou z Devína položí kyticu aj na hrob prvého prezidenta SR Michala Kováča na Ondrejskom cintoríne. Deň inaugurácie ukončí prezidentka Slovenskej republiky slávnostnou recepciou v budove Slovenskej filharmónie.

16:10
16:33

Inauguračný prejav novej prezidentky SR Zuzany Čaputovej je jeden z najlepších, aké som doteraz počul. Pre agentúru SITA to uviedol politický analytik Ján Baránek, ktorý prejavy doterajších našich prezidentov skritizoval. Čítajte celý článok.

16:15
16:11

Zuzana Čaputová bude skvelá prezidentka. Na sociálnej sieti to uviedol predseda Progresívneho Slovenska Michal Truban. Jej inauguráciu považuje za historický okamih. Podpredseda strany Ivan Štefunko pre TASR doplnil, že Čaputová to zvládne, pretože má plno rozvážnosti a múdrosti.

"Viem, že Zuzana Čaputová bude skvelá prezidentka, že nám bude inšpiráciou a vzorom a že ukáže novú generáciu politiky, ktorá spája ľudí na Slovensku a vedie našu krajinu k lepšiemu. Slovensko môže byť vzorom aj pre Európu a svet – Zuzana ako prezidentka je toho dôkazom," uviedol Truban.

Poznamenal, že pred piatimi rokmi sa na inaugurácii stretol prvýkrát s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom. "Povedal som mu, že som veľmi rad, že bol zvolený – a to stále platí," dodal.

16:09

Čaputová stále obeduje so seniormi. Obedové menu tvoria okrem tofu mousse v uhorkovom kabátiku s kôprovým olejom a bezlepkovým pečivom aj tradičný slepačí vývar a grilované kuracie prsia Supréme so zemiakovým pyré a pečenou zeleninou, ako dezert čokoládová terina s lesným ovocím.

Z vínnej karty majú hostia na výber dva druhy bieleho suchého vína, a to Veltlínske zelené ročník 2015 alebo Silvaner Granit ročník 2017.

16:05

Čaputová si pri presune mestom získala srdcia ľudí. Pani Veronika od nej očakáva, že prinesie pokoj, ktorý spoločnosť potrebuje. "Keď som jej podala ruku, tak som mala pocit, že ona je pre Slovensko ako svätý otec František pre cirkev. Očakávam veľkú zmenu, lebo je z tejto ženy cítiť dobro a jemnosť," povedala. Viac čítajte v článku.

15:41

Láskavosť, silu a trpezlivosť, okrem iného, zaželal novej prezidentke Zuzane Čaputovej bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. Poprial jej tiež, aby jej skutky boli skutočné dobré a osožné pre všetkých občanov Slovenska. Pomôcť jej v tom podľa jeho slov môže "práve srdce ženy a matky". Celý článok a viac fotografií z bohoslužby nájdete TU.

15:19

Novú hlavu štátu vítali v Prezidentskom paláci desiatky ľudí. V úrade ju privítali potleskom, píše TASR.

14:58
14:56

Kiska s manželkou Martinou po rozlúčke s novou prezidentkou opúšťajú nádvorie paláca.

15:05

Ako na RTVS prezradil Martin Burgr, Čaputovej poradca pre komunikáciu, prezidentka aktuálne v paláci sama servíruje obed seniorom, ktorých pozvala z celého Slovenska. Popri jedle budú približne hodinu viesť rozhovor. Podávať sa budú tri chody a dezert. Cieľom obeda bude je  upriamiť pozornosť na dôležitú a zanedbávanú tému, akou je starostlivosť o starších obyvateľov a obyvateľky Slovenska.

15:01

"Sloboda a sláva, pani prezidentka!" zvolali príslušníci stráže. Čaputová vstúpila do paláca.

15:00

Nová prezidentka sleduje pred palácom prehliadku čestnej stráže.

14:54
14:52

Bývalý prezident SR Andrej Kiska symbolicky odovzdal palác novej hlave štátu Zuzane Čaputovej.

14:46

Čaputovú čaká prevzatie prezidentského paláca.

14:43

Zuzana Čaputová v rozhovore pre RTVS povedala, že si zvyká na oslovenie prezidentka. "Je to veľmi nová skúsenosť...Pre mňa je za tým pojmom skryté to, prečo som do kandidatúry išla, a to je služba ľuďom, ako som povedala aj v inauguračnom prejave, neprišla som vládnuť, prišla som slúžiť, myslím to úprimne," uviedla po inaugurácii.

Avizovala, že všetko, čo vo funkcii urobí, bude robiť pre vlasť. "Vlastenectvo bude pretkané do všetkých úkonov, ktoré budem robiť," skonštatovala s tým, že to platí pre všetky témy ako spravodlivosť, ochrana životného prostredia aj v sociálnej oblasti, kde vidí dlhy voči ľuďom. "Prezident má síce limitované právomoci, ale budem sa v rámci nich snažiť urobiť všetko, čo budem vedieť," doplnila.

Za veľkú výzvu považuje oslovenie ľudí, ktorí ju nevolili alebo majú iné názory. "Jediné, čo môžem urobiť, je, že ja som tu pre nich, Možno oni tu nie sú pre mňa, a tú dôveru sa nepodarí nadviazať, ale jediné, o čo sa budem snažiť, je poctivá a trpezlivá robota a možno časom uveria tomu, že to myslím vážne, že to myslím dobre so Slovenskom a so všetkými ľuďmi, ktorí tu žijú," zhrnula.

14:40

Ako pripomína RTVS, Čaputová pozvala zástupcov všetkých registrovaných cirkví na Slovensku. Po opustení dómu každému z nich rad za radom podala ruku.

14:38

Bohoslužba končí, prezidentka sama kráča uličkou von z katedrály, ostatní ju sledujú postojačky.

14:32

Fotky z prezidentkinho presunu mestom ukazujú, ako zdraví okolostajacich, podáva ruky deťom či mužom. Pozrite si ich v našej bohatej fotogalérii.

14:26

Bohoslužba v dóme sv. Martina stále trvá, spieva zbor. Prezidentka Čaputová v prvom rade vyzerá vážne, až dojato.

14:17

Predseda vlády SR Peter Pellegrini želá novej prezidentke Zuzane Čaputovej, aby bola vo svojom pôsobení úspešná. Uvádza to na svojom facebookovom profile. "Dnes som sa zúčastnil na inaugurácii novej prezidentky Slovenskej republiky. Pani prezidentka, ešte raz Vám gratulujem a teším sa na spoluprácu v prospech Slovenska a našich občanov," konštatuje na Facebooku premiér Pellegrini.

13:56

Byť prezidentom SR je prejav najväčšej národnej cti. Vyhlásil to predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko, podľa ktorého si to prezidentka SR Zuzana Čaputová uvedomuje.

13:47

Zuzane Čaputovej patrí v katedrále čestné miesto v prvom rade. Vedľa nej sedia jej dce dcéry. Partner Peter Konečný sedí v druhom rade za ňou.

13:37

Predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára teší, že prezidentka SR Zuzana Čaputová neprichádza s čiernymi okuliarmi. Praje jej úspešné napĺňanie mandátu a aby bola prezidentkou všetkých občanov vrátane menšín. "Čo odznelo, tomu nemám čo vyčítať. Prezidentka sa nevyhla oblastiam, v ktorých sa nám darí. Veď Slovensko nie je čiernou dierou Európy. Máme byť na čo hrdí a máme o tom hovoriť na rôznych fórach," povedal Bugár po inauguračnom prejave prezidentky.

13:34

Začína sa ekumenická bohoslužba Te Deum. Vedie ju bratislavský arcibiskup Zvolenský.

13:28

Inauguračný prejav prezidentky SR Zuzany Čaputovej bol viac občiansky orientovaný, než striktne politický, zdôraznil ekologický aspekt a ambíciu aktívneho prezidentovania. Čaputová má štýl prejavu, v ktorom si každý nájde svoje. Pre TASR to povedal sociológ a výkonný riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích.

"Zaujalo ma, že naša nová pani prezidentka deklarovala svoju ambíciu získať si dôveru všetkých, nielen tých, ktorí ju volili," povedal Hřích na margo jej inauguračného prejavu. Dodal, že jej ambície byť aktívnou prezidentkou a zlepšiť úroveň ľudí, menovaných do justičných funkcií, berie ako fakt, že témy, ktoré komunikovala v prezidentskej kampani, pre ňu ostali kľúčové.

13:25

Zuzana Čaputová dorazila pred Katedrálu sv. Martina. Pred vchodom ju privítal arcibiskup Stanislav Zvolenský.

13:10

Zuzana Čaputová chce byť prezidentkou všetkých občanov Slovenska, budeme sa tešiť na naplnenie jej slov skutkami. V reakcii na prejav novej prezidentky to pre TASR povedala predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. Príhovor zhodnotila pozitívne, vyzdvihla, že Čaputová v ňom myslela na viaceré skupiny obyvateľstva.

"Pani prezidentka opakovane povedala, že chce byť prezidentkou všetkých občanov Slovenska. Budeme sa na to tešiť. Ťažko prejavu čo vyčítať. Očakávame, že tieto milé a pekné slová budú čoskoro naplnené činmi a budeme sa na to tešiť," skonštatovala.

12:58

Prezidentka absolvuje prehliadku čestnej stráže. Potom vyrazila na cestu do Katedrály sv. Martina. Pri prechádzke si podáva ruky s prítomnou verejnosťou.

12:56

Zuzana Čaputová vyrazila z Reduty. 

12:48

Pred divadlom sa zhŕkla skupinka protestantov proti novej prezidentke Zuzane Čaputovej. Ostro kritizujú prezidentku. Vykrikujú rôzne heslá, napríklad "Čaputová, dole!"

12:42

Zuzana Čaputová pri odchode venovala úsmev dcéram. Vyzeralo to tak, akoby partner Konečný odvrátil hlavu.

12:30

Neprišla som vládnuť, ale slúžiť občanom a obyvateľom Slovenska. Vo svojom inauguračnom prejave to povedala prezidentka Zuzana Čaputová po tom, čo zložila prezidentský sľub. Hneď na úvod priznala, že hoci možno je formálne prezidentkou všetkých občanov, je to pravda iba formálna a nepovažuje ju za dostatočnú. Aby mohla byť prezidentkou všetkých, ponúka odbornosť, cit a zdravý aktivistický prístup. Vo svojom prejave takisto povedala, že Slovensko je omnoho vitálnejšie a životaschopnejšie, ako si často o sebe sami myslíme. Podľa nej to dokazujú mnohé situácie, ktoré sme zvládli. Okrem toho sa venovala aj téme Európskej únie a Severoatlantickej aliancie. „Už pätnásť rokov je naša republika súčasťou európskeho a transatlantického spoločenstva. Spoločenstva slobodných a demokratických krajín. Je to šťastím a výsadou, o ktorej mohli generácie pred nami iba snívať,“ povedala. Na záver prejavu sa poďakovala aj v jazykoch národnostných menšín. To robila už počas prezidentskej kampane.

12:29

Andrej Danko ukončil slávnostnú schôdzu parlamentu. Nasleduje prehliadka po meste a postupnú presun do Katedrály sv. Martina.

12:12

Zuzana Čaputová vystúpila s prvým prejavom vo funkcii prezidentky. V prejave sa prihlásila k proeurópskej a proatlantickej orientácii Slovenska. Európska únia je podľa nej pre Slovensko životným a hodnotovým priestorom. Severoatlantická aliancia zas obranným a bezpečnostným pilierom. Poukázala aj na hrozby ako je klimatická kríza. 

12:08

Počas slovenskej hymny znejú slávnostné salvy z diel.

12:06

Zuzana Čaputová zložila sľub na originál Ústavy SR. Prezidentský sľub je daný ústavou, Čaputová ho zložila do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana. "Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony. Sľubujem,“ povedala Čaputová.

12:04

"Želám vám, aby ste bola prezidentka, čo pomôže ľuďom hľadať pravdu," vyhlásil Danko v slávnostnom prejave. "Je veľmi dôležité, aby prezident konal iba podľa kompetencií jasne definovaných v ústave," povedal Danko.

Byť prezident Slovenska je podľa Danka prejavom dôvery občanov a najvyššej cti národa. "Zároveň záväzok byť prezidentom všetkých," podotkol.

11:56

Andrej Danko otvára slávnostnú schôdzu NR SR.

11:53

Za tónov piesňe Aká si mi krásna prichádza Zuzana Čaputová.

11:51

Do sály prišiel odchádzajúci prezident Andrej Kiska s manželkou.

11:48

Pricháda šéf parlamentu Andrej Danko a predseda ústavného súdu Ivan Fiačan.

11:46

Slávnostná schôdza parlamentu sa začala.

11:43

Andrej Kiska sa pred odchodom do Reduty slávnostne rozlúčil s členmi čestnej stráže. Potom v sprievode manželky vyrazil na slávnostnú schôdzu parlamentu.

11:42

Do Reduty dorazila Zuzana Čaputová. Obliekla si decentné šaty v bledomodrej farbe.

11:36

Po Kiskovi prišiel do Reduty aj predseda parlamentu Andrej Danko.

11:35

Na miesto dorazil dosluhujúci prezident Andrej Kiska, ktorého sprevádza manželka Martina.

11:34

Do Reduty práve prišiel premiér Peter Pellegrini. 

11:31

Slávnostne vyzdobená Reduta sa pomaly zapĺňa politikmi a osobnosťami. Niektorí si robia pamätnú selfie, napríklad Boris Kollár. Ukázal sa aj bývalý prezident Rudolf Schuster či Ivan Gašparovič s manželkou.

Čaputovej partner Peter Konečný s dcérami sedí v treťom rade.

11:30

Slovensko malo dosiaľ štyroch prezidentov. Prvým bol Michal Kováč, ktorého však volil parlament. Priamo si občania volili hlavu štátu prvýkrát v roku 1999, vybrali si Rudolfa Schustera. Po ňom bol dvakrát na čele štátu Ivan Gašparovič a dosiaľ posledným prezidentom je Andrej Kiska. Funkčné obdobie mu uplynie, keď bude inaugurovaná jeho nástupkyňa Čaputová.

11:22

Kancelária prezidenta zverejnila zoznam hostí prezidentky Zuzany Čaputovej. Sú na ňom jej rodina, spolupracovníci, poradcovia či zástupcovia politických strán. Na inaugurácii sa teda okrem jej dcér, rodičov, brata či priateľov zúčastní aj poradca pre komunikáciu Martin Burgr, spolupracovníčky Veronika Gulášová a Martina Goffová, poradcovia Juraj Rizman, Vladimír Talian, Marián Leško, Zuzana Kusá, Radovan Pala, Peter Kubina či Peter Bátor. Pozvanie dostali aj zástupcovia Progresívneho Slovenska Michal Truban, Ivan Štefunko a Michal Šimečka.

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) bude zastupovať predseda Alojz Hlina. Pozvánku na inauguráciu dostal aj emeritný arcibiskup Róbert Bezák, ktorý Čaputovú podporil v kampani ešte v čase, keď neviedla v prieskumoch.

11:09

Bývalý premiér Robert Fico blahoželá Zuzane Čaputovej k inaugurácii. Samotnej ceremónii sa však nezúčastní. Kde bude? Dozviete sa v článku.

11:04

Prvá slovenská prezidentka sa ujme funkcie počas slávnostnej schôdze Národnej rady SR približne okolo 11:45 hod. 

11:03

Pekné predpoludnie, vítame vás pri online prenose z inaugurácie novej prezidentky Zuzany Čaputovej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
(ilustračné foto)
Školáčky zažili horor: Útočník na ne vytiahol nôž! Pozrite sa, čo im spôsobil
Videá potvrdzujú, že iránske rakety a drony zasiahli ciele v Izraeli.
Veľmoci si povedali dosť: Uvalia rozsiahle sankcie po útoku na Izrael!
Na mieste zasahujú hasiči.
Vodiči, dávajte si pozor: Na rýchlostnej ceste horelo auto!
Young man smoking a cigarette in front a building in a city street
Fajčíte? Ak dostanete chuť na cigaretku v tomto meste, POZOR! Hrozí vám mastná pokuta