Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2019 10:59 | Správy | Politika

Na Čaputovej slávnosť dorazí aj jej partner Konečný: Zmierenie na inaugurácii?!

Nevykašle sa na ňu! Partner Zuzany Čaputovej (45) Peter Konečný (53), ktorý stál počas celej kampane po jej boku, napokon dorazí aj na inauguráciu.

Momentálne najsledovanejší pár Slovenska sa práve potáca krízou vo vzťahu, a tak nebola hudobníkova účasť doteraz vôbec istá. Nový Čas oslovil niekoľko ďalších ľudí zo zoznamu hostí. Na pozvánkach svietia aj také známe mená ako Róbert Bezák, Alojz Hlina či Róbert Mistrík. Na koho účasť sa môže prezidentka spoľahnúť?

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Na zozname hostí sobotnej inaugurácie sa podieľala Kancelária Národnej rady, súčasný prezident Kiska i budúca prezidentka Čaputová. V Redute, budove slovenskej filharmónie, sa cez víkend očakáva okolo 400 - 450 ľudí. „Gro hostí pozýva Kancelária Národnej rady, 30 miest je rezervovaných pre kanceláriu pána prezidenta, 50 miest je určených pre hostí novozvolenej hlavy štátu pani Čaputovej,“ vysvetľuje pozvánkový model hovorca kancelárie predsedu Národnej rady Tomáš Kostelník.

Potvrdenie od partnera

 

Mená na pozvánkach kancelárie NR SR sú viac-menej povinnou jazdou. Nechýba na nich žiadny poslanec ani rektori štátnych vysokých škôl. Zavolaní sú dokonca aj neúspešní kandidáti na prezidenta. V pozvánkach novej hlavy štátu figuruje celá jej rodina vrátane dcér, rodičov a súrodencov.

Sú tam i všetci jej ohlásení poradcovia a partner Peter Konečný, ktorý ešte v pondelok nevedel s istotou povedať, či sa zúčastní. Jeho možnú neúčasť riešili v kancelárii budúcej prezidentky už niekoľko týždňov, no napokon sa dohodli. Na otázku Nového Času, či sa už Konečný rozhodol a plánuje prísť, v stredu stručne odvetil: „Áno, plánujem.“ Dvojica priznala krízu vo vzťahu a bude preto otázne, či na inaugurácii budú pôsobiť ako partneri.

„V poslednom období nás nie je spolu s partnerom Petrom vídať. Nechceme, aby sa o tom špekulovalo, ani vás nechceme zavádzať spoločným vystupovaním na verejnosti. Radšej budeme s Petrom úprimní a povieme vám, že naozaj prechádzame ťažkým obdobím vyrovnávania sa so situáciou, v ktorej sme sa ocitli,“ opísala nedávno Čaputová vývoj ich vzťahu. Konečný má však medzi pozvanými stále prominentné postavenie a v zozname je uvedený na prvom mieste.

 

Koho si Čaputová zavolala

Róbert Bezák (59), Emeritný arcibiskup

- Neviem posúdiť, do akej miery moja podpora pomohla pani prezidentke, ale vyjadril som verejne stanovisko v jej prospech. Myslím, že úrad prezidenta je natoľko dôstojným a vážnym, že moja účasť bude vyjadrením úcty.

 

Róbert Mistrík (52), Vedec a politik

- Potvrdzujem, ideme tam aj s manželkou. Neviem, či išlo o gesto za moje odstúpenie v prospech pani Čaputovej, ale ak to tak vy vnímate, tak asi aj ja.

 

Alojz Hlina (48), Predseda KDH

- Nechcem predbiehať, pretože zatiaľ neviem, či som pozvaný. Ak pozvánku naozaj dostanem, je to veľká česť a určite prídem. Cenil by som si to ako prejav politickej kultúry. Mal som na sobotu pôvodne iný program - furmanské preteky. Asi ich nestihnem.

 

Dcéry Emma a Lea s priateľom

Otvoriť galériu
Dcéry Emma a Lea
Zdroj: anc

Politici z Progresívneho Slovenska, ktorí ju podporovali - Michal Truban, Ivan Štefunko, Michal Šimečka

Budúci poradcovia - Marián Leško, Radovan Pala, Martin Burgr, Zuzana Kusá, Peter Kubina

 

Ako to bude prebiehať

Program sa začne zložením sľubu na slávnostnej schôdzi Národnej rady SR v budove Slovenskej filharmónie. Po zložení prezidentského sľubu bude nasledovať inauguračný príhovor, v ktorom pani prezidentka predstaví svoju víziu výkonu verejnej služby. Do Katedrály sv. Martina prezidentka prejde v sprievode rodiny pešo cez Panskú ulicu, kde bude mať priestor pozdraviť ľudí, ktorí prídu túto slávnostnú chvíľu prežiť osobne. Následne sa uskutoční slávnostná bohoslužba slova Te Deum v Katedrále sv. Martina, ktorú bude slúžiť Stanislav Zvolenský.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dcy

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné