Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2019 11:59 | Šport | Hokej

Hráči Bostonu prehovorili: Jasný dôkaz, prečo je Chára legendou

Kapitán Zdeno Chára toho v posledných dňoch príliš veľa tímovým spoluhráčom v Bostone nepovedal. A nebolo to spôsobené len tým, že sa mu ťažko rozpráva po tvrdom zásahu pukom do tváre počas finálovej série play-off NHL proti St. Louis.

Podľa Chárovho spoluhráča z útoku Charlieho Coyla mužstvo pred rozhodujúcim zápasom sezóny ani netreba motivovať slovami. "Všetci dobre vieme, čo je v hre a o čo nám ide. On už nepotrebuje nič hovoriť," povedal Coyle o Chárovi.

Na slovenského lídra bostonských "medveďov" čaká historicky rekordný štrnásty duel číslo 7 v play-off NHL (13 ich absolvovali Patrick Roy a Scott Stevens) a zároveň 84. zápas v tejto sezóne. Vo veku 42 rokov a 86 dní môže trenčiansky rodák zavŕšiť svoju snahu v 21. sezóne v NHL ziskom druhého Stanleyho pohára. Najprestížnejšiu klubovú trofej zdvihol nad hlavu ako kapitán prvýkrát v roku 2011. Bolo to už v bostonskom drese.

"Vždy je to zábava hrať siedmy zápas v play-off. Pôjdeme do toho s maximálnou intenzitou. Všetci si uvedomujú, že na ľade treba nechať všetko a odohrať to najlepšie ako sa len dá," podotkol Zdeno Chára po utorkovom tréningu.

 

Šesťnásobný účastník zápasov All-Star a držiteľ Norrisovej trofeje z roku 2009 bol počas aktuálnej finálovej série dvakrát konfrontovaný s tvrdosťou puku po strelách súperových hráčov. V prvom zápase dostal "úder" pukom do predlaktia od Vladimira Tarasenka a musel dolu z ľadu. Na postihnutom mieste sa objavila krv a slovenského obrancu museli zašívať. Vo štvrtom súboji to vyše dvojmetrový oporný stĺp obrany Bruins schytal ešte viac. Hraciu plochu musel opustiť už v druhej tretine, keď ho zasiahol do tváre puk po zablokovanej strele Braydena Schenna. Neskôr sa síce objavil na striedačke s celotvárovým krytom, no neabsolvoval už ani jedno striedanie.

"Bol som ohromený tým, ako na mňa reagoval dav. Je to dôkaz toho, akých vášnivých fanúšikov máme v Bostone. Zároveň je to pre mňa veľká pocta," uznanlivo uviedol Chára. Pred zápasom číslo 7 sa ani nepokúšal svojich spoluhráčov špeciálne motivovať nejakou plamennou rečou. "Každý z nás má svoju zodpovednosť za tímový úspech a uvedomuje si ju. Máme silnú skupinu lídrov a nie je to tak, že si musím pred všetkými sadnúť za stôl a niečo im začať rozprávať. Všetci vieme, že to nie je o slovách, ale o skutkoch na ľade," dodal Chára.

Hoci slovenský obor na korčuliach skromne nehovorí o svojom vplyve na mužstvo, viacerí mladí hráči majú skúsenosti s tým, ako ich Chára v minulosti usmernil nielen vlastným príkladom na ľade, ale aj potrebným slovným povzbudením. Keď 1. marca 2016 Noel Acciari nastupoval na svoj prvý duel v NHL, Chára ho nakrátko zastavil a spýtal sa ho: "Si nervózny? To je dobré, lebo aj ja som nervózny. A tá nervozita nepominie, kým sa neskončí zápas," cituje Acciariho portál periodika Sports Illustrated.

Obranca Brandon Carlo si spomenul, ako ho Chára pred dvoma rokmi pozval na obed len tak porozprávať sa. "Hovorili sme o hokeji, ale aj o živote a veciach, ktoré s tým súvisia," spomenul si Carlo. Ďalší hráč z defenzívy Steven Kampfer sa v spomienkach vrátil až do tréningového kempu v roku 2009, kde mu Chára neraz dobre poradil. "On veľmi dobre vie, kedy má niečo povedať. Vytuší to, a tak by sa mal správať správny líder," podotkol Kampfer, ktorý až tento rok absolvoval debut v play-off.

Ak Chára s Bostonom vybojuje najslávnejšiu klubovú trofej, stane sa tretím slovenským hokejistom so ziskom viac než jedného Stanleyho pohára. Pridá sa k trojnásobnému víťazovi Mariánovi Hossovi (2010, 2013 a 2015) a dvojnásobnému Tomášovi Kopeckému (2008 a 2010). Rozhodujúce siedme finále medzi Bostonom a St. Louis sa začne na ľade Bruins vo štvrtok nadránom o 2.00 h SELČ.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Krádež na železničnej stanici v Humennom: Skupina mužov podliezla plot a začali rabovať!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie Beňa.
Aktualizované
Šutaj Eštok reaguje na zadržanie bývalého námestníka riaditeľa SIS Beňa: Čoho sa mal dopustiť?
ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov, nachádzajú sa medzi nimi aj známe značky.
Foto
ÚVZ varuje pred nebezpečnou kozmetikou: Ide aj o obľúbené značky! Ak ich máte doma, vyhoďte ich
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!