Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.06.2019 19:50 | Šport | Futbal
FotoVideo

Slováci nádhernými gólmi zničili Azerbajdžan: Dôležité víťazstvo!

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v utorkovom zápase E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu vysoko 5:1.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Kapitánovi Marekovi Hamšíkovi sa v Baku podarilo streliť 23. a po zmene strán aj rekordný 24. gól za národný tím. Vďaka tomuto počinu sa legionár čínskeho Ta-lienu I-fang osamostatnil na čele historickej tabuľky reprezentačných kanonierov, ktorej dosiaľ kraľoval Róbert Vittek.

Okrem dvojgólového Hamšíka sa do streleckej listiny v Bakcell arene zapísali Stanislav Lobotka, Juraj Kucka a Dávid Hancko.

Zverenci trénera Pavla Hapala majú po troch zápasoch na konte šesť bodov, predtým doma zdolali Maďarsko 2:0 a prehrali vo Walese 0:1. V nasledujúcom asociačnom termíne ich čaká domáci zápas s Chorvátskom (6. septembra), o tri dni neskôr nastúpia v Budapešti proti Maďarsku.

4. kolo kvalifikácie EURO 2020:
E-skupina
Baku
Azerbajdžan - Slovensko 1:5 (1:3)
Góly: 29. Šejdajev - 30. a 57. Hamšík, 8. Lobotka, 27. Kucka, 85. Hancko. ŽK: Krivocjuk (Azerbajdžan). Rozhodovali: Beaton - Mulvanny, Carr (všetci Škót.), 9000 divákov.
Azerbajdžan: Agajev - Medvedev, Husejnov, Krivocjuk, Rahimov - Richard Almeida, Garajev, Ejubov (79. Machmudov) - Abdullajev (89. Renat Dadašov), Šejdajev, Ramazanov (61. Emreli)
Slovensko: Dúbravka - Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka (84. Greguš), Hamšík (86. Haraslín) - Rusnák, Boženík (71. Duda), MakDomáci kormidelník urobil štyri zmeny v základnej zostave v porovnaní so sobotným zápasom s Maďarskom (1:3). Pavel Hapal prekvapil zaradením Boženíka, útočníkovi Žiliny dal prednosť pred Dudom. Prvá vážnejšia akcia patrila Slovákom, Agajev si v 4. minúte poradil s hlavičkou Maka. Na opačnej strane sa ocitol v podobnej príležitosti Šejdajev, no Dúbravka nemusel zasahovať. Slováci si už v 8. minúte uľahčili cestu za povinným víťazstvom. Lobotka šikovne prenikol na kraj šestnástky a individuálnu akciu zakončil presným "klincom" k pravej žrdi - 0:1. Azerbajdžanci hrali zatiahnutí v hlbokom obrannom bloku, centre ich najodvážnejšieho hráča v ofenzíve Abdullajeva nenachádzali spoluhráčov v šestnástke a tak prišiel rad na súpera. Kucka sa nerozpakoval a v 21. minúte pre neho typickou delovkou z diaľky natiahol Agajeva, ktorý loptu s námahou vyškriabal na roh. V 27. minúte už bol domáci brankár bezmocný a iba sa prizeral, ako lopta po Kuckovom priamom kope letí do prvého vinkla - 0:2. O dve minúty neskôr využil Šejdajev priestor v pokutovom území a znížil, ale eufória domácich z kontaktného gólu trvala len niekoľko desiatok sekúnd. Hamšík z hranice šestnástkového oblúka nadviazal na parádne "trefy" svojich kolegov a bolo 1:3. Slováci hrali vpredu s chuťou a až na jednu výnimku aj pozorne v obrane. V 40. minúte sa už-už tešil Boženík, ale Agajev mu reflexívnym zákrokom zmaril radosť z prvého reprezentačného zásahu.

 

Dvojgólový náskok vlial ešte väčšiu pohodu do radov slovenského tímu, ktorý dominoval v držaní lopty aj po prestávke a nedovolil Azerbajdžanu vrátiť sa do zápasu. Aj keď v 55. minúte od toho neboli ďaleko po nebezpečnej strele Abdullajeva, ktorú vyrazil Dúbravka. V 57. minúte Vavro spätnou prihrávkou "nabil" Hamšíkovi a ten umiestnenou strelou urobil z brankára domácich štatistu - 1:4. Do útočenia sa v 67. minúte zapojil aj Pekarík, ktorý sa po slalome v pokutovom území ocitol v príležitosti, ale z uhla netrafil bránu. O víťazovi súboja nebolo pochýb, ale Slováci nespustili nohu z plynu a naďalej boli aktívni. Gól striedajúceho Dudu neplatil pre ofsajd, na opačnej strane neskončila v sieti krížna strela Garajeva. Slováci splnili trojbodový cieľ, s ktorým cestovali do Baku, a čaká ich tak zaujímavá jeseň s nádychom boja o postup na kontinentálny šampionát. Ich triumf 5:1 spečatil v 85. minúte prvým gólom v najcennejšom drese Hancko. Rovnaký výsledok dosiahli Hapalovi zverenci aj v piatkovom prípravnom súboji v Trnave s Jordánskom.

      tabuľka E-skupiny:
      1. SLOVENSKO        3  2  0  1  7:2   6
      2. Maďarsko         3  2  0  1  5:4   6
      3. Chorvátsko       3  2  0  1  5:4   6
      4. Wales            2  1  0  1  2:2   3
      5. Azerbajdžan      3  0  0  3  3:10  0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry