Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2019 09:55 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Judita obvinená z vraždy: 30-tisíc eur za jej slobodu! Na mieste činu našli ďalší nôž

Brutálna poprava gymnazistu Tomáša († 16) otriasla celým Slovenskom. Nedávno vyplávala na povrch informácia, že krvavý nôž, ktorým mal byť zavraždený, našli policajti v detskej izbe jeho najlepšej kamarátky Judity.

Portál nastope.sk zistil, že v luxusnom žilinskom byte, kde rukou vraha zomrel pred necelým mesiacom mladý študent, našiel Juditin otec pri upratovaní ďalší nôž. Podľa tohto zdroja mal otec ponúknuť súdu ako záruku 30-tisíc €, aby bola jeho dcéra vyšetrovaná na slobode.

Portál nastope.sk uvádza, že otec obvinenej gymnazistky dostal 22. mája od policajtov kľúče od bytu, v ktorom došlo k vražde. Muži zákona v tom čase ukončili úkony na mieste činu. Otec sa rozhodol, že byt poupratuje a pri bielej drevenej komode našiel podľa zdroja z prostredia vyšetrovania ďalší nôž, ktorý kriminalisti nezabezpečili ako dôkaz pri prvotnej obhliadke miesta činu.

Otvoriť galériu

Juditin obhajca túto skutočnosť považuje za zásadný zvrat. Podľa neho sa kriminalisti po nájdení prvého noža uspokojili s tým, že našli vražednú zbraň a následne už len formálne dokončili obhliadku miesta činu. Advokát poukazuje na to, že Judita je štíhlej postavy a vzhľadom na to nie je možné, aby bola schopná viesť útok tak intenzívne a s takou razanciou, ako je to uvedené v predbežnej pitevnej správe. Spôsob, akým bol útok vedený, rozsah poranení, ich počet i intenzita nasvedčujú, že útok mohla viesť iba viac fyzicky disponovaná osoba.

 

Tretiu osobu vylúčili

Polícia mala prítomnosť tretej osoby na mieste činu vylúčiť. Žiadne stopy tretieho človeka totiž nenašli. Poukazujú však na to, že našli nôž, ktorý bol ukrytý v detskej izbe, v komode pod čiernobielym šálom a tenisovou raketou. Na tomto noži dlhom 31 cm s čepeľou 18,5 cm bola krv, ktorá podľa výsledkov DNA patrila Tomášovi a Judite.

Priložili aj DNA krvi, ktorú zaistili na zásuvke, kde našli nôž. Podľa výsledkov skúmania expertov tiež patrila obvinenej tínedžerke. Opomenúť nemohli ani to, že v krvi na podlahe bytu boli iba stopy bosých nôh, ktoré patrili s najväčšou pravdepodobnosťou Judite.

Pôjde na slobodu?

Judita obvinená z vraždy sa dnes opäť postaví pred sudcu. Tentoraz to bude súd druhého stupňa. Bude rozhodovať o sťažnosti, ktorú jej obhajca podal voči rozhodnutiu o vzatí gymnazistky do väzby. Podľa informácií, ktoré získal portál nastope.sk, ponúka otec gymnazistky súdu 30-tisíc €, ktoré majú slúžiť ako peňažná záruka za to, aby nebola vyšetrovaná vo väzbe. Za mreže ju poslal prvostupňový súd po tom, ako tínedžerka využila svoje právo nevypovedať.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...