Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.06.2019 16:51 | Šport | Cyklistika

Organizátori prehovorili: Predstaví sa Sagan na pretekoch Okolo Slovenska?

Až päť tímov kategórie World Tour sa predstaví na cyklistických pretekoch Okolo Slovenska, ktoré sa uskutočnia od 18.-21. septembra 2019.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Nechýba medzi nimi ani nemecký tím Bora-Hansgrohe, ktorého farby budú reprezentovať aj dvaja Slováci - Juraj Sagan a Erik Baška. Štart trojnásobného majstra sveta Petra Sagana je nepravdepodobný.

"Peter Sagan má zatiaľ na programe kanadské klasiky v Montreale a Québecu, ale uvidíme, ako sa situácia vyvinie po Tour de France. Máme však prísľub od jeho tímu, že na budúci rok, keď bude mať 30 rokov, by chcel prísť potešiť fanúšikov na preteky Okolo Slovenska. Na štarte bude celkovo 22 tímov. Pred troma rokmi boli našim stropom kontinentálne tímy, no dnes máme až päť tímov kategórie World Tour,“ povedal na tlačovej konferencii prezident Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Peter Privara.

Jedným z najväčších lákadiel pre fanúšikov bude belgický tím Deceunick - Quick Step. "Zatiaľ nemáme informácie o tom, akí pretekári sa predstavia. S určitosťou vieme povedať, že Čech Zdeněk Štybar nepríde, pretože štartuje na španielskej Vuelte. Julian Alaphilippe by podľa zákulisných informácii mal prísť obhajovať titul, ale je to viac-menej 50 na 50,“ vyjadril sa športový riaditeľ pretekov Okolo Slovenska Ľudovít Lučanič.

 

Na rozdiel od predošlej edície sa pretekov Okolo Slovenska zúčastní francúzsky tím Groupama - FDJ, ktorého lídrom by mal byť 29-ročný Thibault Pinot. Vo svojej úspešnej kariére dosiahol 30 víťazstiev, z toho päť na pretekoch Grand Tour. Ďalšími tímami kategórie World Tour sú CCC Team a UAE Emirates. Okrem toho Ľudovít Lučanič priznal, že organizátori podujatia rokovali aj so Sunwebom. "Chceli sme, aby prišiel Michael Matthews, ktorý má manželku zo Slovenska. Bohužiaľ, v tom čase má naplánované preteky v Belgicku. Sľúbili nám však, že ak zoberieme Development Team Sunweb, tak na budúci tok sa predstaví aj hlavný tím Sunwebu. Dávajú tomu šancu okolo 80 percent,“ dodal Lučanič.

V poradí 63. ročník pretekov Okolo Slovenska by podľa predbežného plánu mal mať štyri etapy, pričom úvodná bude rozdelená do dvoch "poloetáp". V stredu 18. septembra bude najskôr v Bardejove na programe približne 120 kilometrov dlhá etapa a neskôr v ten istý deň aj krátka individuálna časovka jednotlivcov o dĺžke 6,7 kilometra. Motto tohto podujatia znie "Z východu na západ". Cyklisti sa postupne presunú na západ Slovenska, pričom celé podujatie vyvrcholí dojazdom v Senici.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Ilustračné foto
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?