Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.05.2019 06:00 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Najmladší člen slovenského tímu Liška: Som v kontakte s klubmi NHL

Bol najmladším v tíme, ale vôbec sa nestratil a milo prekvapil. Hokejový útočník Slovenska Adam Liška (19) si v tejto sezóne na prelome roka zahral na majstrovstvách do 20 rokov a premiérovo si obliekol národný dres aj na domácom seniorskom šampionáte. Jeho výkony si všimli aj v zámorí a všetko nasvedčuje tomu, že by mal byť o pár týždňov aj draftovaný nejakým tímom z NHL!

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Odchovanec bratislavského hokeja má za sebou prvú sezónu v seniorskom hokeji a tá bola veľmi vydarená. V drese Slovana odohral 52 stretnutí a vybojoval si miesto nielen v reprezentačnom tíme do 20 rokov na MS, ale dostal sa aj do konečnej nominácie Craiga Ramsayho.
„Musím povedať, že mám za sebou svoju najlepšiu sezónu a som veľmi šťastný. Zároveň som vďačný za šancu, ktorú som dostal v Slovane i v národnom mužstve. Pred sezónou som túžil po tom, že by som si rád zahral nejaký zápas za seniorskú reprezentáciu, ale to, že oblečiem slovenský dres aj na šampionáte, o tom som nesníval a je to naozaj krásne. Hrali sme na turnaji dobre, ukázali sme, že vieme konkurovať aj silným výberom. Len škoda, že sme nepostúpili do štvrťfinále,“ vyjadril sa najmladší hráč Slovenska v Košiciach Adam Liška.
„Musím povedať, že v mojom napredovaní mi veľmi pomohlo pôsobenie v KHL v drese Slovana. Od trénera Országha som dostával veľa priestoru a tvrdo som na sebe pracoval,“ pokračoval Adam, ktorý v siedmich dueloch na MS strelil dva góly a na jeden prihral. Jeho dobré výkony si isto všimli aj skauti z NHL. „Už počas sezóny som bol v kontakte s niektorými klubmi zo zámoria, ale nechcem to konkretizovať. Teraz bude čas sadnúť si s mojím agentom. Ten bude mať viac informácií a porozprávame sa o ďalšej budúcnosti. Uvidíme, ako to bude s draftom,“ dodal Liška, ktorý sa v najbližších dňoch chystá s priateľkou na zaslúženú dovolenku.

Kto má šancu na kemp?

Podľa hráčskeho agenta Petra Neveriša, ktorý zastupoval, resp. zastupuje hráčov, ako sú Marián Hossa, Zdeno Chára, Tomáš Tatar či Tomáš Jurčo, je veľmi pravdepodobné, že na MS 2019 zaujali skautov zo zámoria viacerí slovenskí mladíci. „Určite ich kredit predvedenými výkonmi stúpol a útočníci, ako sú Liška, Sukeľ, Lantoši, Krištof, a aj obranca Koch zrejme dostanú šancu v lete potvrdiť svoju kvalitu v nováčikovských kempoch niektorých tímov NHL. Mladý Liška zrejme bude aj draftovaný a potom už bude na chalanoch, ako sa chytia svojej šance, pretože konkurencia v kempoch je obrovská,“ vyjadril sa Peter Neveriš.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!