Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2019 21:26 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Švajčiari už chápu Slovákov: Je to maximálne frustrujúce, zostanú len výčitky

Takmer 60 minút sa prvý štvrťfinálový duel hokejových majstrovstiev sveta v Košiciach niesol v znamení nemohúcnosti kanadských útočníkov a skvelých takmer 40 zákrokov švajčiarskeho brankára Leonarda Genoniho.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pri power-play Kanaďanov za stavu 1:2 však skóroval Damon Severson v okamihu, keď sa zápasové stopky zastavili v čase 59:59 min a ešte presnejšie štyri desatiny sekundy pred koncom. "Dosiaľ nikdy nepadol taký neskorý vyrovnávajúci gól vo vyraďovacej časti na svetovom šampionáte. Muselo sa to stať práve nám," smutne referuje švajčiarsky portál bluewin.ch.

Kanaďania sa po "zázračnom" vyrovnaní nezbláznili a v následnom predĺžení so špecifickým formátom troch proti trom nechali hrať Švajčiarov. Päť minút čakali na vhodnú chvíľu a potom udreli. Piere-Luc Dubois sa prešmykol popri Ninovi Niederreiterovi a zrazu išli dvaja Kanaďania na jedného Švajčiara. Dubois adresoval Markovi Stonovi časovanú prihrávku a ten rozhodol o postupe "javorových listov" do semifinále. Stone bol pri všetkých troch góloch Kanaďanov v zápase, ukončil ho s bilanciou 2+1. Ten istý hráč spôsobil pred 10 dňami aj zármutok na tvárach Slovákov. Vtedy rozhodol o víťazstve svojho tímu 1,8 s pred koncom a Kanaďania zvíťazili 6:5. Aj vďaka tomuto triumfu sa stali víťazmi A-skupiny.

"Kontrolovali sme zápas pri rovnovážnom stave na ľade. V presilovke nám však súper strelil dva góly a to bol dôležitý faktor. Lenže my sme využili všetok čas zápasu, ktorý sme mali k dispozícii a vyrovnali. V predĺžení sme to rovnako mali pod kontrolou. Vedeli sme, čo môžeme dovoliť súperovi s pukom a udreli v pravý čas," zhodnotil Mark Stone na oficiálnom portáli MS 2019 v hokeji. "Pri svojom pokuse v závere som nevedel, koľko zostáva do konca. Tušil som len, že veľa to už nebude. Nakoniec to stačilo a môj vyrovnávajúci gól platil," glosoval Damon Severson.

 

Zo švajčiarskych hráčov sa pred médiá ako prvý postavil kapitán Raphael Diaz. "Pri vyrovnávajúcom góle súpera som si pripadal, ako keby tam niekde bola skrytá kamera... Toto je horšia prehra ako po samostatných nájazdoch," zhodnotil Diaz. "Je veľmi ťažké vyrovnať sa s takouto prehrou. Obetovali sme sa jeden za druhého, blokovali sme strely, dali sme dva góly v presilovkách a ani tak to nestačilo. Maximálne frustrujúce," povzdychol si Nino Niederreiter. "Neodohrali sme zlý zápas s veľkým favoritom, ale keď sa nezvíťazí, nemôžeme byť spokojní. V takom prípade vždy zostanú len výčitky," podotkol švajčiarsky útočník Simon Moser. Zatiaľ čo Kanaďania postúpili piatykrát za sebou do bojov o medaily, Švajčiari neobhája striebro spred roka z Kodane.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu