Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2019 18:18 | Správy | Domáce správy

Volzová sa kvôli obávam o svoj život nechce zúčastniť na pojednávaní: Záhadné slová jej právneho zástupcu

Silvia Volzová sa z obavy o svoj život a zdravie nechce zúčastniť na pokračovaní súdneho pojednávania v kauze prípravy jej likvidácie. Povedal to jej právny zástupca Roman Kvasnica po štvrtkovom pojednávaní, na ktorom o príprave vraždy vypovedali obžalovaní banskobystrický bos Mikuláš Černák a jeho bývalý komplic Miloš Kaštan.

Pojednávanie bude pokračovať v piatok (24. 5.) vypočutím ďalších obžalovaných, exministra hospodárstva a bývalého podpredsedu vlády SR Pavla Ruska a bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov Róberta Lališa alias Kýbla.

"Moja klientka má naozaj obavu o svoj život a zdravie, pretože postupne vychádzajú na verejnosť rôzne informácie, akým spôsobom by mohlo byť ovplyvňované a marené vyšetrovanie," povedal Kvasnica novinárom. Argumentoval aj medializovanými únikmi sms správ medzi Marianom Kočnerom a viacerými osobami. Podľa jeho slov sa mali týkať aj tohto prípadu. Zdôraznil, že jeho klientka musí mať záruku, že sa na súde nič nestane. Podľa jeho slov mali aj v minulosti informácie o pokusoch zmariť vyšetrovanie a odobrať spis vyšetrovateľovi Lukášovi Kyselicovi.

Na otázky, či bude žiadať, aby sa súd prípadným ovplyvňovaním vyšetrovania zaoberal, odpovedal, že "možno nastal čas, aby niekto vypočul pána Kyselicu". Po zbavení mlčanlivosti by podľa jeho slov o týchto pokusoch mohol rozprávať verejne. "Ako ovplyvňovanie vyšetrovania som vnímal fakt, že Kyselica musel priebeh vyšetrovania komunikovať so svojím nadriadeným," vysvetlil s tým, že vyšetrovateľ musel absolvovať niekoľko rozhovorov s vtedajším riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petrom Hraškom.

 

Počas svojej výpovede naznačoval určité prepojenia aj Miloš Kaštan, ktorý tvrdil, že za Hraškom na NAKA chodieval aj obhajca obžalovaného exministra Pavla Ruska Marek Para. To, že Volzová nechce prísť na súd, Para nekomentoval, rozhodnutie necháva na súd. Povedal však, že platí zásada ústnosti a bezprostrednosti. "Každý dôkaz by mal byť vykonaný bezprostredne pred súdom," uviedol s tým, že by nemali byť ani dlhšie časové odstupy medzi jednotlivými dôkazmi.

K výpovediam obžalovaných sa Para vyjadriť nechcel. "Neprijatím vyhlásenia o vine dvoch obžalovaných z môjho pohľadu súd požiadal o určitú zdržanlivosť pri hodnotení výpovede," skonštatoval. Priestor na to bude podľa jeho slov po vypočutí ďalších obžalovaných. Štvrtkové pojednávanie s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a ďalšími predseda senátu Okresného súdu Bratislava II Pavol Juhás prerušil. Proces, v ktorom figurujú ako spoluobžalovaní Róbert Lališ, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan, bude pokračovať v piatok (24. 5.). Vypovedať by mal Pavol Rusko aj na doživotie odsúdený Róbert Lališ.

Proces s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom, ktorý je obžalovaný v prípade prípravy vraždy svojej spoločníčky Volzovej, sa začal vo štvrtok za prísnych bezpečnostných opatrení v bratislavskej väznici - Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite
 Na proteste proti zákonu o zahraničnom vplyve bolo v Tbilisi vyše 20.000 ľudí.
Foto
Gruzínskom sa ozývajú výkriky skandovania: Desiatky tisíc ľudí vybehlo do ulíc! Situácia je vážna, čo sa tam deje?
Vlajka Kataru (ilustračné foto).
Katar prehodnocuje svoju úlohu sprostredkovateľa: Môžu za to konflikty? Najhoršie na tom skončí táto krajina!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Česko a Belgicko bijú na poplach! Prstom ukazujú na Rusko: Hrozné, do čoho majú zasahovať
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj žiada lídrov EÚ o pomoc: Vymenoval zoznam, toto by im pomohlo pri obrane krajiny
Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme