Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.05.2019 18:50 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
FotoVideo

Infarktový záver pre Švajčiarov: Kanade stačilo 0,4 sekundy a všetko bolo inak

Hokejisti Kanady postúpili do semifinále MS. Vo štvrťfinálovom zápase zdolali Švajčiarsko 3:2 po predĺžení, pričom na 2:2 vyrovnali 0,4 sekundy pred koncom riadneho hracieho času. V semifinále si zahrajú piatykrát za sebou.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Kanaďania prehrávali v zápase 0:1 aj 1:2, pri hre bez brankára však dokázali vyrovnať, keď strela Damona Seversona prešla za bránkovú čiaru 0,4 sekundy pred koncom riadneho hracieho času. V predĺžení rozhodol o kanadskom víťazstve Mark Stone.

štvrťfinále (Košice):
Kanada - Švajčiarsko 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 26. Stone (Fabbro, Dubois), 60. Severson (Stone), 66. Stone (Dubois, Theodore) - 19. Andrighetto (Diaz, Fiala), 40. Hischier (Martschini, Niederreiter). Rozhodovali: Rantala (Fín.), Fraňo – Lhotský (obaja ČR), Sormunen (Fín.), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 6157 divákov.

zostavy:
Kanada: Murray - Severson, Nurse, Stecher, Chabot, Fabbro, Theodore, Myers - Stone, Dubois, Marchessault - Reinhart, Couturier, Cirelli - Jost, Turris, McCann - Joseph, Strome, Henrique
Švajčiarsko: Genoni - Josi, Diaz, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora - Niederreiter, Hischier, Fiala - Hofmann, Haas, Andrighetto - Scherwey, Kurashev, Martschini - Moser, Bertschy, Ambühl


Už v 49. sekunde bol v akcii videorozhodca, ktorý švajčiarsku akciu po strele Niederreitera neposúdil ako gólovú, keďže puk zostal pred bránkovou čiarou. V 4. minúte Kanaďania roztočili kolotoč, švajčiarsky brankár Genoni sa však stihol presunúť proti strele Fabbra. Kanaďania síce boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale na vylúčenie McCanna doplatili presilovkovým gólom Andrighetta.

 

Aj druhá tretina priniesla rýchly hokej, najmä však obojstranne pozornú defenzívu. V 22. minúte zachránila švajčiarskeho brankára Genoniho horná žŕdka po strele Marchessaulta. "Javorové listy" sa predsa dočkali vyrovnania. V 26. min rozohrali rýchlu akciu po zisku puku v útočnom pásme a strelu Fabbra ideálne tečoval Stone - 1:1. Švajčiarom mohol vrátiť náskok Bertschy, v úniku dvoch na jedného však neprekonal Murrayho. Aj v závere druhej tretiny gólovo udreli Švajčiari, keď im v presilovke vrátil vedenie Hischier.

Kanaďania sa v tretej časti vrhli do útoku, hralo sa najmä v obrannej tretine Švajčiarov. Tí však dôslednou defenzívou vytláčali súperových hráčov z výhodných pozícií a prekážkou pre Kanaďanov bol aj brankár Genoni. Zámorský tím skúsil v závere hru bez brankára, v ktorej vystupňoval tlak. Vytúženého vyrovnania sa dočkal 0,4 sekundy pred koncom riadneho hracieho času, keď za Genoniho chrbát prekĺzla strela Seversona. V predĺžení napokon rozhodol o kanadskom víťazstve Stone.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry