Do Česka sa zhruba od polovice apríla dostalo 16 ton poľského hydinového mäsa so salmonelou, oznámil hovorca Štátnej veterinárnej správy (SVS) Petr Vorlíček.
Zrejme sa všetko zjedlo, pretože výsledky testov dostali veterinári až po dátume spotreby mäsa.
Správa poskytla ČTK zoznam miest, kam bolo mäso určené. Všetkých 12 príjemcov týchto zásielok, medzi ktorými je napríklad sklad reťazca Albert alebo jeden z veľkých distribútorov Bidfood, musí teraz pred uvoľnením ďalších poľských zásielok na trh nechať hydinové mäso preveriť na salmonelu. Prikazujú im to individuálne veterinárne opatrenia, ktoré správa pre každého príjemcu vypísala, alebo teraz vypíše.
Veterinári pred dohováraním s ministerstvom poľnohospodárstva o zavádzaní individuálnych mimoriadnych opatrení informovali takmer každý týždeň o zisteniach poľského mäsa sa salmonelou.