Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2019 11:00 | Správy | Domáce správy

Z vraždy Tomáša († 16) obvinili najlepšiu kamarátku: Zarážajúce slová susedov o správaní Judity

Brutálna vražda Tomáša († 16) otriasla všetkými Žilinčanmi.

Nikto si nevie vysvetliť, ako mohlo také jemné žieňa ako Judita (16) podľa polície chladnokrvne zavraždiť svojho najlepšieho kamaráta Tomáša(† 16), ktorému mala zasadiť nožom až 21 rán. Judita totiž pôsobila na kamarátov, spolužiakov, učiteľov i susedov ako milé dievča, ktoré by nedokázalo ublížiť ani muche. Za Tomáša už v kostole odslúžili aj zádušnú omšu, pri ktorej si mali jeho rodičia podať ruky s mamou Judity.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Tínedžerka Judita žila s mamou Katarínou v luxusnom byte s rozlohou 250 štvorcových metrov. Jej mama pracuje na Obchodnej akadémii v Žiline ako učiteľka angličtiny. Zároveň pôsobí v škole aj ako koordinátorka prevencie, ktorej pracovnou náplňou je vystríhať študentov pred drogami. Po strašnej tragédii si Katarína zobrala dovolenku. Podľa tamojších žiakov je príjemnou pedagogičkou, no veľmi prísnou mamou.

 

 

Čo sa stalo v byte?

V osudný deň mala Judita dohodnuté stretnutie so svojím kamarátom Tomášom v ich byte na šiestom poschodí na ulici Za plavárňou. Juditina mama nebola doma, a tak mali celý byt len pre seba. Judita sa s Tomášom takto stretávala napriek tomu, že mala svojho priateľa Jakuba. S Tomášom vraj boli ako brat a sestra. „Ja keby som mal priateľku, asi by sa mi nepáčilo, že za ňou chodí iný chlapec rovno domov. Podľa mňa ju miloval a to bol zrejme Juditin skrat,“ myslí si sused z bytovky a na osudný deň si spomína takto: „Judita vyšla z bytu a ruky mala od krvi. Búchala a zvonila na susedove dvere, pričom hovorila, že došlo k strašnej tragédii, aby zavolali záchranku..."

Otvoriť galériu

Väčšina susedov sa zhodla v tom, že Judita bola v inkriminovaný deň mimoriadne pokojná a nebol na nej vidieť žiadny stres ani nič podobné. „Do sanitky prišla po svojich a sedela tam úplne pokojná,“ prezradil sused. Nikto zo sídliska si nevie vysvetliť, z akého dôvodu mohla na Tomáša zaútočiť. Práve tínedžerka si údajne mala vymyslieť historku, že do bytovky prišiel odpočtár elektriny, ktorý ju sexuálne napadol. Tomáš ju mal chrániť a on ho mal dobodať. Neskôr sa mala Judita ku všetkému priznať.

 

Psychológovia v škole

Gymnázium, ktoré Judita s Tomášom navštevovali, sa zahalilo do čiernej farby. Na chodbe horia sviečky a všetci nemo krútia hlavami. Samotná riaditeľka školy Janka Zrníková nikdy nič podobné nezažila. „Učím tu roky rokúce a v živote sa mi nič podobné nestalo. Je to neuveriteľná tragédia pre celú školu. Veľmi trpia spolužiaci, pretože obaja chodili do tej istej triedy. Obaja pôsobili milo a nikdy s nimi neboli žiadne problémy. Zabezpečujeme už psychológov, ktorí budú pracovať v triede. Je to tragédia pre obe rodiny,“ dodala riaditeľka.

Otvoriť galériu

Zmierenie v kostole?

Dve zničené rodiny sa uzavreli a s nikým nechcú komunikovať. Za nebohého Tomáša v nedeľu na žiadosť spolužiakov odslúžil dekan zádušnú omšu, na ktorej sa mali zúčastniť rodičia oboch detí. Nikto nikomu nič nevyčítal, ba dokonca si v kostole mali podať ruky. Judita je stále v nemocnici pod policajným dozorom a prokurátor spracuváva podnet na jej vzatie do väzby. Je obvinená z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Schindlerová zapózovala v posilňovni. Na cvičenie zvolila pomerne netradičný spodný diel.
Foto
Schindlerová dráždi vo fitku: BUJNÝ dekolt natlačený v podprsenke a... Uff, pozrite sa DOLE!
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Útočník v Púchove dopichal muža takmer po celom tele! Napadnutý chlap prežíval nočný horor
(ilustračné foto)
Dovolenkári v TEJTO krajine zúria: Musia dokázať, že majú dosť PEŇAZÍ! Koľko eur musia mať?
Na ceste I/65 za obcou Kremnické Bane došlo k nehode kamióna.
Foto
Závažná nehoda za slovenskou obcou: Prevrátil sa kamión, cesta je už prejazdná
Close up happy woman hugging man, holding keys from new first house, young family celebrating moving day, satisfied customers couple purchase real estate, mortgage and relocation concept
Chystáte sa kupovať nehnuteľnosť? Odborníčka radí: Pred veľkým rozhodnutím nezabudnite na TIETO otázky!
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
V Prešove rátajte s novými dopravnými obmedzeniami: Táto časť bola v katastrofálnom stave
Foto
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde