Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2019 07:00 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
Foto

Prezident SZĽH Martin Kohút bol ONLINE: Ako hodnotí šampionát a čo bude s koučom Ramsaym?

Pre slovenský hokej sa svetový šampionát po šiesty raz po sebe skončil v základnej skupine.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Prečo sa nám znova nepodarilo postúpiť medzi osmičku najlepších? Aj na tieto otázky bude vám odpovedať prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút (48).

Šéfovi hokeja na Slovensku sa navyše končí trojročné obdobie vo funkcii prezidenta SZĽH, čo je čas na hodnotenie i plány do budúcnosti.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
11:01 Peter Prečo si slovenský zväz ako aj usporiadatel nevie svojou váhou diplomacie upozornit na také závažné pochybenia rozhodcov ako nám urobili v zápase s Kanadou a následne v zápase s Nemeckom Máme toho istého hlavného rozhodcu ktorý nás doslova zarezal a pozerá na to celý svet?
Bolo to a bude to predmetom komunikácie mňa i Mira Šatana s predstaviteľmi IIHF.
11:02 dado Budete jeden z tých, ktorí budú chcieť predlžiť zmluvu pre "trenera" z Kanady?
To je otázka po júnovpm kongrese,ktorý je 26. júna
11:02 Lubo 18 Dobrý deň pán Kohút,môžte nam fanúšikom vysvetliť prečo ste tie najkrajšie dresy čo sme kedy mali s hymnou zrušili,ked uz sa museli inovovavat mohli sa len trochu vylepšiť a boli by ok,dúfam že na majstrovstvách sveta budeme hrávať v dresoch so štátnym znakom na hrudi a mimo ms nech sa hra aj s tými s krivimi hokejkami ktore su strašne!!!!
Akceptujem váš názor, máte na neho právo.
11:04 Patrik Dobrý deň. Mám na Vás iba hypotetickú otázku. V prípade že by Miro Šatan kandidoval a následne vyhral voľby na post prezidenta SZLH, zastávali by ste aj nejakú inú funkciu vo zväze? Ďakujem za doterajšiu prácu a želám všetko dobré.
Nešiel som do pozície,a by som bol prezidentom, ale aby sa v slovenskom hokeji urobil poriadok, finančne ho stabilizoval a zlepšili sa medziľudské vzťahy. Prípadne, že Miro by bol prezidentom a mal by o moje služby záujem, tak veľmi rád s ním bude ďalej spolupracovať.
11:06 Ľubo S prečo nechytal Július Hudáček. Vysvetlite, aký je problém medzi Hudáčkom a Lašákom. Odborná verejnosť to vie. Chcem vedieť, či ste chlap na svojom mieste a či priznáte "farbu". Dúfam, že nie ste spokojný, keď má "repre" brankár jeden úspešnosť 86% a druhý 87%. To je aj na žiaka málo. A to koučovanie bolo úbohé.
Som chlap na správnom mieste a priznám farbu. Výber brankárov je úplne v kompetencii trénera a nijakom spôsobom som ho neovplyvňoval a ani nikdy nebudem. S Juľom Hudáčkom mám veľmi dobrý vzťah.
11:06 Milan Dobrý deň,viete nám povedať prečo Samuel Buček nezapadol do koncepcie národného mužstva? Prispel k tomu banskobystrický vplyv v reprezentácii?
Keď si ho kouč Craig Ramsay nevybral, tak mal nato svoje dôvody.
11:08 Juraj Pán Kohút, považujeme za nesprávne umiestniť Slovenskú reprezentáciu hrať do menšej haly do Košíc. Nevieme si predstaviť českú alebo fínsku reprezentáciu nehrať v hlavnom meste. Ked sme počuli vašu úvodnú reč na ľade ako ste sa zaliečali východnému publiku, chceli by sme sa opýtať, prečo žijete v Bratislave, keď tak milujete svoje rodisko? Ak by hokejisti naozaj postúpili dohrať turnaj v Bratislave ( čo bolo zrejmé že sa nestane), zmena prostredia by určite narušila atmosféru v mužstve. V minulosti sme mali lepších hráčov a na MS zmenu z Ostravy do Prahy nezvládli. Vy ste ako prezident vôbec neverili mužstvu, že ste s týmto nepočítali alebo vám to bolo jedno, hlavne že ste ich priviedli hrať na východ ? Ako prezident ste v rozhovore povedali, že nie ste nespokojný, lebo ste nemali žiaden výkonostný cieľ. Vám sa zdá takýto alibizmus normálny, takto by mali vystupovať všetci naši športovci?
Dve mužstvá cestujú dnes do Košíc a dve do Bratislavy, myslíte si, že aj im sa naruší koncepcia a atmosféra v kabíne. To rozhodnutie nemá nič spoločné s tým, v ktorom meste som sa narodil, pretože žijem na Slovensku a Košice sú tiež na Slovensku.
11:09 Aleš Ste veriaci? Chodíte do kostola? Ak áno, ako často?
Som veriaci a chodím do kostola, možno sa tam raz stretneme :-)
11:10 Jan Hrali ste niekedy hokej
Áno, ako dieťa som začínal s hokejom a potom som sa zrazil s Rišom Šechným a skončil som.
11:13 Jozef Dobrý deň,pán Kohút ako Vy osobne hodnotíte výkon Slovenského tímu od brankárov obrancov útočníkov a celého realizačného tímu vrátane trénerov s pohľadu fanúšika slovenského hokeja? S pohľadu prezidenta akú máte víziu a koncepciu pre slovenský hokej do budúcnosti. Slovensko bude mať ambíciu usporiadať najbližších 10 rokov znovu seniorský šampionát? Ďakujem za odpovede a prajem veľa šťastia v osobnom ale aj v pracovnom živote.
Výkony boli príjemným prekvapením pre športovú verejnosť. Tá hra akou sa chlapci prezentovali, tak pobláznila opäť celé Slovensko, čo sa prejavilo aj na rekordnej sledovanosti. Tím má do budúcnosti obrovský potenciál, keďže len dvaja hráči sú nad 30 rokov a boli konkurencieschopní najlepším tímom sveta. Práve to sme chceli dosiahnuť a sa to aj podarilo. Nesľubovali sme žiadne výsledky, ale rozvoj našej hry a aby sme mohli konkurovať silným tímom. Ale stále ešte musíme veľa pracovať v ďalších rokoch.
11:16 Daniel Prečo odchádza trener Craig R.?
Ja som nikdy nepovedayl, že Craig Ramsay odchádza. Končí mu dvojročný kontrakt. Keď prichádzal, tak na jeho otázku, čo od neho očakávame, nebolo povedané, že cieľ je štvrťfinále MS, ale to všetko, čo sa naučil za 40 rokov v NHL, aby naučil aj ľudí na Slovensku. To bol hlavný dôvod jeho angažovania. Bude záležať na novom generálnom manažérovi či sa rozhodne mu ponúknuť novú zmluvu na post trénera, alebo ho využije v inej funkcii.
11:18 Lubo 18 Pán kohút,v prípade že vás zvolia za prezidenta szľh máte v pláne v budúcnosti uchadzat sa o pravo organizovať ms 20 ročných?bolo by to super pre slovensko a mladých hráčov veľká motivácia!myslím že zázemie stadiony a skúsenosti z organizovaním máme super...
Už sme požiadali IIHF a na víkendovom kongrese teraz budeme schvaľovať organizovanie šampionátu do 18 rokov u nás 1Adivízie. Na prelome roku sú MS do 20 rokov v Česku. Budeme tiež zvažovať aj túto kandidatúru do budúcnosti.
11:19 Betka zo Svidnika Mily Martin,ten tah s Valabikom sa vam podaril,chlap s par zapasmi v NHL co vsetko vedel a radil by aj Gretskemu tak oblbol fanynky,ze teraz by kazda chcela byt vysetrovana v Nitre,ak urobi policajne skusky..neodporucis ho novemu prezidentovi za mediatora ci propagatora hokeja na Zvaze zien? Nevypadneme z kvalifikacie na ZOH?
Boris Valábik je vynikajúcim propagátorom hokeja a svedčí o tom aj to, čo všetko ste o ňom napísali.
11:20 Sofia Mih. Kedy bude autogramiáda slovenských hokejistov v Košiciach ? Ďakujem :)
Nie, neplánovali sme, hráči majú po náročnom programe a celej príprave právo na oddych.
11:30 Anna Karolína Dobrý deň, ako ste na tom so Zdenom Cígerom? Bavili ste sa už od MS v Kolíne, vysvetlili ste si už vtedajšie problémy?
Už sme sa stretli, podali si ruky a aj spolu komunikujeme.
11:31 Ivan Dobrý deň pán Kohút, prečo včera nehral Rišo Pánik? Ďakujem za odpoveď a želám všetko dobre....
Mal pred zápasom virózu, rovnako ako gólman Čiliak zápas predtým.
11:33 duro Dobrý deň Ako sa pohne práca z mládežou syn hráva hokej a stále nevidím žiadne zmeny. Prečo všetko tak strašne dlho trvá napr. tých 100 stadionov alebo regionálne akadémie kde by sa stretla ako táka kvalita hráčov?
Vo vašom klube by ste mali dnes knihu tréner 21. storočia,ktorej autormi je skupina okolo trénera Jána Filca. Záleží len na ľudoch v kluboch či sa budú touto knihou v prístupe tréningov mládeže riadiť a pomôžu tak zmeniť celkovú úlohu ľadového hokeja pri výchove mladej generácie. Ak u vás v klube nie je, tak mi dajte vedieť.
11:34 Hokej Dobrý deň. Ako hodnotíte náš výkon na MS ? A ako hodnotíte odchod Ladislava Nagyho ? Ďakujem
Výkon som už hodnotil, k Lacimu je veľká legenda slovenského hokeja a verím, že si nájde aj ďalšie pôsobenie pri hokeji a bude odovdzávať svoje skúsenosti, ktoré nabral v najlepších ligách sveta.
11:37 Patrik Dobrý deň, ak sa nenahneváte, mal by som viacero otázok: 1. v prípade, že by Craig Ramsay nepredĺžil zmluvu so SZĽH, ,,lovili” by ste trénera A-mužstva znova v zahraničí alebo by ste dali priestor slovenskému trénerovi? 2. Ako to vyzerá s infraštruktúrou slovenských štadiónov? Neplánujete renovovať štadióny v NR alebo BB? Myslím, že fanúšikovia by si to zaslúžili a aj na ligu by to vrhlo lepšie svetlo. 3. Plánujete zorganizovať olympijskú kvalifikáciu aj na Slovensku? Ďakujem za odpovede a všetko dobré.
1. To je v kompetencii generálneho manažéra. 2. Len v priebehu posledných troch rokov vzniklo nových,a lebo vynovených až 10 štadiónov aj štadión v Nitre či v Banskej Bystrici je majetkom mesta, nie hokejového zväzu. Ak sa v iných mestách dokážu postarať, aby mali slušné štadióny, tak aj v týchto mestách by sa mohli majitelia postarať o vynovenie. Radi im v tom pomôžeme. Mnohokrát to nie je ani o peniazoch, v Bystrici už vyše roka majú na meste vyše milióna eur a práce sa stále nezačali robiť. 3. Ak budeme hrať kvalifikáciu, tak určite sa o to budeme uchádzať a máme na to aj prednostné právo vzhľadom na postavenie v rebríčku.
11:38 Mižot Takže aky plat mesačne mal Ramsay a ti okolo neho? šatan, Petrovický ....
Jeho plat je veľmi dobrou cenou, tomu čo pre slovenský hokej za dva roky odviedol. A je to odrobinka z toho, čo zarábal ako kouč v NHL.
11:39 Miloš Celá zemeguľa vie ,že Bokroš je úplatkár , nie na darmo ma prezývku MR obálka , prečo ho v projekte stále držíte ? ....po posledných MS do 20 rokov , bola veľká aféra, prečo už nie je vymenovaný nový tréner ?
Tréner Bokroš už dnes nie je v priamom zamestnaneckom vzťahu na SZĽH po ukončení zmluvy.
11:40 Dávid Dobrý deň. Mohol by M.Šatan trénovať SR ? A ako hodnotíte náš výkon na MS ? Ďakujem
Áno a možno by bol aj veľmi rád.
11:42 Ďobko Kedy začne zväz pomáhať sociálne slabším rodinám ktoré majú talentované deti ale bohužiaľ si to nemôžu dovoliť...
Už pomáha, máme nato programy, stačí sa prihlásiť, ešte sa nestalo, že tí čo spĺňali podmienky, tak nedostali podporu od zväzu za posledné dva roky.
11:43 Ivo7 kde planujete dat olympijsku kvalifikaciu v septembri a planujete uz teraz presviedcat hracov z NHL na daky predkvalifikacny kemp ako pred Sheffieldom 1993 ?
To sa rozhodne až v lete budúceho roka.
11:44 Fedy Dobrý den, chcem sa Vás opýtat, kto povedie nový ročník TIPSPORT LIGY. Ci prohokej alebo SZLH? Ako to bude so Slovanom v prípade ze nepojde do KHL? Bude hrat TIPSPORT LIGU? Tym padom sa rozsiri sutaz na 13 muzstiev? Vdaka. Pekny den Vam zelám
Zväz bude riadiacim orgánom Tipsport ligy. Ak by sa Slovan vrátil do ligy, musí najskôr do konca mája poslať prihlášku.
11:45 robo Budete kandidovat znova?
Zverejním to po ukončení majstrovstiev sveta.
11:46 Peter Ako si predstavujete financovanie mládeže a podporu talenrov v budúcnosti..
Keď som prišiel tak do mládeže v kluboch zo zväzu odchádzalo cca 800-tisíc eur ročne, dnes vieme preukázať, že do financovania mládeže v kluboch ide cca 3 milióny eur. Je to ich zodpovednosť načo túto sumu využijú.
11:48 Joko Pekny den, pojdu dresy z MS do drazby pre zberatelov prosim?
Máme v pláne časť dresov dať do dražby.
11:50 Peter Chcem Vám poďakovať za skvelú oganizáciu MS, a chlapcom za skvelé výkony. Opäť po rokoch nám rozjasnili tváre a aj tlačili slzy do očí.
Pekne ďakujem, šampionát ešte pokračuje a ja verím, že napriek škaredému počasiu sa udrží kvalita organizácie celého turnaja až do záveru. Už sme vypredali v oboch arénach 90% kapacity, čo je úžasné. Ďakujem za podporu, otázky a prajem pekný deň
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!