Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2019 08:00 | PR články

Do Európy poďme voliť hodnoty

Chránim život a dôstojnosť každej osoby a manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou. Podporím prorodinné opatrenia, ktoré pomáhajú rodinám s deťmi a pamätajú na chorých a na seniorov. Chcem silné Slovensko v zjednotenej Európe, ktoré si zachová národnú suverenitu. EÚ má garantovať oprávnené záujmy členských štátov a občanov.

 

Chcem silné Slovensko v zjednotenej Európe, ktoré si zachová národnú suverenitu v rozhodujúcich záležitostiach. EÚ má garantovať oprávnené záujmy členských štátov a občanov. Budem presadzovať, aby sa podpora náboženskej slobody stala pevnou súčasťou agendy EÚ. Chránim život a dôstojnosť každej osoby a manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou. Podporím prorodinné opatrenia, ktoré pomáhajú rodinám s deťmi a pamätajú na chorých a na seniorov. Zasadím sa za viac príležitostí pre mladých, aby nemuseli odchádzať do sveta. Slovensko musí zodpovedne využívať eurofondy pre dynamický rozvoj regiónov, vzdelania, vedy, kultúry, zdravotníctva, ekonomiky, pôdohospodárstva a infraštruktúry.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Rozhodol som sa kandidovať do Európskeho parlamentu s hnutím, ktoré som kedysi zakladal. Keď ho iní opustili, chcem ho posilniť. Aj preto som prijal posledné, 14. miesto na kandidátnej listine KDH. Mojím cieľom je, aby EÚ trvalo a účinne podporovala náboženskú slobodu, aby pomáhala pri ochrane a návrate kresťanov do ich domovov na Blízkom východe, aby presadzovala rešpektovanie základných ľudských práv v rámci rozvojovej pomoci a obchodnoekonomických vzťahov. Váš hlas pre mňa je preto hlasom pre ochranu náboženskej slobody.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Moje vymenovanie za prvého Osobitného vyslanca EÚ pre podporu slobody náboženstva alebo viery vo svete v roku 2016 bolo reakciou na genocídu kresťanov a iných menšín v Iraku a v Sýrii zo strany tzv. Islamského štátu - ISIS. Ako občan Slovenska tak formujem novú politiku EÚ a reprezentujem jej tvár vo svete. Za tri roky sa mi podarilo pomôcť mnohým utláčaným veriacim po celom svete a získať medzinárodnú podporu. Pomohol som pri oslobodení dvoch skupín väzňov svedomia v Sudáne (jednu viedol český aktivista Petr Jašek, druhú sudánsky obhajca ľudských práv Ibrahim Mudawi). Pričinil som sa o prepustenie na smrť odsúdenej kresťanskej ženy-matky Asie Bibi v Pakistane a ďalších väzňov. Napomáhame zmiereniu a medzináboženskému dialógu vo viacerých krajinách plných konfliktov. Aj tým sa znižuje počet utečencov a migrantov do Európy. EÚ má byť bezpečným priestorom so spoľahlivou ochranou vonkajších hraníc, ale aj šíriteľom ľudskosti vo svete. Rozumná solidarita sa oplatí. Som rád, že moju prácu a mandát ocenilo v januári 576 poslancov EP.

 

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Táto činnosť získala aj medzinárodnú odozvu: Maďarsko, Poľsko, Dánsko, Veľká Británia, Nemecko a Litva tiež vytvorili podobné úrady. V spolupráci tak zlepšujeme náboženskú slobodu. V EP chcem využiť skúsenosti z rôznych úloh - štátneho tajomníka našej diplomacie a hlavného vyjednávača pre vstup SR do EÚ, prvého slovenského eurokomisára pre oblasť vzdelávania, odbornej prípravy, kultúry, mládeže, športu, občianskej spoločnosti a viacjazyčnosti, ministra vlády zodpovedného za dopravu, telekomunikácie, poštu, výstavbu, regionálny rozvoj, cestovný ruch a centrálnu koordináciu eurofondov a podpredsedu NR SR. Vždy som sa usiloval o modernizáciu a dynamický rozvoj Slovenska a o zodpovedné nakladanie s verejnými financiami. Odštartoval som univerzitný program Erasmus Mundus, ktorý sa stal najvýznamnejším vo svete vzdelávania. Zakladal som Európsky inovačný a technologický inštitút EIT, aby bola Európa vedecky, výskumne, vzdelanostne technologicky a podnikateľsky inovatívnejšia a konkurencieschopnejšia. Zachránili sme Slovensku miliardy eur pri výstavbe diaľnic. Čas potvrdzuje dôležitosť novelizácie ústavy, v ktorej sme ukotvili ochranu manželstva ako zväzku medzi mužom a ženou. Je to základ pro-rodinnej politiky a hrádza proti rodovej ideológii. Ak EÚ nebude rešpektovať kresťanské hodnoty, na ktorých vznikla, vyprázdni sa a dostane do vnútorných konfliktov. Život na Slovensku môže byť dôstojný pre nás všetkých. K tomu však potrebujeme spravodlivý štát a zodpovednú Európu. S pokorou a odvahou Vám pre tento dôležitý cieľ ponúkam svoje skúsenosti, poznanie a sily a uchádzam sa o Vašu podporu.

Budem rád, ak zostaneme v kontakte: www.janfigel.sk

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Volebný program KDH

 

1. Dôstojný život pre rodiny Budeme aj naďalej presadzovať rodinu ako základný prvok každej spoločnosti a budeme podporovať jej rozvoj. Odmietame presadzovanie rodovej ideológie v rámci politík a projektov únie. Zvlášť odmietame oslabovanie a spochybňovanie manželstva ako zväzku muža a ženy. Budeme presadzovať právo na život od počatia až po prirodzenú smrť. Európa musí byť postavená na kresťanských hodnotách. Budeme ich brániť na Slovensku a v Európe.

2. Zachováme národnú suverenitu. Slovensko musí mať vždy právo rozhodovať o svojich národných záujmoch.

3. Viac dôstojnej práce v regiónoch. Vytvoríme nové pracovné príležitosti cez podporu malého podnikania v regiónoch aby rodičia nemuseli odchádzať od rodín.

4. Rovnosť príležitostí. Slováci nesmú byť občanmi druhej kategórie. V spoločnej Európe rovnaké podmienky pre všetkých. Chceme zdravé Slovenské potraviny a nie dvojakú kvalitu výrobkov. Podporou slovenských farmárov posilníme potravinovú sebestačnosť Slovenska.

5. Slovensko v bezpečnej Európe. Migráciu vyriešime podporou rozvojovej spolupráce v krajinách kde vzniká. Európa sa musí účinnejšie brániť pred ilegálnou migráciou. Nelegálnych prisťahovalcov vrátime do ich domovských krajín. Zlepšíme ochranu Schengenu.

6. Boj proti byrokracii. Zjednodušíme prístup k eurofondom. Posilníme kontrolu nad ich čerpaním. Znížime administratívnu záťaž pre malých podnikateľov.

7. Slovensko pre mladých. Budúcnosť Európy musí byť motivovaná nadšením a tvorivosťou mladých. Podporujeme mobilitu slovenských študentov a učiteľov, ktorí sa chcú vzdelávať na univerzitách v Európskej únii. Navrhneme viac prostriedkov pre Erasmus a vzdelávanie.

Objednávateľ: Kresťanskodemokratické hnutie, Šafárikovo nám. 4, Bratislava, IČO: 00586846 -- Dodávateľ: DIGILINE, spol. s r. o., Panónska cesta 7, 851 04 Bratislava, IČO: 48228869

Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu
Fun rádio obohatí nová moderátorská posila - Peter Expl0ited Altof.
Foto
Známy influencer sa pri moderátorke Fun rádia poriadne zapotil: Tričko išlo DOLE!
Ilustračné foto
Požiar obydlí na východe: Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín! Žilo tam 19 ľudí
Podtatranské múzeum v Poprade.
Váš Tip
Skvelé správy z Podtatranského múzea v Poprade: Podarilo sa im zreštaurovať TIETO dve vzácne diela z 18. storočia!
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Tragická zrážka vojenských vrtuľníkov: Zahynula celá posádka! Strašné VIDEO z nešťastia
Útočník Stéphane Da Costa, ktorý pôsobí v KHL by mal štartovať na MS v Česku za Francúzsko.
Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!
(ilustračné foto)
Vláda v Kanade sa obáva katastrofy: Bojujú s niekoľkými požiarmi! Desiatky trvajú ešte od roku 2023